Description
Rumove kroglice so popolne enogrizke. So ravno prav mehke in čokoladne in neverjetno okusne. Večino povaljaj v kokosovi moki, nekaj pa jih za lepši izgled celotnega kupa čudovitih kroglic, povaljaj v kakavu. Rumove kroglice za odrasle začini z rumom, če jih pripravljaš tudi za otroke, pa uporabi rumov sladkor. Kakor koli jih že narediš, vem, da bodo hitro zmanjkale!
Ingredients
250 g (polnozrnatih) maslenih piškotov
4 žlice ruma (ali toplega mleka)
1 paketek Kotányi rumovega sladkorja
50 g masla sobne temperature
3 žlice sladkorja v prahu
1 žlička Kotányi burbon vanilijeve paste (ali vanilijevega sladkorja – a potem prilagodi količino sladkorja v prahu)
100 gramov čokolade v prahu ali kakava (+ za valjanje)
približno 0,5 dl toplega mleka
4 žlice kokosove moke
Instructions
- Piškoti: Piškote zdrobi ročno ali v multipraktiku. Prelij jih z rumom, dodaj rumov sladkor in premešaj ter za kakšne pol ure postavi v hladilnik. Če jih pripravljaš za otroke, rum nadomesti s toplim kakavom.
- Masa: Rumovim piškotom dodaj sladkor v prahu, vanilijevo pasto, maslo sobne temperature in kakav. Postopoma dodajaj še toplo mleko, da dobiš kompaktno maso.
- Oblikovanje: Iz čokoladne mase oblikuj male kroglice. Uporabi najmanjšo zajemalko za sladoled.
- Okraševanje: Dobljene čokoladne kroglice povaljaj v kokosovi moki in/ali kakavu.
- Postrežba: Rumove kroglice postrezi takoj ali pa jih shrani za kasneje. Če jih pripravljaš za kasneje, jih hrani v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
Notes
Jaz najraje uporabim Leibniz maslene piškote, največkrat polnozrnate.
Če pripravljaš kroglice tudi za otroke, namesto ruma uporabi mleko in rumov sladkor.
Če burbon vanilijeve paste nimaš, uporabi vanilijev sladkor, vanilijevo esenco ali strok vanilije.
Kroglice hrani v neprodušno zaprti posodi v hladilniku nekaj dni. No, če ne bodo prej zmanjkale!
- Prep Time: 20 (+ 30 minut za mariniranje)