Regrat s toplim prelivom

, 15. Mar 2015 | No Comments

Regrat s toplim prelivom

Ta odlična solata najbolj prija v zgodnjih pomladnih dnevih, ko regrat pogleda na plano. V zimskih mesecih regrat lahko nadomestiš z rukolo ali motovilcem (pazi le na to, da solata nima mehkih listov, saj bi jih vroč preliv poparil). Solato prelij z vročim prelivom, hitro premešaj in takoj postrezi.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 150 g regrata
  • 1/2 rdeče čebule
  • 1 vejica svežega ali 1/2 žličke suhega timijana
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • parmezan (neobvezno)
  • 6 rezin pršuta
  • balzamični kis
  • 1 strok česna
  • 2 jajci

Regrat s toplim prelivom

Regrat s toplim prelivom

PRIPRAVA

Regrat dobro operi in osuši. Čebulo nareži na krhlje, česen pa sesekljaj. Jajci kuhaj v okisanem (lažje se bo lupilo, poskusi!) kropu približno 7 minut, potem pa olupi in nareži na krhlje.

V ponev daj žlico olivnega olja ter na ogretega čebulo in praži toliko časa, da se zmehča. Dodaj na trakove narezan pršut in praži še približno 2 minuti. Potem dodaj sesekljan strok česna, timijan, sol in poper  ter premešaj in počakaj minuto, …

Regrat s toplim prelivom

… potem pa zalij z dvema žlicama balzamičnega kisa.

Regrat prelij s toplim prelivom …

Regrat s toplim prelivom

… in hitro premešaj. Takoj serviraj na krožnik, okrasi z sveže naribanim parmezanom in obloži s popopranimi krhlji trdo kuhanih jajc ter postrezi.

Regrat s toplim prelivom

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply