Kruh s pivom in sirom? Ja! Super okusen, nadvse dišeč in super enostaven je za pripravit in je odlična priloga za k solatam in juham, zelo slasten in neustavljiv pa je še topel z malo masla. Pa še v hladilniku se obdrži dober teden. Ta zima kar kliče po njem!
Ta kruh je fantastičen, saj nanj ni treba čakati, ker ga pripraviš brez vzhajanja, dober pa je še topel. V slabi uri ti je lahko na voljo.
V svoji #SitFitSi zbirki imam že nekaj odličnih pekovskih izdelkov. Te moooočno priporočam:
Vsi so čudoviti in vsi so mi neznansko všeč. Da bi izbrala najljubšega? Saj se hecaš?!
Pa še dve značilnosti kruha s pivom:
- Uporabiš lahko katero koli svetlo pivo, predlagam bolj sladko in aromatično. Boljše je pivo, boljši je kruh.
- Uporabiš lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.
In še en trik, ki ga lahko uporabiš, ko je kruh že nekaj dni star: kos kruha popeci na maslu, na vrh daj sir v lističih in pokrij, da se stopi! Odlično!
Za pripravo potrebuješ spodnje sestavine.
Najprej pripravi testo polno sira, piva in moke.
V pekač najprej vlij malo stopljenega masla, nanj daj testo in na testo še malo masla. Sedaj vidiš, zakaj VEM, da ti bo ta kruh všeč?
Kruh speci in uživaj v pogledu na svojo stvaritev, pa tudi v aromi in okusu!
Oh, kako je dober!
Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.
PrintSlasten kruh s pivom in sirom
- Total Time: 50 minut
- Yield: za 1 štruco 1x
Description
Kruh s pivom in sirom? Ja! Super okusen, nadvse dišeč in super enostaven je za pripravit in je odlična priloga za k solatam in juham, zelo slasten in neustavljiv pa je še topel z malo masla. Pa še v hladilniku se obdrži dober teden. Ta zima kar kliče po njem!
Ingredients
350 g moke
100 g sira
1 žlica pecilnega praška
1 žlička soli
1 žlica medu
3,5 dcl piva
60 g stopljenega masla
Instructions
- Pripravi testo: V skledi dobro zmešaj moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopi med in maslo. Med vlij k moki in premešaj. Dolij še pivo in še enkrat dobro premešaj. Nato previdno umešaj še nariban sir.
- Pripravi in speci: V pekač (mere približno 27 x 8 cm) vlij polovico stopljenega masla, nato pa vanj prenesi še pripravljeno testo. Prelij ga s preostankom stopljenega masla in peci približno 40 minut v pečici, ogreti na 175°C.
- Postrezi: Še topel kruh nareži na rezine, po želji namaži z maslom in uživaj.
Notes
Uporabiš lahko katero koli svetlo pivo, predlagam bolj sladko in aromatično. Boljše je pivo, boljši je kruh.
Uporabiš lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.
- Prep Time: 10 minut
- Cook Time: 40 minut
Pozor: Recept je bil prvotno objavljen junija 2018, v decembru 2020 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta: