Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

Makaroni s pestom iz pečenih paprik


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ko omako za testenine pripraviš še preden se te sploh skuhajo, veš, da imaš pred seboj jed, ki bo v rotaciji res velikokrat. Dišeča, okusna, enostavno in hitro pripravljena omaka bo to jed naredila eno tvojih najljubših.


Scale

Ingredients

Sestavine za pesto:

  • 50 g mešanih oreščkov (indijski oreščki, orehi, arašidi, lešniki …)
  • 1 strok česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • približno 100 g pečenih paprik (oz. 1/2 kozarca v olje vloženih pečenih paprik)
  • sol
  • poper
  • 1 žlica (balzamičnega) kisa
  • 1 žlica (olivnega) olja

Ostale sestavine:

  • 160 g poljubnih testenin

Instructions

  1. Pripravi pesto: Če imaš čas in voljo, oreščke na hitro (le kakšno minuto ali dve) prepraži na suhi ponvi. Oreščke, fileje pečenih paprik, česen, peteršilj, 1/2 žličke soli, nekaj obratov sveže mletega popra, balzamični kis in 2 žlici olja zmiksaj v gost kremast pesto. Poskusi in dodelaj, če je potrebno (morda potrebuje malo več soli, popra ali kisa, lahko pa je že v prvo odličen).
  2. Dokončaj: Testenine skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Približno deciliter vode, v katerih so se skuhale testenine prihrani, ostalo pa odcedi, nato pa makarone vrni nazaj v lonec, dodaj pesto in nekaj žlic prihranjene vode in dobro zmešaj. Makarone serviraj, okrasi s sesekljanim svežim peteršiljem in takoj postrezi.

Notes

Pesto lahko pripraviš tudi vnaprej in hraniš v hladilniku nekaj dni. Lahko ga tudi zamrzneš. Pripravi ga po tem receptu.

Pesto pripravi s pečenimi paprikami. Kako jih spečeš doma, si poglej v tem receptu.

Za pripravo pesta uporabi katere koli oreščke, najboljši so indijski oreščki, orehi, arašidi, lešniki ali podobnimi oreščki.

Uporabi testenine, ki dobro držijo pesto – najboljše so take z zarezicami, da se vanje ujame pesto. Uporabi torej fusile, rezance ali polžke.