Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Poletna tortica z breskvami in borovnicami


  • Author: Barbara
  • Total Time: 40 minut
  • Yield: 4 osebe 1x

Description

Sadna tortica z breskvami in borovnicami je čudovita za poletno razvajanje, priprava pa je otroško lahka in hitra. Poskusi jo!


Ingredients

Scale

60 g masla
80 g  (kokosovega ali rjavega) sladkorja + 2 zvrhani žlici za posip
50 g (grškega) jogurta
2 jajci
1 žlička vanilijeve esence
150 g (pirine polnozrnate) moke
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
2 breskvi ali nektarini
1 pest svežih borovnic


Instructions

  1. Pripravi pekač: Okrogel pekač premera približno 20 do 23 cm obloži s papirjem za peko.
  2. Pripravi biskvit: V posodo daj maslo in sladkor ter premešaj, potem pa še jogurt in še enkrat premešaj. Potem dodaj obe jajci in vanilijevo esenco in spet premešaj. V tekočo zmes presej moko, prašek in sodo ter nežno premešaj, da se vse sestavine spojijo. Homogeno zmes prenesi v pekač in enakomerno razporedi.
  3. Sadje: Breskev nareži na tanke rezinice, borovnice pa splakni in odcedi.
  4. Aranžiraj: Rezinice breskvic razporedi v krog, potem pa potresi z borovnicami. Tortico potresi z rjavim sladkorjem.
  5. Tortico speci: Pekač postavi v pečico in peci približno 30 minut v pečici, ogreti na 175°C.
  6. Uživaj!: Pečeno tortico vzemi iz pečice, najprej pusti počivati 5 minut, potem pa s pomočjo papirja za peko vzemi iz pekača, postresi s sladkorjem v prahu, nareži na kose in postrezi.

Notes

Tortica je okusna topla ali sobne temperature.

Uporabiš lahko breskve ali nektarine.

Na osnoven biskvit lahko razporediš tudi drugo sadje – morda maline, češnje, ribez ali pa rezinice ananasa ali manga.

Uporabiš lahko polnozrnato (priporočam pirino) ali pa navadno pšenično moko.

Jaz največkrat uporabim kokosov sladkor, lahko pa tudi rjavi sladkor ali pa v skrajnem primeru navadni sladkor.

Z zapisanimi količinami sestavin uporabi pekač med 20 do 23 centimetrov premera. Če je manjši, je tortica pač višja. Uporabiš pa lahko tudi pravokoten ali kvadraten pekač.

Avtorica recepta je Lindsay s Pinch of Yum.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 30 minut