Pomarančni mousse s čokoladnimi piškotki

, 24. Dec 2018 | 6 Comments

Ne, ni treba, da so sladice nadvse komplicirane! Zato imam zate recept za pomarančni mousse, ki je pripravljen brez kompliciranih tehnik in le-v-trgovinah-s-slaščičarskimi-sestavinami dostopnih sestavin. Za pripravo moussa in okras potrebuješ le pomarančni sok, kremni sir, sladko smetano, malo sladkorja in čokolado. Če želiš, pa dodaj še čokoladne piškotke. Super dobro in super enostavno!

Ta sladica je primerna za pripravo čez vse leto. Pripravi jo ob rojstnih dnevih in vsakršnih drugih praznovanjih – tudi za božično večerjo ali silvestrsko ekstravaganco. Kajti samo poglej si jo no – kaj ni prečudovita?!

Recept za pomarančni mousse s čokoladnimi piškotki sem pripravila za Lidlovo praznično številko revijo Preprosto 2018, kjer lahko najdeš tudi natančen recept. Revija je na voljo v vseh Lidlovih prodajalnah po Sloveniji.

V tej sladici pa sicer najdeš:

 • pomarančni koncentrat (pripravljen iz 3 dcl pomarančnega soka čisto enostavno!- na koncu naj bo koncentrata približno 1 dcl) in po želji pomarančno lupinico (to lahko v času, ko pomaranče niso v sezoni enostavno izpustiš!)
 • 320 g sladke smetane + 100 g za okras
 • 225 g kremnega sira
 • 40 g sladkorja v prahu
 • čokoladne ostružke ali kateri koli drug čokoladni posip (kakav ali mrvice)
 • 10 čokoladnih piškotkov in 20 g masla za podlado (neobvezno, a naredi sladico bolj nasitno in čokoladno)

Priprava pomarančnega moussa s čokoladnimi piškotki v le štirih korakih:

 1. Priprava pomarančnega koncentrata
  Pomarančni sok zlij v kozico in kuhaj, da povre na tretjino začetne količine. Nato koncentrat ohladi na sobno temperaturo. Pripraviš ga lahko dosti vnaprej. Če ti ga pa kaj ostane, pa mu le dodaj vodo in dobiš pomarančni sok.
 2. Priprava pomarančnega moussa
  Naprej do mehkega stepi smetano z mletim sladkorjem, nato pa dodaj kremni sir in še malo stepaj. Dodaj še pomarančno lupinico in pomarančni koncentrat in stepi toliko časa, da dobiš kremasto kremo.
 3. Priprava piškotno podlago in dodaj pomarančni mousse
  Piškotke zlomi na manjše koščke, jih prelij z malo stopljenega masla in premešaj, nato pa razporedi v kozarčke. Na piškotno podlago razporedi še pomarančni mousse, nato pa kozarčke za vsaj eno uro postavi v hladilnik. Če nimaš časa, lahko ta korak izpustiš – v tem primeru boš namesto značilnega moussa vseeno užival/a v svilnati pomarančni kremi.
 4. Okraševanje
  Kozarčke s piškotki in moussom vzeli iz hladilnika, jih okrasi s stepeno sladko smetano in okrasi s čokoladnimi ostružki ter postrezi.

Pozor: Prve tri korake lahko pripraviš tudi dan vnaprej. Pred postrežbo pa dodaj še smetano in ostružke in sladico postrezi. Vendar pa je sladica večkrat preverjeno super tudi, če je vnaprej v celoti pripravljena tudi dan prej.
Če uporabiš brezglutenske piškotke bo sladica primerna tudi za brezglutensko dieto.

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, da to sladico MORAŠ pripravit! Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

Joooj, kako je to dobro!

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 1. anka
  December 27, 2019

  pozdravljeni!

  že nekaj časa me mika naredit ta mousse, a me zelo moti ker v samem opisu ni podanih točnih količin? količino smetane in kremnega sira lahko razberem s slike, koliko pa rabim pomarančnega soka?

  ker bi res rada da bi mi sladica zares dobro uspe, vas prosim za natančnejše podatke.

  hvala!

  Reply
  • Barbara
   December 27, 2019

   Zivjo!
   Sem ti na mail poslala fotko recepta, kjer so navedene kolicine sestavin. Bom enkrat kolicine dodala tudi v recept. Lp, Barbara

   Reply
 2. Gaja
  December 30, 2019

  Zivjo,

  Tudi jaz te prosim za recept.
  Hvala!

  Lp

  Reply
  • Barbara
   December 31, 2019

   Recept poslan! 🙂

   Reply
   • Gaja
    December 31, 2019

    Nc nism dobila 🙁

    Reply
    • Barbara
     December 31, 2019

     Sem poslala se enkrat. Ter dodala kolicine sestavin tudi v recept. 🙂

     Reply

Leave a Reply