Sočen paniran piščančji zrezek iz pečice z zeljno solato

6 comments

Ta super recept ti bo garantirano nadvse všeč. Paniran piščančji zrezek je zaradi marinade nadvse sočen, ker je pečen v pečici pa je tudi manj masten, a vseeno hrustljav. Zeljna solata je zaradi fantastičnega jogurtovega preliva odlično osvežujoča. Jed lahko pripraviš tudi vnaprej in jo s seboj odneseš tudi v službo.

Ker zadnjih nekaj mesecev delam na predpripravi kosil, obožujem jedi, ki jih lahko pripravim vnaprej in so tudi kasneje tako dobre, kot sveže. In ta piščančji zrezek ter zeljna solata sta prav taka.

Piščančji zrezek je odličen zato, ker:

  1. je mariniran v jajcu in je zato neverjetno sočen (saj veš, kako prsi včasih postanejo kot žaganje)
  2. je povaljan v drobtinah in parmezanu in je zato čudovito hrustljav
  3. je pečen v pečici in ne ocvrt ter zato zdrai in tudi ne pretirano masten

Zrezke sem pripravila tudi za štiri dni vnaprej in zagotavljam ti, da so tudi zadnji dan mehki in sočni. Njam! Marinada res dela čudeže. Nekaj mesecev nazaj sem se znebila mikrovalovne, zato jih segrejem kar v ponvici. Na obeh straneh jih pečem v res maaaaajhni količini olja in meso ter skorjica sta sočna in hrustljava. Obožujem tako pripravljenega piščanca!

Za pripravo sem tokrat uporabila Kotányi začimbno mešanico Grill piščanec, ki že vsebuje sol (zato pazljivo pri soljenju!) ter tudi papriko, timijan, čebulo, česen, rožmarin, poper, majaron, šetraj, baziliko in pehtran. Veliko različnih sestavin, a skupaj odlično delujejo. Mešanica je odlična tudi na pečenem piščancu. Priporočam!

Pa še nekaj besed o solati. Fantastična je v poletnih mesecih, ker je osvežujoča. Je tudi hrustljava, okusna in skratka vse, kar mora dobra solata biti. Pa še obdrži se odlično. Če jo hraniš v hladilniku več časa, jo pred postrežbo le spet premešaj.

Sedaj pa brž splaniraj, kdaj bo ta jed na vrsti za kosil ali večerjo ali malico naslednji dan v službi. Verjamem, da že kmalu.

Priprava zrezkov je enostavna. Ker so pečeni v pečici, je dobro, da so tanjši.

Da bodo sočni, jih najprej mariniraj, nato pa jih spaniraj.

Ter namesto v litrih olja speci kar v pečici.

Če obožuješ dobro hrano je edino pravilno, da jih postrežeš z zeljno solato.

Ooh, kako so sočni!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Sočen paniran piščančji zrezek iz pečice z zeljno solato


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut + 1 ura za mariniranje
  • Cook Time: 25 minut
  • Total Time: 45 minut + 1 ura
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta super recept ti bo garantirano nadvse všeč. Paniran piščančji zrezek je zaradi marinade nadvse sočen, ker je pečen v pečici pa je tudi manj masten, a vseeno hrustljav. Zeljna solata je zaradi fantastičnega jogurtovega preliva odlično osvežujoča. Jed lahko pripraviš tudi vnaprej in jo s seboj odneseš tudi v službo.


Scale

Ingredients

Sestavine za piščančji zrezek:

Sestavine za zeljno solato:

  • 1/4 zeljne glave
  • 1 pest rukole
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke mletega česna
  • 1/4 žličke gorčice
  • 1 žlička olivnega olja
  • 1 majhen šopek svežega peteršilja

Instructions

ZREZEK

  1. Pripravi zrezke: Piščančja prsa splakni pod hladno vodo, nato pa popivnaj s kuhinjsko papirnato brisačo. Prsa nareži na polovico, da dobiš štiri zrezke.
  2. Mariniraj zrezke: Zrezke prenesi v posodo, in položi enega poleg drugega. Po obeh straneh jih potresi s soljo ter z Grill mešanico in oboje vtri v meso. Razžvrkljaj jajce, mu dodaj limonin sok ter oboje prelij čez meso. Meso enkrat obrni, da se jajčna mešanica razporedi po vsem mesu. Posodo pokrij, postavi v hladilnik in pusti, da se marinira kakšno uro.
  3. Spaniraj zrezke: Skupaj zmešaj drobtine in parmezan. Vsak posamezen zrezek odcedi odvečnega jajca, nato pa povaljaj v mešanici drobtin in parmezana.
  4. Zrezke speci: Zrezke prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko, jih po vrhu pokapaj z nekaj olja in peci v pečici, ogreti na 200°C. Najprej jih peci 15 minut, nato pa previdno obrni in peci še približno 10 minut, da se drobtine zlato obarvajo.

SOLATA

  1. Pripravi zelenjavo: Zelje nareži, rukolo pa operi in osuši, peteršilj pa sesekljaj.
  2. Pripravi preliv: Z jogurto, kisom, soljo, česnom, gorčico in olivnim oljem pripravi solatni preliv. Poskusi in po potrebi dodelaj.
  3. Zmešaj: Solatni preliv prelij prek zelja, rukole in peteršilja ter dobro premešaj. Lahko tudi s čistimi rokami. Solato do uporabe postavi v hladilnik.

Na krožnik serviraj zelje, nanj položi zrezek, po želji okrasi z rezino limone in sesekljanim peteršiljem in postrezi.

Notes

Zrezek in solato lahko pripraviš vnaprej, a ju hrani ločeno.

Zrezek je najboljši topel, dober pa je tudi sobne temperature.

Če zeljna solata stoji v hladilniku, jo pred postrežbo le premešaj.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

6 Comments

  1. Odličen recept, me pa skrbi, da piščančje prsi niso pečene v 25 minutah?

    Lep pozdrav
    N.

    • Živjo! Če jih prerežeš, kot piše v receptu, bi moralo biti ok, saj so bolj tanki. Če te vseeno skrbi, potem v sredino ob koncu navedenega časa zapiči termometer, ki naj kaže vsaj 73 stopinj. Ali pa zrezek prereži, pa poglej, če bo pečen – če ni roza, je pečen. ? Upam, da sem ti pomagala. Pa dober tek, ko ga pripraviš! ?

  2. Ojla,
    Kaj pa ce nimam drobtin? A mislis da bi koruni zdrob ali presnicni zdrob lahko nadomestil? Hvala za namig
    Gaja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.