Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

Domače pečene rdeče paprike


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 5 minut + 10 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: približno 30 minut

Description

Pečene paprike so odličnega okusa, mehke strukture in so v kuhi zelo uporabne. Ker le v olje vložene pečene rdeče paprike v Sloveniji ni enostavno dobiti, jih pripravi doma. Potrebuješ le mesnate rdeče paprike in pečico. Uporabiš jih lahko za pripravo in obogatitev različnih jedi, z njimi pa lahko pripraviš tudi odličen rdeč pesto.


Ingredients

poljubna količina mesnatih (večjih in debelejših) rdečih paprik


Instructions

  1. Pripravi: Paprike nareži na pol, jim odstrani sredico in polovičke položi na pekač, obložen s papirjem za peko.
  2. Speci: Pekač postavi na najvišje vodilo v pečici, ogreto na žar funkcijo na vsaj 240°C, in peci toliko časa, da skorjica počrni. To bo trajalo približno 10 minut, a budno spremljaj.
  3. Pokrij: Ko paprike počrnijo, pekač previdno vzemi iz pečice, ga za nekaj minut pokrij s čistim kuhinjskim servetom, da do vroča para zmehčala črno povrhnjico. A ne čakaj predolgo, da se paprike ne ohladijo, saj bo potem paprike težko olupiti.
  4. Olupi: Zmehčano črno povrhnjico enostavno potegni s paprike, da dobiš lepe mesnate fileje paprike.

Notes

Najboljše je, da uporabiš bolj mesnate rdeče paprike. To pomeni, da so večje in debelejše.

Da bo pekač lažje očistiti oz. ga sploh ne bo treba, ga obloži s papirjem za peko.

Ko kožica paprik počrni, pekač s paprikami za nekaj minut pokrij s čistim servetom, da bo topla para zmehčala črno povrhnjico in bo paprike lažje olupiti. A ne čakaj predolgo, da se paprike ne ohladijo, saj jih bo takrat težje olupiti.

Na enkrat speci in olupi več paprik. Olupljene in ohlajene fileje paprik položi v vrečko za vlaganje enega poleg drugega, da dobiš polno vrečko, ki ima obliko tanke knjige ter jo shrani v skrinji. Tako ti bodo mesnati fileji pečenih paprik na voljo ves čas. Ko jih potrebuješ, odlomi le toliko filejev, kot jih potrebuješ in jih na sobni temperaturi pusti 10 minut, da se odtajajo.

Pečene in olupljene fileje paprik lahko uporabiš za izboljšanje omak za testenine, njoke in podobno, lahko pa z njimi pripraviš tudi odličen kremast rdeč pesto.