Description
Ta čudovita klasična tajska jed, sicer poimenovana Pad see ew, je polna sočnega mesa, svilnatih rezancev in pisane zelenjave in te bo popolnoma začarala. Pripravljena je z minimalno količino sestavin, v le dvajsetih minutah in res božansko diši ter še lepo izgleda. Je popolna poslastica!
Ingredients
Scale
Sestavine za omako:
- 3 žlice sojine omake
- 3 žlice ostrigine omake
- 3 žličke jabolčnega kisa
- 1/2 žličke (rjavega) sladkorja
Ostale sestavine:
- 250 g piščančjih stegen brez kosti in kože Natur Perutnine Ptuj
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 1,5 žlice (sezamovega) olja
- 100 g širokih (polnozrnatih) riževih rezancev
- 200 g brokolija
- 1 srednje veliko korenje
- 4 stroki česna
- 2 jajci
Instructions
- Priprava: Vse sestavine za omako združi in dobro premešaj. Piščančja stegna nareži na manjše rezinice. Jajca dobro razžvrkljaj. Brokoli nareži na cvetke, korenje pa na manjše palčke. Česen drobno sesekljaj.
- Meso in zelenjava: V voku ali večji ponvi segrej olje, nato pa nanj stresi piščanca, ga posoli in popopraj ter popeci, da spremeni barvo. Dodaj brokoli in korenje in praži še nekaj minut, da se piščanec speče čez in čez, zelenjava pa malenkost zmehča. Dodaj česen in praži še minuto. Vse porini k robu voka, dodaj še malo olja in nanj stresi razžvrkljani jajci. Najprej pusti minuto, da začne krneti, nato pa razdrobi na koščke in umešaj k zelenjavi in piščancu. Vse prenesi na krožnik in prihrani.
- Rezanci: Riževe rezance prelij z vrelo vodo in pusti 4 minute, da se ponovno napojijo. OZIROMA, preveri, kaj piše na embalaži in pripravi po navodilih. Zmehčane rezance precedi in splakni pod mrzlo vodo, da se nehajo kuhati in da se ne sprimejo.
- Dokončanje jedi: V vok stresi odcejene rezance, dolij omako in praži približno 3 minute, da se omaka razporedi, rezanci pa segrejejo. V vok nato stresi piščanca z zelenjavo in premešaj ter praži še minuto ali dve, da se vse segreje, dobiš pa sočno pojedino. Takoj postrezi.
Notes
Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.
- Prep Time: 5
- Cook Time: 15 minut