Rezanci s pestom iz pečenih paprik

0 comments

Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Ko omako za rezance pripraviš preden se rezanci sploh skuhajo, veš, da imaš zmagovalno omako. Dišeča, okusna in lepo izgledajoča jed te bo navdušila. Po sestavine skoči v Lidl Slovenija in ta recept pripravi čim prej!

Pesto, pripravljen v nekaj minutah te lahko marsikdaj reši, saj se pripravi hitro, okus jedi pa nič ne trpi. Oreščki se s pečeno papriko združijo v fenomenalne okuse in pestu dajo odlično teksturo. Ponavadi so sicer pesti pripravljeni s parmezanom, a tu ga res ne potrebuješ. Prav zato je jed, če uporabiš brezjajčne rezance, veganska.

Pesto lahko pripraviš vnaprej in ga v hladilniku hraniš nekaj dni. Če želiš, lahko v pesto umešaš še nekaj kajenskega popra ali čilija v prahu.

Ta odličen recept je narejen v sodelovanju z Lidl Slovenija. Uporabila sem njihove sestavine, ki so odlične. Hvala, Lidl ekipa!

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 200 g rezancev
  • 50 g mešanih oreščkov
  • 2 majhna stroka česna
  • 1 šopek peteršilja
  • približno 100 g oz. 1/2 kozarca v olje vloženih pečenih paprik
  • sol
  • poper
  • 1 žlica balzamičnega kisa

Rezanci s pestom iz pečenih paprik

PRIPRAVA

Mešane oreščke na hitro (le kakšno minuto ali dve) prepraži na suhi ponvi.

Oreščke, paprike, česen, peteršilj, 1/2 žličke soli, nekaj obratov sveže mletega popra, balzamični kis in žlico olja, v katerem so se namakale paprike, v multipraktiku zmiksaj v gost pesto.

Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Rezance skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Kuhane rezance odcedi in takoj dobro zmešaj s pestom. Rezance serviraj, okrasi s sesekljanim svežim peteršiljem in takoj postrezi.

Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.