Hitri porovi kruhki

0 comments

Ti porovi kruhki so narejeni le v pol ure in so naravnost odlični. Zaradi pora in masla fantastično dišijo, super pa so za pomakanje v katero koli juho, enolončnico ali curry. In so res priročni za takrat, ko ugotoviš, da ti je zmanjkalo kruha.

Ti porovi kruhki po Ramsayjevem receptu si zaslužijo vso hvalo in jih moraš uvrstiti v svojo zbirko receptov. Ustvarjeni so za k enolončnicam, juham in curryjem.

Odlične so za pomakanje tudi v tele poslastice:

Naj ti v enem stavku zelo na kratko razložim, zakaj so ti porovi kruhki fenomenalni. Takole je. Predstavljaj si košček mehkega, nebeško dišečega kruhka, ki ga potopiš v kremasto dišečo juhco, kjer se kruhek zmeša z juho in ju potem daš v usta in se ti začneta topiti v ustih … ooh. No, sem te prepričala?

Še pomembno obvestilo – ti kruhki niso naan kruhki. Porovi kruhki so ploščati kruhki in niso vzhajani kruhki. Recept za odlične naan kruhke najdi tukaj.

Na koncu pa še tole – ti kruhki se čudovito odmrznejo, zato jih, če jih narediš preveč in se jim lahko upreš in jih ne poješ takoj, ohladi, zamrzni in potem, ko jih potrebuješ, enostavno odmrzni.

Priprava kruhkov je hitra in enostavna. Najprej na maslu zmehčaj por. Nato ga dodaj k ostalim sestavinam in postopoma dodajaj toplo vodo.

Porovi kruhki

Testo malenkost zgneti in pusti, da počiva približno 20 minut.

Spočito testo razdeli na osem kroglic in oblikuj testene krogce ter jih na suhi ponvi speci na obeh straneh.

Med peko jih hrani v servetu, nato pa postrezi z najljubšo enolončnico.

  

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hitri porovi kruhki


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 8 majhnih kruhkov 1x

Description

Ti porovi kruhki so narejeni le v pol ure in so naravnost odlični.  Zaradi pora in masla fantastično dišijo, super pa so za pomakanje v katero koli juho, enolončnico ali curry. In so res priročni za takrat, ko ugotoviš, da ti je zmanjkalo kruha.


Ingredients

Scale

1 manjši por
1 majhen košček masla
3 žlice olivnega olja
sol
poper
250 g moke
1 dcl tople vode


Instructions

  1. Por: Por nareži na kolute in ga zmehčaj na maslu in žlici olivnega olja, malo ga še posoli in popopraj. Por naj bo le zmehčan, nikar naj se ne obarva. Ko se por zmehča, ga prenesi v skodelico, da se v topli ponvi ne bo segreval naprej in ga prihrani za kasneje.
  2. Testo: V večjo skledo presej moko, jo posoli in popopraj, ji dodaj preostali dve žlici olivnega olja in potem še zmehčan por. Najprej dodaj polovico tople vode, potem pa premešaj in zmesi testo. Če je premalo tekočine, postopoma dodaj še več vode. Testo mesi še nekaj minut, da postane elastično. Testo oblikuj v kroglo, jo prenesi v skledo, pokrij s prozorno folijo in pusti počivati 20 minut.
  3. Testeni krogci: Spočito testo razdeli na 8 delov, te pa oblikuj v manjše kroglice. Na pomokani površini vsako kroglico z valjarjem oblikuj v majhen in tanek krogec.
  4. Peka: Testene krogce popeci na suhi in segreti ponvi. Na vsaki strani jih peci približno dve minuti. Ko se začnejo delati mehurji, je kruhek na spodnji strani pečen, zato ga obrni in popeci še na drugi strani.

Notes

Por naj bo le zmehčan, nikar naj se ne obarva.

Uporabi katero koli moko ter ji nato prilagodi količino tople vode, saj ene moke vpijejo več tekočine kot druge.

Ti kruhki se čudovito odmrznejo, zato jih, če jih narediš preveč in se jim lahko upreš, ohladi, zamrzni in potem, ko jih potrebuješ, enostavno odmrzni.

Kruhki so odlični za pomakanje v enolončnice, juhe in curryje.

  • Prep Time: 5 minut + 20 za počivanje testa
  • Cook Time: 5 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen januarja 2016, v novembru 2020 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Porovi kruhki

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.