Description
Kaj je boljšega od krožnika svilnatih rezancev z majhnimi cvetovi brokolija in nežno špinačo v malenkost pekoči omaki s tankimi lističi dišečega česna? Ne dosti. Ta poslastica je pripravljena v 15 minutah in že s fotke lahko razbereš, da je res dobra. Za piko na i poskrbi kremast avokado, zato ga le dodaj, če želiš v tej jedi res maksimalno uživati. Obljubim, da ti bo všeč!
Ingredients
180 g rezancev
150 g brokolija (svežega ali zamrznjenega)
1 žlica olivnega olja
4 stroki česna
naribana lupinica limete ali limone
1/2 žličke sušenih čilijevih kosmičev
2 žlici belega vina (ali 2 žlici limetinega soka)
2 žlici sojine omake
sol, poper
150 g pesti sveže špinače
1/2 avokada
po želji še 1/4 žlička mletega ingverja in 1/2 žličke medu
Instructions
- Rezanci in brokoli: V osoljeni vreli vodi skuhaj rezance po novodilih na embalaži. Tri minute pred koncem kuhanja v vodo k rezancem dodaj brokolijeve cvetke.
- Omaka: Medtem v kozici segrej olje in na njem približno 2 minuti mehčaj česen, dodaj čilijeve kosmiče in naribano limetino lupinico. Ko se česen zmehča, dodaj vino, sojino omako in nekaj žlic vode, v kateri se kuhajo rezanci. Ko zavre, po potrebi – seveda prej poskusi – posoli, po želji dodaj ingver v prahu in med ter obilno popopraj. Ko zavre, dodaj še špinačo in premešaj, da špinača uvene.
- Vse skupaj: Medtem bi se rezanci in brokoli že morali skuhati, zato najprej prihrani nekaj vode, v kateri so se kuhali, nato pa rezance in brokoli odcedi in takoj umešaj v omako, da se omaka oprime vseh rezancev. Če je presuho, dodaj malo prihranjene vode.
- Postrezi: Rezance serviraj, okrasi z na kocke narezanim avokadom (posoli in popopraj jih in pokapaj z limoninim sokom) in čilijevimi kosmiči ter takoj postrezi.
Notes
Uporabi katere koli testenine – najboljši so rezanci in špageti.
Namesto svežega lahko uporabiš tudi zamrznjen brokoli.
Jed je najboljša sveža, zato jo postrezi TAKOJ.
Če ti pekoče ni všeč, izpusti čilijeve kosmiče.
Nikar ne izpusti avokada, ker ta naredi to jed. Avokado naj bo ravno prav svež in kremast.