Juha iz rdeče leče z zelenjavo

, 20. Oct 2015 | No Comments

Juha iz rdeče leče z zelenjavo in kos kruha predstavljata popoln obrok v bolj hladnih dneh. K jedi sodi kateri koli kruh, poskusi ajdovega z orehi, pirinega ali pa česnove kruhke, lahko pa pripraviš tudi porove kruhke.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 140 g rdeče leče
  • 2 korenčka
  • 1/2 (rjave) čebule
  • 1 steblo zelene
  • 2 stroka česna
  • 2 paradižnika (ali 0,5 dcl paradižnikove kaše)
  • 1 lovorjev list
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali voda in zelenjavna kocka)
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • peteršilj za okras

Juha iz rdeče leče z zelenjavo

PRIPRAVA

Pred uporabo rdečo lečo preberi, dobro speri pod mrzlo vodo in odcedi. Čebulo in česen sesekljaj. Zeleno in korenje nareži na kolobarje, paradižnika pa na kocke.

Na dveh žlicah olja prepraži čebulo in zeleno. Ko se zmehčata dodaj česen in praži le toliko, da česen zadiši. Dodaj korenje in kocke paradižnika in premešaj.

Juha iz rdeče leče z zelenjavo

Dodaj še lečo, lovorjev list in zelenjavno osnovo.

Juha iz rdeče leče z zelenjavo

Kuhaj približno 20 minut, oziroma toliko časa, da se zelenjava zmehča, leča pa skuha. Če leča še ni skuhana, tekočine pa primanjkuje, dodaj še malo jušne osnove ali vode. Ko se leča skuha poskusi in dosoli, če je potrebno. Juho serviraj, okrasi s sesekljanim peteršiljem, jo popopraj in takoj postrezi.

Juha iz rdeče leče z zelenjavo

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply