Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Losos s parmezanovim pokrovom in pečenim brokolijem


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Losos s parmezanovim pokrovom ni le nadvse odličen, je tudi zdrav in prav lep na pogled, pa še priprava je enostavna (in brez packanja!). Jed je lahko na mizi v 20-ih minutah!


Ingredients

Scale

Sestavine za lososa:

2 fileja svežega lososa
15 g parmezana
15 g kruhovih drobtin
1 vejica svežega peteršilja
2 žlici gorčice
(olivno) olje

Sestavine za pečen brokoli:

250 g brokolija
1/2 žličke mletega česna ali 2 stroka svežega naribanega česna
1/2 žličke soli
2 žlici olivnega olja
1/2 žličke popra


Instructions

  1. Očisti lososa in brokoli: Filejema ostrani morebitne preostale koščice in po želji še kožo. Brokoli nareži na majhne cvetke.
  2. Pripravi parmezanov pokrov: Parmezan naribaj, peteršilj sesekljaj in oboje stresi v posodico. Dodaj še drobtine in vse premešaj.
  3. Pripravi brokoli: Cvetke prenesi v posodo, dodaj česen, sol in poper ter vse prelij z oljem. S čistimi rokami vse dobro premešaj.
  4. Pripravi pekač: Pekač obloži s papirjem za peko. Na sredino pekača pokapaj čisto malo olja. Nanj položi fileja in vsakega premaži z žličko gorčice. Nanjo razporedi parmezanovo mešanico. Na vrh vsakega fileja s parmezanovim pokrovom pokapaj nekaj kapljic olja.
  5. Speci: Okoli fileja razporedi brokolijeve cvetke, nato pa pekač za 15 minut postavi v pečico, ogreto na 200°C.
  6. Uživaj: Ko sta fileja pečena, pekač previdno vzemi iz pečice. Fileja postrezi skupaj s pečenim brokolijem.

Notes

Lahko uporabiš sveži ali odmrznen file lososa. Kako kupiti svežega in ga zamrzniti po porcijah, si poglej recept lososov burger.

Prav tako lahko uporabiš tudi zamrznjen brokoli. Tega pred peko pusti 10 minut počivati na pultu, potem pa ga pripravi kot opisano v receptu.

Losos lahko namažeš z gorčico ali pa olivnim oljem – potrebuješ pač nekaj, da se bo parmezanova mešanica lepo prijela na file.

Po želji lahko en strok naribanega česna dodaš tudi na brokoli.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut