Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sočen paniran piščančji zrezek iz pečice z zeljno solato


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 45 minut + 1 ura
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta super recept ti bo garantirano nadvse všeč. Paniran piščančji zrezek je zaradi marinade nadvse sočen, ker je pečen v pečici pa je tudi manj masten, a vseeno hrustljav. Zeljna solata je zaradi fantastičnega jogurtovega preliva odlično osvežujoča. Jed lahko pripraviš tudi vnaprej in jo s seboj odneseš tudi v službo.


Ingredients

Scale

Sestavine za piščančji zrezek:

Sestavine za zeljno solato:

  • 1/4 zeljne glave
  • 1 pest rukole
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke mletega česna
  • 1/4 žličke gorčice
  • 1 žlička olivnega olja
  • 1 majhen šopek svežega peteršilja


Instructions

ZREZEK

  1. Pripravi zrezke: Piščančja prsa splakni pod hladno vodo, nato pa popivnaj s kuhinjsko papirnato brisačo. Prsa nareži na polovico, da dobiš štiri zrezke.
  2. Mariniraj zrezke: Zrezke prenesi v posodo, in položi enega poleg drugega. Po obeh straneh jih potresi s soljo ter z Grill mešanico in oboje vtri v meso. Razžvrkljaj jajce, mu dodaj limonin sok ter oboje prelij čez meso. Meso enkrat obrni, da se jajčna mešanica razporedi po vsem mesu. Posodo pokrij, postavi v hladilnik in pusti, da se marinira kakšno uro.
  3. Spaniraj zrezke: Skupaj zmešaj drobtine in parmezan. Vsak posamezen zrezek odcedi odvečnega jajca, nato pa povaljaj v mešanici drobtin in parmezana.
  4. Zrezke speci: Zrezke prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko, jih po vrhu pokapaj z nekaj olja in peci v pečici, ogreti na 200°C. Najprej jih peci 15 minut, nato pa previdno obrni in peci še približno 10 minut, da se drobtine zlato obarvajo.

SOLATA

  1. Pripravi zelenjavo: Zelje nareži, rukolo pa operi in osuši, peteršilj pa sesekljaj.
  2. Pripravi preliv: Z jogurto, kisom, soljo, česnom, gorčico in olivnim oljem pripravi solatni preliv. Poskusi in po potrebi dodelaj.
  3. Zmešaj: Solatni preliv prelij prek zelja, rukole in peteršilja ter dobro premešaj. Lahko tudi s čistimi rokami. Solato do uporabe postavi v hladilnik.

Na krožnik serviraj zelje, nanj položi zrezek, po želji okrasi z rezino limone in sesekljanim peteršiljem in postrezi.

Notes

Zrezek in solato lahko pripraviš vnaprej, a ju hrani ločeno.

Zrezek je najboljši topel, dober pa je tudi sobne temperature.

Če zeljna solata stoji v hladilniku, jo pred postrežbo le premešaj.

  • Prep Time: 10 minut + 1 ura za mariniranje
  • Cook Time: 25 minut