Description
Izkoristi najzgodnejše pomladno darilo narave in v času sezone pojej čim več regrata! Ker je zdrav, dober in tudi zastonj. Odličen je zabeljen le z oljem in kisom (ter soljo in poprom) kot solata pri glavni jedi, fantastičen pa je tudi kot samostojna jed, poskusi ga tudi s pršutom, jajcem in dišečim toplim prelivom.
Ingredients
100 g regrata
1/2 (rdeče) čebule
1 vejica svežega ali 1/2 žličke sušenega Kotányi timijana
2 žlici (olivnega) olja
sol
poper
parmezan (neobvezno)
6 rezin pršuta
balzamični kis
1 strok česna
2 jajci
Instructions
- Pripravi vse sestavine: Regrat dobro operi in suši. Čebulo nareži na krhlje, česen pa sesekljaj.
- Skuhaj jajci: Jajci kuhaj v okisanem (lažje se bosta lupili, poskusi!) kropu približno 7 minut, potem pa ju olupi in nareži na krhlje.
- Pripravi topel preliv: V ponvi segrej olje, nato pa na ogretem praži čebulo toliko časa, da se zmehča. Dodaj natrgane kose pršuta in praži še približno 2 minuti. Potem dodaj sesekljan strok česna, timijan, sol in poper ter premešaj in počakaj minuto. Vse nato zalij z dvema žlicama balzamičnega kisa in premešaj.
- Solato dokončaj: Regrat prelij s toplim prelivom in hitro premešaj. Takoj serviraj na krožnik, okrasi z sveže naribanim parmezanom in krhlji trdo kuhanih jajc, ki jih po želji še malo popopraj, ter solato postrezi.
Notes
Regrat naberi na neobljudenih travnikih. Pazi tudi, da tega travnika ne obiskujejo psi.
Jajci skuhaj v okisani vodi, da se bosta lažje lupili. Uporabi katerikoli kis ali pa limonin ali limetin sok. Dovolj bo pol žličke.
Uporabi pršut, slanino ali podobno mesnino.
Če imaš svež timijan, uporabi svežega, sicer pa kar sušenega.
Solata je najboljša, če jo postrežeš takoj po pripravi.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut