Kdo se lahko upre rumovim kroglicam? Nihče! In le zakaj bi se jim? Pripravi jih in uživaj! Če pripravljaš rumove kroglice tudi za mlajše, močno zmanjšaj količino ruma ali pa se rumu popolnoma odpovej; namesto z rumom zdrobljene piškote prelij s toplim mlekom.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 250 g polnozrnatih (maslenih) piškotov
- 0,2 dcl ruma
- 4 žlice masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 1 žlička vanilijeve esence
- 100 gramov čokolade v prahu ali kakava
- 50 g kokosove moke
- 0,5 dcl toplega mleka
PRIPRAVA
Ročno ali v multipraktiku zdrobi piškote. Prelij jih z rumom, premešaj in za eno uro postavi v hladilnik.
Rumovim piškotom dodaj maslo sobne temperature, sladkor in čokolado v prahu. Postopoma dodajaj še mleko, le toliko, da dobiš kompaktno maso.
Iz čokoladne mase oblikuj male kroglice …
… in jih povaljaj v kokosovi moki.