Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Odlične špinačne palačinke z borovnicami


  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Zelene palačinke?! Zelene palačinke! Narejene iz mlade špinače, grškega jogurta in polnozrnate moke, brez maščob in sladkorja. Tako mehke so, da se kar stopijo v ustih. Okrasi jih s svežimi borovnicami in prelij z medom in uživancija je zagotovljena.


Ingredients

Scale

Sestavine za palačinkino maso:

250 g (grškega) jogurta
0,5 dcl mleka
1 žlica medu
1 velika pest sveže mlade špinače
1 jajce
130 g (polnozrnate pirine) moke
1 žlička pecilnega praška

Ostale sestavine:

(kokosovo) maslo za pečenje palačink
med ali agavin sirup
sveže borovnice


Instructions

  1. Pripravi palačinkino maso: V mešalnik daj špinačo, jajce, jogurt, mleko, med in moko in zmiksaj, da dobiš tekočino, ki izgleda kot smuti. Gostejšo palačinkino maso prelij v skledo, dodaj pecilni prašek in nežno, a dobro premešaj.
  2. Palačinke speci: Ponev za peko palačink ali kar navadno ponev dobro segrej. Na segreto ponev daj majhen košče kokosovega masla in počakaj, da se stopi. Na ponev prenesi približno polovico zajemalke mase in jo razporedi v krog. Ko se na palačinki začnejo delati mehurčki, jo obrni in popeci še na drugi strani. Tako speci palačinke iz vse mase.
  3. Serviraj: Pečene palačinke serviraj na krožnik, okrasi s svežimi borovnicami in pokapaj z medom ali agavinim sirupom. Postrezi in brundaj od užitka!

Notes

Uporabi katero koli moko, lahko navadno pšenično, polnozrnato pšenično ali celo (polnozrnato) pirino.

Mase še nikoli nisem pripravila s katerim koli drugim jogurtom, predvidevam pa, da bi bil ok tudi z gostejšim navadnim tekočim jogurtom.

Za peko uporabi kokosovo maslo ali pa navadno (repično) olje, lahko tudi maslo.

Pečene in ohlajene palačinke lahko tudi zamrzneš. Ko si jih zaželiš, jih postavi na sobno temperaturo, da se odmrznejo, nato pa na hitro segrej na ponvi, v mikrovalovni pečici ali v pečici.

Palačinke so odlične tudi same, lahko pa jih postrežeš z grškim jogurtom in/ali sadjem – borovnice so odlična izbira!

Te palačinke ne narastejo tako zelo kot klasične ameriške palačinke, so pa vseeno nadvse mehke, neverjetno dišijo in so odličnega okusa.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 10 minut