Description
Odlična zelenjavna jed, ki so jo pripravljale že naše babice. Najboljša je takrat, ko je paradižnik v sezoni, odlična pa je za porabo že malo mehkih paprik in paradižnika. Poleg lepo sodi solata in/ali kos kruha.
Ingredients
(olivno) olje
1 mlada čebulica (ali 1/2 katere koli čebule)
1 skodelica paprike (rumena, rdeča, oranžna …)
4 sveži paradižniki
4 jajca
2 vejici svežega peteršilja ali majarona
sol
poper
Instructions
- Pripravi vso zelenjavo: Čebulo in papriko nareži na rezine. Na rezine nareži tudi paradižnik.
- Zelenjavo zmehčaj: Na olju zmehčaj čebulo in papriko, trajalo bo približno 5 minut. Nato dodaj še paradižnik, da se tudi ta zmehča in da izhlapi večina vode, ki jo spusti paradižnik.
- Dodaj jajca: K zmehčani zelenjavi zlij razžvrkljana jajca ter vse posoli in popopraj. Minuto ali dve počakaj, nato pa jajca vmešaj v zelenjavo.
- Serviraj in postrezi: Sataraš serviraj na krožnike, potresi s svežim peteršiljem, po želji še malo popopraj in takoj postrezi.
Notes
Uporabiš lahko papriko katere koli barve: rumeno, rdečo, oranžno, zeleno ali mešanico vseh naštetih.
Zelenjavo lahko kuhaš dlje, da postane popolnoma mehka in kašasta, lahko pa jo le malo zmehčaš, da obdrži še nekaj teksture – naredi tako, kot ti je ljubše.
Za še bolji okus k jajcem dodaj ščepec suhega majarona.
Jed osveži s svežim peteršiljem ali origanom, lahko pa tudi z baziliko (poskusi in uporabljaj, kar ti je najbolj všeč).
K tej jedi odlično sodi skleda solate, lahko pa jo postrežeš še s polovico hrenovke in/ali kosom kruha.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut