Rezanci z brokolijem, špinačo in avokadom

0 comments

Kaj je boljšega od krožnika svilnatih rezancev z majhnimi cvetovi brokolija in nežno špinačo v malenkost pekoči omaki s tankimi lističi dišečega česna? Ne dosti. Ta poslastica je pripravljena v 15 minutah in že s fotke lahko razbereš, da je res dobra. Za piko na i poskrbi kremast avokado, zato ga le dodaj, če želiš v tej jedi res maksimalno uživati. Obljubim, da ti bo všeč!

Ko dan ne poteka tako, kot si želiš ali pa je zunaj res turobno vreme, je čas za malo sončka na krožniku. Ti zlati rezanci z luštno zeleno spremljavo te bodo zagotovo spravili v boljšo voljo. Ne le, da so že na pogled lepi, že nos bo takoj ugotovil, da ustvarjaš nekaj posebnega, saj dišiii. Brbončice pa bo, če ne drugega, prepričal avokado, ki bo kremast in čudovit – a le, če bo res dobro zrel – poskrbel, da bodo vsi okusi res zasijali.

Za pripravo lahko uporabiš katere koli testenine, priporočam predvsem rezance in špagete, ki lepo popivajo slastno sojino omako. Ker vme, da si želiš v tej jedi uživati vse leto, priporočam, da uporabiš svež ali zamrznjen brokoli, oba bosta čudovita. V času, ko špinače ne dobiš, je pač ne uporabi. Jed itak naredijo rezanci, brokoli, omaka in avokado. In to v 15 minutah!

Preden pogledava, kako pripravit to čudovito izgledajočo jed, pa še nekaj res dobrih jedi z rezanci:

Še več dobrih paštic pa najdi pod oznako testenine.

Priprava je hitra in enostavna. Potrebuješ sestavine na spodnji fotki.

V vreli soljeni vodi skuhaj rezance. Nekaj minut pred koncem kuhanja dodaj še brokolijeve cvetke. Nato pripravi omako – zmehčaj česen, dodaj sojo, vino, nekaj limetine lupinice, čilijeve kosmiče, po želji še nekaj medu ali agavinega sirupa in špinačo.

V omako umešaj še skuhane rezance in brokoli in ta-da. Na koncu po okusu dodaj še nekaj čilijevih kosmičev.

Nikar ne pozabi na avokado, saj prav res naredi to jed. Mmm, dobro!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rezanci z brokolijem, špinačo in avokadom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara

Description

Kaj je boljšega od krožnika svilnatih rezancev z majhnimi cvetovi brokolija in nežno špinačo v malenkost pekoči omaki s tankimi lističi dišečega česna? Ne dosti. Ta poslastica je pripravljena v 15 minutah in že s fotke lahko razbereš, da je res dobra. Za piko na i poskrbi kremast avokado, zato ga le dodaj, če želiš v tej jedi res maksimalno uživati. Obljubim, da ti bo všeč!


Ingredients

Scale

180 g rezancev
150 g brokolija (svežega ali zamrznjenega)
1 žlica olivnega olja
4 stroki česna
naribana lupinica limete ali limone
1/2 žličke sušenih čilijevih kosmičev
2 žlici belega vina (ali 2 žlici limetinega soka)
2 žlici sojine omake
sol, poper
150 g pesti sveže špinače
1/2 avokada
po želji še 1/4 žlička mletega ingverja in 1/2 žličke medu


Instructions

  1. Rezanci in brokoli: V osoljeni vreli vodi skuhaj rezance po novodilih na embalaži. Tri minute pred koncem kuhanja v vodo k rezancem dodaj brokolijeve cvetke.
  2. Omaka: Medtem v kozici segrej olje in na njem približno 2 minuti mehčaj česen, dodaj čilijeve kosmiče in naribano limetino lupinico. Ko se česen zmehča, dodaj vino, sojino omako in nekaj žlic vode, v kateri se kuhajo rezanci. Ko zavre, po potrebi – seveda prej poskusi – posoli, po želji dodaj ingver v prahu in med ter obilno popopraj. Ko zavre, dodaj še špinačo in premešaj, da špinača uvene.
  3. Vse skupaj: Medtem bi se rezanci in brokoli že morali skuhati, zato najprej prihrani nekaj vode, v kateri so se kuhali, nato pa rezance in brokoli odcedi in takoj umešaj v omako, da se omaka oprime vseh rezancev. Če je presuho, dodaj malo prihranjene vode.
  4. Postrezi: Rezance serviraj, okrasi z na kocke narezanim avokadom (posoli in popopraj jih in pokapaj z limoninim sokom) in čilijevimi kosmiči ter takoj postrezi.

Notes

Uporabi katere koli testenine – najboljši so rezanci in špageti.

Namesto svežega lahko uporabiš tudi zamrznjen brokoli.

Jed je najboljša sveža, zato jo postrezi TAKOJ.

Če ti pekoče ni všeč, izpusti čilijeve kosmiče.

Nikar ne izpusti avokada, ker ta naredi to jed. Avokado naj bo ravno prav svež in kremast.

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen junija 2015, v septembru 2021 pa sem fotografije osvežila ter izboljšala recept.
Stara fotka recepta:

Rezanci z brokolijem, špinačo in avokadom

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.