Zelenjava z jajčki

, 15. Jan 2015 | No Comments

Zelenjava z jajčki

Zelenjava z jajčki je novo ime za sataraš, ki so ga pripravljale že naše babice. Ga poznaš? Ta jed je najboljša poleti, ko so paradižniki najbolj sladki. Namesto rumene in rdeče paprike in mlade čebule lahko uporabiš tudi le eno ali drugo papriko ter navadno čebulo.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 mlada čebulica
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprila
  • 4 sveži paradižniki
  • 4 jajca
  • 2 vejici svežega peteršilja ali majarona
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Zelenjava z jajčki

Zelenjava z jajčki

PRIPRAVA

Čebulo in papriko nareži na rezine. Na olju praži čebulo in papriko, da se zmehčata, a ne obarvata, približno 5 minut.

Zelenjava z jajčki

Dodaj ščepec soli, da se hitreje zmehčata. Potem dodaj še na kocke narezan paradižnik in praži, da spusti nekaj vodo in se zmehča. V posodici razžvrkljaj jajca in jih vlij na popraženo zelenjavo.

Zelenjava z jajčki

Počakaj, da malo zakrknejo, potem pa jih nežno obrni in zmešaj. Dodaj še sol in sveže mlet poper. Potresi s sesekljanim peteršiljem in takoj postrezi.

Zelenjava z jajčki

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply