Porovi kruhki

0 comments

Porovi kruhki

Porovi kruhki so zakon! Zaradi pora in masla fantastično dišijo, odlični pa so s katero koli juhco, v katero lahko te dišeče stvarce pomakaš. Dobra stran tega kruha? 😉 Narejeni so v pol ure!

Ti porovi kruhki po Ramsayjevem receptu si zaslužijo svojo lastno objavo med recepti, ker so resnično fenomenalni. Ustvarjeni so za k juhcam in ker si želim, da tudi ti spoznaš to čudo od odlične hrane, dovoli, da ti povem, v kaj jih lahko pomakaš:

Naj ti v enem stavku zelo na kratko razložim, zakaj so ti porovi kruhki fenomenalni. Takole je. Predstavljaj si košček mehkega, nebeško dišečega kruhka, ki ga potopiš v kremasto dišečo juhco, kjer se kruhek zmeša z juho in ju potem daš v usta in se ti začneta topiti v ustih … ooh … *se obriše okoli ust* Sem te prepričala? 😉

Še pomembno obvestilo – ti kruhki niso, ponavljam, niso naan kruhki. Porovi kruhki so ploščati kruhki in niso, ponavljam še enkrat, niso vzhajani kruhki. Recept za dobre naan kruhke moram še najti. In ko ga najdem, ga bom zagotovo delila s tabo. Do takrat pa uživaj v teh porovih kruhkih. 🙂

Na koncu pa še tole – ti kruhki se čudovito odmrznejo, zato jih, če jih narediš preveč in se jim lahko upreš, ohladi, zamrzni in potem, ko jih potrebuješ, enostavno odmrzni.

SESTAVINE

  • 1 manjši por
  • 1 majhen košček masla
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol
  • poper
  • 250 g moke
  • 1 dcl tople vode

PRIPRAVA

Por nareži na kolute in ga zmehčaj na maslu in žlici olivnega olja, malo ga še posoli in popopraj. Por naj bo le zmehčan, nikar naj se ne obarva. Ko se por zmehča, ga prenesi v skodelico, da se v topli ponvi ne bo segreval naprej in ga prihrani za kasneje.

Porovi kruhki

V večjo skledo presej moko, jo posoli in popopraj, ji dodaj preostali dve žlici olivnega olja in potem še zmehčan por.

Porovi kruhki

Najprej dodaj polovico tople vode, potem pa premešaj in zmesi testo. Če je premalo tekočine, postopoma dodaj še več vode. Testo mesi še nekaj minut, da postane elastično. Testo oblikuj v kroglo, …

Porovi kruhki

… jo prenesi v skledo, pokrij s prozorno folijo in pusti počivati 20 minut.

Porovi kruhki

Spočito testo razdeli na 8 delov, te pa oblikuj v manjše kroglice.

Porovi kruhki

Na pomokani površini vsako kroglico z valjarjem oblikuj v majhen in tanek krogec.

Porovi kruhki

Te popeci na suhi in segreti (rebrasti) ponvi. Na vsaki strani jih peci približno dve minuti. Ko se začnejo delati mehurji, je kruhek na spodnji strani pečen, zato ga obrni in popeci še na drugi strani.

Porovi kruhki

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.