Description
Ta na jogurtu bazirana omaka oziroma preliv je lahka, presenetljivo sveža in nadvse okusna poslastica. Čudovita je kot pomaka (predstavljaj si jo kot nadgrajeno in malenkost bolj tekočo majonezo), ki super osveži pečene ali pohane zelenjavne in mesne jedi ali pa kot solatni preliv na kateri koli solati ali sestavljenem krožniku oz. bovli.
Ingredients
120 g grškega jogurta (ali kisle smetane)
50 g majoneze
1/4 žličke sušenega sli svežega drobnjaka
1/4 žličke sušenega sli svežega peteršilja
1/4 žličke sušenega sli svežega kopra
1/4 žličke česna v prahu
1/4 žličke čebule v prahu
1/4 žličke soli
1 ščepec popra
1 žlica limoninega soka
Instructions
- Združi in premešaj: Vse sestavine za pomako prenesi v skledico in dobro premešaj.
- Poskusi in po potrebi dodelaj: Poskusi in dosoli ali dodaj še malo limoninega soka in premešaj.
Notes
Uporabi sveže ali sušene dišavnice.
V hladilniku je pokrita obdrži do enega tedna.
- Prep Time: 5 minut