Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Domača paradižnikova salsa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 5 minut
  • Yield: za 1 večjo skodelico 1x

Description

Če hodiš v kino ali na bowling, zagotovo poznaš paradižnikovo salso, ki jo postrežejo ob tortilja čipu. Prava mala poslastica. Da ti bo ta fantastičen prigrizek na voljo tudi doma, si shrani ta recept in ga pripravi vedno, ko se ti zalušta. Domača paradižnikova salsa je za prste polizat dobra. In to dobesedno!


Ingredients

Scale

1 konzerva pelatov (le pelati, tekočino prihrani za kateri drugi recept)
1 strok česna
2 mladi čebulici
1 šopek svežega peteršilja
1/2 svežega feferona (neobvezno)
1 žlička soli
1/2 žličke popra
1 žlička kumina (neobvezno)


Instructions

  1. Sestavine: Česen olupi in sesekljaj. Mlado čebulico nareži na koščke. Feferonu odstrani semena in ga nareži na manjše koščke. Peteršilj sprakni in dobro osuši. Konzervo s pelati odpri, potem pa tekočino prelij v posodico in shrani za kateri drugi recept.
  2. Zmiksaj: V mešalnik daj odcejene pelate, česen, čebulico, petešilj, feferon in sol, poper in kumin in grobo sesekljaj. Salso poskusi in dodelaj po okusu.
  3. Postrežba: Salso lahko pripraviš le zase (seveda, ti si kar privošči), lahko pa jo pripraviš za družbo. Pa naj bo to praznovanje doma, piknik ali pa druženje v kampu, recimo. Poleg paradižnikove salse in tortilja čipsa postreži še z zanimivimi dodatki – party krožnik je super ideja!

Notes

Paradižnikova salsa naj bo grobo sesekljana, saj za pomakanje ne potrebuješ gladke omake.

Salso lahko pripraviš pozimi in poleti. Pozimi uporabi pelate v konzervi, poleti pa lahko pelatom iz konzerve dodaš še nekaj svežih (češnjevih) paradižnikov.

Salso lahko pripraviš le zase, lahko pa jo pripraviš za družbo. Party krožnik je super ideja!

  • Prep Time: 5 minut