Description
Izkoristi enega prvih pomladnih daril narave in v času sezone pojej čim več regrata, ker je zdrav, dober in še brezplačen. Odličen je zabeljen le z oljem in kisom (ter soljo in poprom), fantastičen pa je tudi s pršutom, jajcem in dišečim balzamičnim prelivom.
Ingredients
- 100 g regrata
- 2 žlici (olivnega) olja
- 1/2 (rdeče) čebule
- 1 ščepec soli
- nekaj obratov popra
- 6 rezin pršuta oz. kmečkega špeka
- 1 strok česna
- 1 vejica svežega ali 1/2 žličke sušenega Kotányi timijana
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 2 trdo kuhani jajci
- nekaj parmezana (neobvezno) za ob postrežbi
Instructions
- Pripravi vse sestavine: Regrat dobro operi in suši. Čebulo nareži na rezine, česen pa naribaj.
- Skuhaj jajci: Jajci kuhaj v okisanem (lažje se bosta lupili, poskusi!) kropu 7 minut, potem pa ju olupi in naribaj ali nareži na krhlje.
- Pripravi topel preliv: V ponvi segrej olje, nato pa na segretem praži čebulo toliko časa, da se zmehča, malo še posoli in popopraj. Dodaj na rezinice narezan pršut (ali špek) in praži še približno 2 minuti. Potem dodaj nariban strok česna, timijan in poper ter premešaj in praži še slabo minuto. Vse nato zalij z balzamičnim kisom, premešaj in odstavi z ognja.
- Solato dokončaj: Regrat prelij s toplim prelivom in hitro premešaj. Takoj serviraj na krožnik, dodaj jajca in še malo sveže naribanega parmezana. Po želji še malo popopraj ter solato takoj postrezi.
Notes
Regrat naberi na neobljudenih travnikih. Pazi tudi, da tega travnika ne obiskujejo psi.
Jajci skuhaj v okisani vodi, da se bosta lažje lupili. Uporabi katerikoli kis ali pa limonin sok. Dovolj bo pol žličke.
Uporabi pršut, kmečki špek, slanino ali podobno mesnino.
Če imaš svež timijan, uporabi svežega, sicer pa kar sušenega.
Solata je najboljša, če jo postrežeš takoj po pripravi.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 10 minut