Odlične rumove kroglice

0 comments

R umove kroglice so popolne enogrizke. So ravno prav mehke in čokoladne in neverjetno okusne. Večino povaljaj v kokosovi moki, nekaj pa jih za lepši izgled celotnega kupa čudovitih kroglic, povaljaj v kakavu. Rumove kroglice za odrasle začini z rumom, če jih pripravljaš tudi za otroke, pa uporabi rumov sladkor. Kakor koli jih že narediš, vem, da bodo hitro zmanjkale!

Vsak mora imeti v svoji zbirki receptov odličen recept za rumove kroglice. Ne le, da je to popolna sladica, še enostavna je za pripraviti in vedno je prava uspešnica. So že kdaj na žurki ostale rumove kroglice? Ne, zagotovo ne. No, vsaj tele moje ne, saj vedno hitro zmanjkajo.

Priprava rumovih kroglic je čisto enostavna. Če uporabiš rum, je dobro, da zmlete piškote z rumom mariniraš kakšno uro v hladilniku. Nato dodaš vse ostale sestavine, oblikuješ maso, nato pa iz nje oblikuješ male kroglice. Za res enostavno pripravo jaz najraje uporabim najmanjšo sladoledno zajemalko, saj dobljeno kroglico nato le povaljam po dlani, jo povaljam v kokosovi moki ali kakavu in čudovita mala enogriznica (jed za en ugriz!) je pripravljena.

Nekaj let nazaj pa sem se spomnila enega luštnega trika. Pred tem sem vedno, ko sem rumove kroglice pripravljala še za otroke, piškote pokapala z mlekom in rum izpustila, sedaj pa v rumove kroglice za vse stresem rumov sladkor. Rumove kroglice imajo tako v vsakem primeru čudovit vonj in okus po rumu! Rumov sladkor ne vsebuje alkohola, vsebuje le sladkor v prahu in aromo ruma.

Rumove kroglice lahko seveda pripraviš tudi vnaprej, a pazi, da jih daš v neprodušno zaprto posodo v hladilnik. Predvsem zato, da vseh ne poješ kar takoj, ker ko enkrat začneš, ne moreš nehati!

Preden pogledava, kako se te božanske male enogrizke pripraviš, pa še nekaj idej za luštne in dobre praznične sladice:

Še več sladic pa najdi pod oznako sladice.

Priprava rumovih kroglic je hitra, enostavna in brez peke. Za pripravo odličnih rumovih kroglic potrebuješ sestavine na spodnji fotki.

Najprej sesekljaš piškote in jih odišaviš z rumovim sladkorjem in/ali rumom.

Nato pa dodaš ostale sestavine (razen kokosove moke!), ter zvaljaš v luštne kroglice.

Te povaljaš v kokosovo moko ali kakav in sladica je pripravljena.

Tako enostavno, pa takooo dobro!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Odlične rumove kroglice


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za približno 4 osebe

Description

Rumove kroglice so popolne enogrizke. So ravno prav mehke in čokoladne in neverjetno okusne. Večino povaljaj v kokosovi moki, nekaj pa jih za lepši izgled celotnega kupa čudovitih kroglic, povaljaj v kakavu. Rumove kroglice za odrasle začini z rumom, če jih pripravljaš tudi za otroke, pa uporabi rumov sladkor. Kakor koli jih že narediš, vem, da bodo hitro zmanjkale!


Ingredients

Scale

250 g (polnozrnatih) maslenih piškotov
4 žlice ruma (ali toplega mleka)
1 paketek Kotányi rumovega sladkorja
50 g masla sobne temperature
3 žlice sladkorja v prahu
1 žlička Kotányi burbon vanilijeve paste (ali vanilijevega sladkorja – a potem prilagodi količino sladkorja v prahu)
100 gramov čokolade v prahu ali kakava (+ za valjanje)
približno 0,5 dl toplega mleka
4 žlice kokosove moke


Instructions

  1. Piškoti: Piškote zdrobi ročno ali v multipraktiku. Prelij jih z rumom, dodaj rumov sladkor in premešaj ter za kakšne pol ure postavi v hladilnik. Če jih pripravljaš za otroke, rum nadomesti s toplim kakavom.
  2. Masa: Rumovim piškotom dodaj sladkor v prahu, vanilijevo pasto, maslo sobne temperature in kakav. Postopoma dodajaj še toplo mleko, da dobiš kompaktno maso.
  3. Oblikovanje: Iz čokoladne mase oblikuj male kroglice. Uporabi najmanjšo zajemalko za sladoled.
  4. Okraševanje: Dobljene čokoladne kroglice povaljaj v kokosovi moki in/ali kakavu.
  5. Postrežba: Rumove kroglice postrezi takoj ali pa jih shrani za kasneje. Če jih pripravljaš za kasneje, jih hrani v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.

Notes

Jaz najraje uporabim Leibniz maslene piškote, največkrat polnozrnate.

Če pripravljaš kroglice tudi za otroke, namesto ruma uporabi mleko in rumov sladkor.

Če burbon vanilijeve paste nimaš, uporabi vanilijev sladkor, vanilijevo esenco ali strok vanilije.

Kroglice hrani v neprodušno zaprti posodi v hladilniku nekaj dni. No, če ne bodo prej zmanjkale!

  • Prep Time: 20 (+ 30 minut za mariniranje)

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen decembra 2015, v decembru 2021 pa sem fotografije osvežila in dodelala recept.
Stara fotka recepta:

Rumove kroglice

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.