Slasten kruh s pivom in sirom

, 1. Jun 2018 | No Comments

Kruh s pivom in sirom? Tako je! Super okusen, nadvse dišeč in super enostaven za pripravit. Je odlična priloga za k solatam in juham, zelo slasten in neustavljiv pa je še topel z malo masla. Pa še  v hladilniku se obdrži kar en teden!

Ta kruh je fantastičen, saj nanj ni treba čakati. Pripraviš ga brez vzhajanja. Dober je pa tudi še topel. V slabi uri ti je lahko na voljo!

V svoji #SitFitSi zbirki imam že nekaj odličnih pekovskih izdelkov. Te moooočno priporočam:

Vsi so čudoviti in vsi so mi neznansko všeč. Da bi izbrala najljubšega? Saj se hecaš!

Sedaj se je zbirki pridružil še kruh s pivom. Ki bo, ko ga enkrat pripraviš, tudi pri tebi večkrat na meniju. Prav zato, ker je tako vsestranski!

Pa še dve značilnosti kruha s pivom:

  • Uporabiš lahko katero koli svetlo pivo.
  • Uporabiš lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.

In še en trik, ki ga lahko uporabiš, ko je kruh že nekaj dni star: kos kruha popeci na maslu, na vrh daj sir v lističih in pokrij, da se stopi! Odlično!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za 1 štruco)

  • 350 g moke
  • 100 g sira
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica medu
  • 3,5 dcl piva
  • 60 g stopljenega masla

PRIPRAVA

V skledi dobro zmešaj moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopi med in maslo. Med vlij k moki in premešaj. Dolij še pivo in …

… še enkrat dobro premešaj. Nato previdno umešaj še nariban sir.

V pekač vlij polovico stopljenega masla, nato pa v pekač prenesi še dobljeno testo. Prelij s preostankom stopljenega masla in …

… peci približno 40 minut v pečico, ogreti na 175°C.

Še topel kruh nareži na rezine, po želji namaži z maslom in uživaj.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply