Description
Pijača letošnje zime je zagotovo kuhan gin. In to z razlogom. Je dišeč, topel in z ravno prav alkohola – no, tega si lahko priliješ pravzaprav toliko, kot ti srce poželi. Priprava kuhanega gina je enostavna, potrebuješ pa seveda gin, malo jabolčnega soka, pomarančo in nekaj aromatičnih začimb. Pa si poglejva, kako ga lahko pripraviš kar doma.
Ingredients
5 dcl jabolčnega soka
1 pomaranča
1/2 žličke Kotányi mletega cimeta
2 Kotányi cimetovi palčki
1/4 žličke Kotányi mletega ingverja
1 žlička Kotányi vanilijeve paste (ali 1 Kotányi vanilijev strok ali vanilijeva esenca)
1 žliča medu (ali cimetov sladkor ali vanilijev sladkor)
4 Kotányi zvezdni janeži
nekaj Kotányi klinčkov
konica noža Kotányi kardamoma
1 dcl gina (oziroma po želji)
Instructions
- Pripravi: Pomarančo dobro umij pod vročo vodo, nato pa obriši s papirnato brisačko. Z lupilcem za zelenjavo olupi lupinico, a brez belega dela.
- Skuhaj: V kozico zlij jabolčni sok ter dodaj med, vanilijevo esenco in vse začimbe. Nato segrevaj – a ne do vretja – ter dobro premešaj.
- Postrezi: Mešanico nato prelij – po želji precedi – v kozarčke, dolij poljubno količino gina in po želji okrasi še z nekaj pomarančne lupinice in s cimetovo palčko. Pa na zdravje!
Notes
Gina ne smeš segrevati, dodaj ga le na koncu k toplemu “čaju”.
Vsak si lahko doda toliko gina, kot si ga zaželi.
Osnovni jabolčni kuhanček, ki ne vsebuje alkohola, lahko pijejo tudi otroci.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 10 minut