Bučna rulada s kremnim namazom

, 20. Oct 2016 | No Comments

Bučna rulada s kremnim nadevom

Čas je, da tudi v Slovenijo pripeljemo bučno rulado! Ta recept je zelo preprost, vsebuje odličen nasvet za lažje zavijanje rulade in zagotavljam ti, da bo navdušil tebe in vse, ki jo bodo poskusili. Rulado lahko pripraviš vnaprej in nekaj dni hraniš v hladilniku … če bo zdržala toliko časa, seveda.

Spet je tu jesen in z njo buče! Obožuuuujem buče. Tako nedolžno in neprivlačno izgledajo, pa taaaako veliko odličnih jedi lahko narediš iz njih. Če še nisi prepričan/a, preveri vse recepte pod oznako buče kar takoj, zdajle! Potem pa pridi nazaj in si tole spodaj preberi do konca. Ok? Bom počakala.

Za pripravo te fantastične sladice potrebuješ bučni pire. Ker se ga v Sloveniji še vedno ne dobi, ga boš moral/a pripravit sam/a. Sploh ni tako težko, kot se sliši. Bučo olupiš, narežeš na kocke, skuhaš v vodi, kuhano bučo odcediš in počakaš nekaj minut, da odvečna voda izpari in vse zmiksaš. Ja, tako zelo preprosto je. Potem pire razporediš na porcije – jaz na eno porcijo namenim približno 150 g pireja – in daš v posodice ali plastične vrečke, ohladiš in zamrzneš. Ja, spet tako zelo enostavno. Iz ene velike buče lahko narediš veeeeeliko paketkov pireja in se z njim preskrbiš za kar nekaj časa.

Video postopek priprave bučnega pireja si oglej v spodnjem videu.

Sedaj, ko bo buč veliko in bodo poceni, ga naredi čim več. Še enkrat – vsi recepti se nahajajo pod oznako buče. Nikar jih ne spreglej, res so fini.

Torej, današnji recept. Je ta rulada. Ki je super enostavna za pripravit, saj vsebuje le nekaj enostavnih korakov:

  1. pripraviš maso za testo
  2. maso speceš in rulado še vročo zaviješ
  3. rulado ohladiš in namažeš z namazom
  4. rulado shraniš v hladilnik za eno uro
  5. rulado poješ in brundaš od užitka

Še beseda ali dve o kremnem siru. To je tista Philadelphia, ki je na voljo v supermarketih. Poišči navadno, brez okusa. Lahko uporabiš navadno ali pa manj mastno različico. Jaz sem sicer v E’Leclercu najdla še cenejšo, a prav tako odlično različico. Imenuje se ABC in je spodaj na fotki. Sicer pa se mi zdi, da sedaj v teh časih kremnega sira ni težko najti. Upam, da imam prav.

Po vsem povedanem pa sedaj res ne vem, kaj bi te lahko še ustavilo pri pripravi tega recepta (ki ga je v originalu objavila Ali z Gimme Some Oven). Res ne.

SESTAVINE (za 1 rulado)

Sestavine za kremni namaz:

  • 200 g kremnega sira
  • 80 g mletega sladkorja
  • 80 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vanilijeve esence

Ostale sestavine:

  • 93 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1 žlička cimeta
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 žličke soli
  • 3 jajca
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 150 g sladkorja
  • 150 g bučnega pireja
  • mleti sladkor za okras

Bučne palačinke

Bučna rulada s kremnim nadevom

PRIPRAVA

Najprej pripravi maso za biskvit. V skledi zmešaj moko, pecilni prašek, sobo bikarbono, cimet, mleti ingver, muškatni orešček in sol.

V drugi skledi – naj bo malo večja – zmešaj sladkor in jajca. Dodaj vanilijevo esenco in dobro premešaj še enkrat. Dodaj še bučni pire in premešaj še enkrat.

Bučna rulada s kremnim nadevom

Potem v dobljeno zmes nežno! – le toliko, da se vse premeša – umešaj moko. Uporabi lopatko ali kuhalnico, nikar metlice!

Na pekač, velikosti približno 25×30 cm, položi papir za peko. Papir naj gleda malo čez pekač. Na pekač vlij maso in jo razporedi po pekaču. Peci približno 13-15 minut v pečici, ogreti na 190°C.

Takoj, ko se biskvit speče, ga s pomočjo papirja za peko vzemi iz pekača in zavij v rolo.

Bučna rulada s kremnim nadevom

Pazi pri zavijanju, saj bo biskvit še vroč. Zavito rulado prenesi na rešetko in pusti, da se ohladi na sobno temperaturo.

Ko se zavita rulada hladi, pripravi kremni namaz. V skledi zmešaj kremni sir, zmehčano maslo in vanilijev ekstrakt. Zmes naj bo kremasta.

Bučna rulada s kremnim nadevom

Ko se rulada ohladi, jo odvij – nič hudega, če se bodo robovi vihali, saj si jo še vročo zavil/a prav zato, da jo bo lažje zaviti. Biskvit namaži z nadevom – ob robu pusti dvocentimetrski rob, da med zavijanjem namaz ne bo polzel ven.

Bučna rulada s kremnim nadevom

Namazan biskvit previdno zavijaj in istočasno odstranjuj papir za peko.

Bučna rulada s kremnim nadevom

Zavito rulado zavij v folijo za zavijanje živil in za vsaj eno uro postavi v hladilnik.

Bučna rulada s kremnim nadevom

Ohlajeno rulado vzemi iz hladilnika, okrasi z mletim sladkorjem in nareži na rezine. Rulado lahko nekaj dni hraniš v hladilniku – naj bo zavita v folijo. Rulado lahko tudi zamrzneš in odmrzneš, ko jo potrebuješ.

Bučna rulada s kremnim nadevom

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply