Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Slasten kruh s pivom in sirom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 40 minut
  • Total Time: 50 minut
  • Yield: za 1 štruco 1x

Description

Kruh s pivom in sirom? Ja! Super okusen, nadvse dišeč in super enostaven je za pripravit in je odlična priloga za k solatam in juham, zelo slasten in neustavljiv pa je še topel z malo masla. Pa še  v hladilniku se obdrži dober teden. Ta zima kar kliče po njem!


Ingredients

Scale

350 g moke
100 g sira
1 žlica pecilnega praška
1 žlička soli
1 žlica medu
3,5 dcl piva
60 g stopljenega masla


Instructions

  1. Pripravi testo: V skledi dobro zmešaj moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopi med in maslo. Med vlij k moki in premešaj. Dolij še pivo in še enkrat dobro premešaj. Nato previdno umešaj še nariban sir.
  2. Pripravi in speci: V pekač (mere približno 27 x 8 cm) vlij polovico stopljenega masla, nato pa vanj prenesi še pripravljeno testo. Prelij ga s preostankom stopljenega masla in peci približno 40 minut v pečici, ogreti na 175°C.
  3. Postrezi: Še topel kruh nareži na rezine, po želji namaži z maslom in uživaj.

Notes

Uporabiš lahko katero koli svetlo pivo, predlagam bolj sladko in aromatično. Boljše je pivo, boljši je kruh.

Uporabiš lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.