Description
Ta super recept ti bo garantirano nadvse všeč. Paniran piščančji zrezek je zaradi marinade nadvse sočen, ker je pečen v pečici pa je tudi manj masten, a vseeno hrustljav. Zeljna solata je zaradi fantastičnega jogurtovega preliva odlično osvežujoča. Jed lahko pripraviš tudi vnaprej in jo s seboj odneseš tudi v službo.
Ingredients
Sestavine za piščančji zrezek:
- 2 kosa piščančjih prsi
- 1 jajce
- 2 žlici limoninega soka
- 60 g drobtin
- 15 g parmezana
- 1 žlica Kotányi začimbne mešanice Grill piščanec
- 1/2 žličke soli
- olje
- krhlji limone (za okras)
- sesekljan peteršilj (za okras)
Sestavine za zeljno solato:
- 1/4 zeljne glave
- 1 pest rukole
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke mletega česna
- 1/4 žličke gorčice
- 1 žlička olivnega olja
- 1 majhen šopek svežega peteršilja
Instructions
ZREZEK
- Pripravi zrezke: Piščančja prsa splakni pod hladno vodo, nato pa popivnaj s kuhinjsko papirnato brisačo. Prsa nareži na polovico, da dobiš štiri zrezke.
- Mariniraj zrezke: Zrezke prenesi v posodo, in položi enega poleg drugega. Po obeh straneh jih potresi s soljo ter z Grill mešanico in oboje vtri v meso. Razžvrkljaj jajce, mu dodaj limonin sok ter oboje prelij čez meso. Meso enkrat obrni, da se jajčna mešanica razporedi po vsem mesu. Posodo pokrij, postavi v hladilnik in pusti, da se marinira kakšno uro.
- Spaniraj zrezke: Skupaj zmešaj drobtine in parmezan. Vsak posamezen zrezek odcedi odvečnega jajca, nato pa povaljaj v mešanici drobtin in parmezana.
- Zrezke speci: Zrezke prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko, jih po vrhu pokapaj z nekaj olja in peci v pečici, ogreti na 200°C. Najprej jih peci 15 minut, nato pa previdno obrni in peci še približno 10 minut, da se drobtine zlato obarvajo.
SOLATA
- Pripravi zelenjavo: Zelje nareži, rukolo pa operi in osuši, peteršilj pa sesekljaj.
- Pripravi preliv: Z jogurto, kisom, soljo, česnom, gorčico in olivnim oljem pripravi solatni preliv. Poskusi in po potrebi dodelaj.
- Zmešaj: Solatni preliv prelij prek zelja, rukole in peteršilja ter dobro premešaj. Lahko tudi s čistimi rokami. Solato do uporabe postavi v hladilnik.
Na krožnik serviraj zelje, nanj položi zrezek, po želji okrasi z rezino limone in sesekljanim peteršiljem in postrezi.
Notes
Zrezek in solato lahko pripraviš vnaprej, a ju hrani ločeno.
Zrezek je najboljši topel, dober pa je tudi sobne temperature.
Če zeljna solata stoji v hladilniku, jo pred postrežbo le premešaj.
- Prep Time: 10 minut + 1 ura za mariniranje
- Cook Time: 25 minut