Slastne poširane hruške z mascarpone kremo

0 comments

Wow! Kakšna nenavadna, slastna in božanska sladica! Poširane hruške bodo navdušile čisto vse, ki jih bodo ugledali IN poskusili, zato so popolna sladica. Ker so lahke (niso tako nasitne, kot na primer torta) in ker jih lahko pripraviš vnaprej, so še posebej privlačne ob posebnih priložnostih, kot so razna osebna praznovanja in ob praznikih.

Nikar se ne boj, priprava je v primerjavi s tem, kako profesionalno izgledajo, otročje lahka. Najzapletenejši del priprave je lupljenje hrušk, ta del pa zagotovo že obvladaš.

Za pripravo potrebuješ rdeče vino in hruške. Če lahko izbiraš, priporočam, da uporabiš rdeče vino merlot. Pri izbiri hrušk pa pazi predvsem na to, da so bolj trde kot mehke. Preveč dozorene, torej mehke, se bodo ob kuhi preveč zmehčale in ob serviranju ne bodo izgledale tako lepo, kot bi lahko.

Za pripravo ne potrebuješ ogromno dodatnih sestavin, dobro pa je, da imaš nekaj kakovostnih pekovskih dodatkov. Potrebuješ cimet, vanilijevo pasto, esenco ali strok. Same enostavno dostopne sestavine.

To sladico lahko enostavno pripraviš tudi vnaprej. Hruške pripravi po spodnjem receptu, potem pa jih hrani ločeno od sirupa. Vse sestavine za mascarpone kremo dobro zmešaj, potem pa pred postrežbo hrani v hladilniku, ločeno od ostalih dveh komponent sladice.

Serviraš jih na naslednji način: na krožnik razporedi nekaj mascarponejeve kreme, nanjo položi hruško in to prelij s sirupom. Če želiš, lahko hruško narežeš na pol že pred postrežbo, seveda pa lahko razpolovljene hruške tako tudi skuhaš. Če želiš sladico še obogateti, dodaj razdrobljene piškote ali pa sesekljane pistacije ali pražene lešnike. Božansko!

Preden pogledava, kako enostavno lahko to čudovito izgledajočo sladico pripraviš, pa še nekaj odličnih idej za sladice, ki navdušijo z izgledom in okusom:

Še več sladic pa najdi pod oznako Sladice.

Priprava hrušk morda že traja nekaj več časa, a je priprava enostavna. Za pripravo hrušk potrebuješ te sestavine.

Nato hruške najprej olupi in nato skuhaj v čudoviti dišeči tekočini.

Ko se skuhajo in obarvajo, jih previdno vzemi iz tekočine.

Tekočino nato povri, da dobiš slasten sirup.

Pripravi še kremo. Potrebuješ te sestavine.

Zmešaj jih v čudovito svilnato kremo.

Sladico sestaviš tako, da na krožnik najprej razmažeš nekaj kreme, nanjo položiš hruško in jo preliješ s sirupom. Božansko!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Slastne poširane hruške z mascarpone kremo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 45 minut
 • Yield: za 4 osebe 1x

Description

Wow! Kakšna nenavadna, slastna in božanska sladica! Poširane hruške bodo navdušile čisto vse, ki jih bodo ugledali IN poskusili, zato so popolna sladica. Ker so lahke (niso tako nasitne, kot na primer torta) in ker jih lahko pripraviš vnaprej, so še posebej privlačne ob posebnih priložnostih, kot so razna osebna praznovanja in ob praznikih.


Ingredients

Scale

Sestavine za poširane hruške:

Sestavine za mascarpone kremo:


Instructions

 1. Pripravi hruške: Izberi trše hruške, potem pa jih z lupilcem za zelenjavo previdno olupi, pecelj pusti. Če hruška ne stoji pokončno, spodnji del pri mušici malenkost odreži. Še enkrat poskusi, če hruška stoji.
 2. Hruške skuhaj: V večjo kozico zlij vino, sladkor, cimet, olupljeno pomarančno lupinico (brez belega dela), sok pomaranče in kuhaj, da se sladkor stopi. Hruške položi v kozico in kuhaj približno 30 minut, hruške občasno obrni. Medtem večkrat preveri, če se morda hruške niso že zmehčale, saj bo kuhanje odvisno od velikosti hrušk. Kuhane hruške previdno vzemi iz tekočine in prihrani za serviranje.
 3. Pripravi sirup: Tekočino precedi in postavi nazaj na štedilnik. Kuhaj toliko časa, da se tekočina zreducira na polovico in da postane gostejša in svetleče sirupasta. Trajalo bo približno 15 minut. Sirup ohladi na sobno temperaturo in prihrani do serviranja.
 4. Pripravi kremo: V posodici zmešaj vse sestavine za mascarpone kremo. Naj bo svilnata in brez grudic.
 5. Sladico serviraj: Na krožnik razporedi nekaj kreme, nato pa nanjo postavi kuhano hruško. Prelij s sirupom in postrezi.
 6. Dodatno: Če želiš sladico še obogateti, dodaj razdrobljene piškote ali pa sesekljane pistacije ali pražene lešnike.

Notes

Če lahko izbiraš, priporočam, da uporabiš rdeče vino merlot.

Pri izbiri hrušk pazi predvsem na to, da so bolj trde kot mehke. Preveč dozorene, torej mehke, se bodo ob kuhi preveč zmehčale in ob serviranju ne bodo izgledale tako lepo, kot bi lahko.

Če želiš lahko skuhaš tudi že razpolovljene in izkočiščene hruške, a čas kuhanja bo občutno krajši.

Sladico lahko pripraviš tudi vnaprej. Kuhane hruške shrani ločeno od sirupa in kreme, pred postrežbo pa vse le serviraj na krožnik in postrezi.

Če želiš sladico še obogateti, dodaj razdrobljene piškote ali pa sesekljane pistacije ali pražene lešnike.

 • Prep Time: 15 minut
 • Cook Time: 30 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen decembra 2017, v oktobru 2020 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.