Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sladoled s piškoti in vročimi višnjami


  • Author: Barbara
  • Total Time: 10 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Poletna sladica, ki jo lahko pripraviš v petih minutah je najboljša sladica! Uživaj v tej enostavni in slastni sladici in uživaj v poletju. Uporabiš lahko katere koli piškote, a naj ti namignem, da so čokoladni najboljši! Sladico po želji okrasi še s popraženimi mandljevimi lističi.


Ingredients

Scale

Sestavine za vroče višnje:

1 skodelica izkočiščenih (zamrznjenih) višenj, češenj ali katerega koli jagodičevja
1 žlička (rjavega) sladkorja ali 1/2 žlička agavinega sirupa
1 žlička vanilijevega ekstrakta (lahko nadomestiš z žlico vanilijevega sladkorja, a potem dodatnega sladkorja ne potrebuješ)

Ostale sestavine:

4 (čokoladni) piškoti
6 kepic vanilijevega sladoleda
čokoladne mrvice Kotányi


Instructions

  1. Vroče višnje: V kozico stresi višnje, jih posuj s sladkorjem in prelij z vanilijevo esenco in kuhaj približno 5 minut. Vmes večkrat premešaj. Višnje bodo izpustile veliko tekočine, a brez skrbi, ti kar mešaj. Sok bo v večini izparel.
  2. Mandljevi lističi: Če želiš, dodaj popečene mandljeve lističe. Te popeci na suhi ponvi, a pazi, da se ti ne zažgejo. Ko se obarvajo, jih takoj prenesi v posodice, ker bi se ti sicer na vroči ponvi pekli (in prepekli) naprej.
  3. Sestavljanje: Ko imaš višnje, piškote in mandljeve lističe pripravljene, se loti aranžiranja. V servirno skledico nalomi piškote, nanje položi sladoled in prelij z vročimi višnjami. Okrasi z mandljevimi lističi in čokoladnimi mrvicami.

Notes

Uporabi katere koli piškote. Meni so najboljši piškoti s čokoladnimi kapljicami.

Po mnooogih poskušanjih se mi zdi, da je navaden klasični vanilijev sladoled najboljši, ti pa izberi tistega, ki ga imaš na razpolago in ti je všeč.

Recept je napisan za višnje, lahko pa uporabiš tudi češnje ali katero koli drugo jagodičevje.

Po želji sladico obogati s popečenimi maldljevimi lističi, super pa bi bila tudi s kokosovimi lističi. Lahko pa jih enostavno izpustiš.

Za piko na i sladico okrasi s čokoladnimi mrvicami. Lahko naribaš tudi čokolade ali pa čokoladni ali kateri koli drugi preliv.

Sladica je seveda najboljša takoj pripravljena, saj se sicer sladoled stopi, saj je omaka vroča. Lahko pa uporabiš tudi ohlajeno omako.

Vroče višnje so seveda najboljše vroče, lahko pa jih brez skrbi ohladiš tudi na sobno temperaturo in postrežeš kasneje. Sicer pa je vseeno finta v tem, da vroča omaka stopi sladoled, ki se lepo vpije v čokoladne piškotke. Njam!

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 5 minut