Pomarančni mousse s čokoladnimi piškoti

6 comments

Ne, ni treba, da so sladice nadvse komplicirane! Zato imam zate recept za pomarančni mousse, ki je pripravljen brez kompliciranih tehnik in le z enostavno dostopnimi sestavin. Za pripravo moussa in okras potrebuješ le pomarančni sok, kremni sir, sladko smetano, malo sladkorja in čokolado. Če želiš, pa dodaj še čokoladne piškotke. Super dobro in super enostavno!

Ta sladica je primerna za pripravo čez vse leto. Pripravi jo ob rojstnih dnevih in vsakršnih drugih praznovanjih – tudi za božično večerjo ali silvestrsko ekstravaganco. Kajti samo poglej si jo no – kaj ni prečudovita?!

V tej sladici najdeš:

 • pomarančni koncentrat narejen iz pomarančnega soka
 • sladko smetano
 • kremni sir
 • sladkor
 • čokoladni ostružki
 • čokoladni piškoti

Pomarančni mousse s čokoladnimi piškoti pripraviš v štirih korakih:

 1. Priprava pomarančnega koncentrata
  Tega pripraviš s pokuhavanjem pomarančnega soka.
 2. Priprava pomarančnega moussa
  Koncentrat združiš s sladko smetano, kremnim sirom in sladkorjem.
 3. Priprava kozarčkov
  Na piškote položiš pomarančni mousse, nanj pa stepeno sladko smetano.
 4. Okraševanje
  Kozarčke okrasi s stepeno sladko smetano in okrasi s čokoladnimi ostružki.

Pozor: Prve tri korake lahko pripraviš tudi dan vnaprej. Pred postrežbo dodaj še smetano in ostružke in sladico postrezi. Vendar pa je sladica preverjeno odlična tudi, če je vnaprej v celoti pripravljena do en dan prej.

 

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, da to sladico MORAŠ pripravit.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pomarančni mousse s čokoladnimi piškoti


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 90 minut
 • Yield: za 6 kozarčkov 1x

Description

Ne, ni treba, da so sladice nadvse komplicirane! Zato imam zate recept za pomarančni mousse, ki je pripravljen brez kompliciranih tehnik in le z enostavno dostopnimi sestavin. Za pripravo moussa in okras potrebuješ le pomarančni sok, kremni sir, sladko smetano, malo sladkorja in čokolado. Če želiš, pa dodaj še čokoladne piškotke. Super dobro in super enostavno!


Ingredients

Scale
 • 3 dcl pomarančnega soka
 • pomarančna lupinica (po želji)
 • 420 g sladke smetane (320 g za mousse, 100 g za okras)
 • 225 g kremnega sira
 • 40 g sladkorja v prahu
 • čokoladni ostružki za okras (ali kakav ali mrvice)
 • 10 čokoladnih piškotov
 • 20 g masla za podlago (po želji)

Instructions

 1. Priprava pomarančnega koncentrata: Pomarančni sok zlij v kozico in kuhaj, da povre na tretjino začetne količine. Nato koncentrat ohladi na sobno temperaturo. Pripraviš ga lahko tudi dosti vnaprej. Če ti ga pa kaj ostane, pa mu le dodaj vodo in dobiš pomarančni sok.
 2. Priprava pomarančnega moussa: Naprej smetano z mletim sladkorjem malenost stepi. Dodaj še kremni sir in še malo stepaj. Dodaj še pomarančno lupinico in pomarančni koncentrat in stepaj še toliko časa, da dobiš kremasto kremo.
 3. Sestavljanje kozarčkov: Piškotke zlomi na manjše koščke, jih po želji obogati z malo stopljenega masla in premešaj, nato pa razporedi v kozarčke. Na piškotno podlago razporedi še pomarančni mousse, nato pa kozarčke za vsaj eno uro postavi v hladilnik. Če nimaš časa, lahko ta korak izpustiš – v tem primeru boš namesto značilnega moussa vseeno užival/a v svilnati pomarančni kremi.
 4. Okraševanje: Kozarčke s piškotki in moussom vzeli iz hladilnika, jih okrasi s stepeno sladko smetano in okrasi s čokoladnimi ostružki ter postrezi.

Notes

Pomarančni koncentrat lahko pripraviš tudi vnaprej. Če ti ga po pripravi sladice še kaj ostane, pa mu dodaj vodo in dobiš pomarančni sok.

Izberi navaden kremni sir. Najboljši sta Philadelphia ali ABC.

Najboljša izbira so piškoti s čokoladnimi koščki, lahko pa izbereš tudi katere koli druge ali pa jih izpustiš.

Kozarčke lahko na koncu okrasiš tudi s stepeno sladko smetano in čokoladnimi ostružki.

Čokoladne ostružke pripravi tako, da z ostrim nožem potegni po dolžini tablice čokolade. Lahko uporabiš tudi kakav ali čokoladne mrvice.

Prve tri korake lahko pripraviš tudi dan vnaprej. Pred postrežbo dodaj še smetano in ostružke in sladico postrezi. Vendar pa je sladica preverjeno odlična tudi, če je vnaprej v celoti pripravljena do en dan prej.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

6 Comments

 1. pozdravljeni!

  že nekaj časa me mika naredit ta mousse, a me zelo moti ker v samem opisu ni podanih točnih količin? količino smetane in kremnega sira lahko razberem s slike, koliko pa rabim pomarančnega soka?

  ker bi res rada da bi mi sladica zares dobro uspe, vas prosim za natančnejše podatke.

  hvala!

  • Zivjo!
   Sem ti na mail poslala fotko recepta, kjer so navedene kolicine sestavin. Bom enkrat kolicine dodala tudi v recept. Lp, Barbara

 2. Zivjo,

  Tudi jaz te prosim za recept.
  Hvala!

  Lp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.