Sladoled s piškoti in vročimi višnjami

0 comments

Poletna sladica, ki jo lahko pripraviš v petih minutah je najboljša sladica! Uživaj v tej enostavni in slastni sladici in uživaj v poletju. Uporabiš lahko katere koli piškote, a naj ti namignem, da so čokoladni najboljši! Sladico po želji okrasi še s popraženimi mandljevimi lističi.

Včasih so recepti, ki jih pripraviš po navdihu (in s razpoložljivi sestavinami!) najboljše. Ta čudovit recept je enkrat dooolgo nazaj scompral Domen in poleti je na tapeti reeees velikokrat. Je čudovita poletna večerja, ki pocrklja, zadovolji in še osveži. Da niti ne omenjam, da je božanska!

Čeprav so v naslovu recepta omenjene višnje, lahko omako pripraviš s katerim kolim jagodičevjem (malinami, borovnicami, ribezom … ali mešanico), velikokrat pa uporabim prav češnje. Sadje je lahko sveže ali zamrznjeno, čisto vseeno je. Sadje enostavno pokuhaš, jih po želji posladkaš (eno sadje je bolj sladko kot drugo, zato previdno) in odišaviš. Za dišavo sem uporabila vanilijevo esenco, lahko pa uporabiš tudi malo ruma in/ali cimet.

V teh mnogih letih testiranja sem to sladico poskusila že z mnogimi različnimi sladoledi, pa mi je najbolj všeč prav čisto navaden klasični vanilijev sladoled. Ker je ravno prav nevtralen, da do izraza pride sadna omaka in piškoti. Sicer pa izberi sladoled, ki ti je všeč. Uporabila sva tudi že narezane lučke.

Najboljša izbira za osnovo te sladice so piškoti s čokoladnimi kapljicami, seveda pa lahko uporabiš tiste, ki jih imaš na razpolago in tiste, ki so ti všeč.

Preden pogledava, kako pripravit to božansko sladico, pa še nekaj idej za hitro pripravljene poletne sladice:

Še več poletnih sladic pa najdi pod oznako Poletne sladice.

Priprava te sladice je popolnoma enostavna. Potrebuješ te sestavine.

Pripravi zamrznjeno ali sveže sadje ter ga segrej ter odišavi in po potrebi posladkaj.

Na suhi ponvi popeci še mandljeve lističe.

Nato pa sladico sestavi, se potrepljaj po ramenih za dobro opravljeno delo in enostavno uživaj.

Wow no!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sladoled s piškoti in vročimi višnjami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 10 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Poletna sladica, ki jo lahko pripraviš v petih minutah je najboljša sladica! Uživaj v tej enostavni in slastni sladici in uživaj v poletju. Uporabiš lahko katere koli piškote, a naj ti namignem, da so čokoladni najboljši! Sladico po želji okrasi še s popraženimi mandljevimi lističi.


Ingredients

Scale

Sestavine za vroče višnje:

1 skodelica izkočiščenih (zamrznjenih) višenj, češenj ali katerega koli jagodičevja
1 žlička (rjavega) sladkorja ali 1/2 žlička agavinega sirupa
1 žlička vanilijevega ekstrakta (lahko nadomestiš z žlico vanilijevega sladkorja, a potem dodatnega sladkorja ne potrebuješ)

Ostale sestavine:

4 (čokoladni) piškoti
6 kepic vanilijevega sladoleda
čokoladne mrvice Kotányi


Instructions

  1. Vroče višnje: V kozico stresi višnje, jih posuj s sladkorjem in prelij z vanilijevo esenco in kuhaj približno 5 minut. Vmes večkrat premešaj. Višnje bodo izpustile veliko tekočine, a brez skrbi, ti kar mešaj. Sok bo v večini izparel.
  2. Mandljevi lističi: Če želiš, dodaj popečene mandljeve lističe. Te popeci na suhi ponvi, a pazi, da se ti ne zažgejo. Ko se obarvajo, jih takoj prenesi v posodice, ker bi se ti sicer na vroči ponvi pekli (in prepekli) naprej.
  3. Sestavljanje: Ko imaš višnje, piškote in mandljeve lističe pripravljene, se loti aranžiranja. V servirno skledico nalomi piškote, nanje položi sladoled in prelij z vročimi višnjami. Okrasi z mandljevimi lističi in čokoladnimi mrvicami.

Notes

Uporabi katere koli piškote. Meni so najboljši piškoti s čokoladnimi kapljicami.

Po mnooogih poskušanjih se mi zdi, da je navaden klasični vanilijev sladoled najboljši, ti pa izberi tistega, ki ga imaš na razpolago in ti je všeč.

Recept je napisan za višnje, lahko pa uporabiš tudi češnje ali katero koli drugo jagodičevje.

Po želji sladico obogati s popečenimi maldljevimi lističi, super pa bi bila tudi s kokosovimi lističi. Lahko pa jih enostavno izpustiš.

Za piko na i sladico okrasi s čokoladnimi mrvicami. Lahko naribaš tudi čokolade ali pa čokoladni ali kateri koli drugi preliv.

Sladica je seveda najboljša takoj pripravljena, saj se sicer sladoled stopi, saj je omaka vroča. Lahko pa uporabiš tudi ohlajeno omako.

Vroče višnje so seveda najboljše vroče, lahko pa jih brez skrbi ohladiš tudi na sobno temperaturo in postrežeš kasneje. Sicer pa je vseeno finta v tem, da vroča omaka stopi sladoled, ki se lepo vpije v čokoladne piškotke. Njam!

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 5 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen junija 2015, v juliju 2020 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Sladoled z vročimi višnjami in piškoti

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.