Makaroni s pestom iz pečenih paprik

0 comments

Ko omako za testenine pripraviš še preden se te sploh skuhajo, veš, da imaš pred seboj jed, ki bo v rotaciji res velikokrat. Dišeča, okusna, enostavno in hitro pripravljena omaka bo to jed naredila eno tvojih najljubših.

Pesto, pripravljen v nekaj minutah, te lahko marsikdaj, ko res nimaš ne časa, ne potrpljenja, res elegantno reši, saj kljub hitri pripravi okus jedi čisto nič ne trpi. Pesto iz pečenih rdečih paprik, oreščkov, dišavnic in še nekaj malenkosti je skupek fenomenalnih okusov. Klasični pesti sicer vsebujejo tudi parmezan, a tu ga zaradi vseh ostalih odličnih okusov, ne pogrešamo. Prav zato je jed, če uporabiš testenine brez jajc, popolnoma veganska.

Pesto lahko pripraviš vnaprej in ga v hladilniku hraniš nekaj dni. Če želiš, lahko v pesto umešaš še nekaj kajenskega popra ali čilija v prahu.

Nekaj let nazaj so bile v olje vložene pečene paprike na razpolago v Lidlu, vendar jih sedaj že nekaj let ni. Zato sem se naučila paprike speči kar doma. Ni komplicirano. Potrebuješ le paprike in pečico ter nekaj časa. Nato lahko fileje pečenih paprik kar zamrzneš in so ti na razpolago kadar koli. Kako jih speci doma, si preberi v zapisu Domače pečene rdeče paprike. Kako lahko pripraviš pesto iz pečenih rdečih paprik pa si poglej v tem receptu.

Uporabi testenine, ki dobro držijo pesto – najboljše so take z zarezicami, da se vanje ujame pesto. Uporabi torej fusile, rezance ali polžke.

Preden pogledava, kako pripraviš to jed, pa še nekaj odličnih hitrih jedi s testeninami:

Še več jedi s testeninami pa najdi pod oznako Testenine.

Priprava te jedi je čudovito enostavna. Potrebuješ le pesto, izbrane testenine in po želji še nekaj svežih dišavnic.

Pesto pripraviš tako, da združiš pečene fileje paprik, oreščke, dišavnice in še nekaj malenkosti.

Nato pa skuhane makarone združiš s pestom in nekaj vode, v kateri so se makaroni kuhali in ta-da, božanska jed je pripravljena.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Makaroni s pestom iz pečenih paprik


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 15 minut
 • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ko omako za testenine pripraviš še preden se te sploh skuhajo, veš, da imaš pred seboj jed, ki bo v rotaciji res velikokrat. Dišeča, okusna, enostavno in hitro pripravljena omaka bo to jed naredila eno tvojih najljubših.


Ingredients

Scale

Sestavine za pesto:

 • 50 g mešanih oreščkov (indijski oreščki, orehi, arašidi, lešniki …)
 • 1 strok česna
 • 1 šopek svežega peteršilja
 • približno 100 g pečenih paprik (oz. 1/2 kozarca v olje vloženih pečenih paprik)
 • sol
 • poper
 • 1 žlica (balzamičnega) kisa
 • 1 žlica (olivnega) olja

Ostale sestavine:

 • 160 g poljubnih testenin

Instructions

 1. Pripravi pesto: Če imaš čas in voljo, oreščke na hitro (le kakšno minuto ali dve) prepraži na suhi ponvi. Oreščke, fileje pečenih paprik, česen, peteršilj, 1/2 žličke soli, nekaj obratov sveže mletega popra, balzamični kis in 2 žlici olja zmiksaj v gost kremast pesto. Poskusi in dodelaj, če je potrebno (morda potrebuje malo več soli, popra ali kisa, lahko pa je že v prvo odličen).
 2. Dokončaj: Testenine skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Približno deciliter vode, v katerih so se skuhale testenine prihrani, ostalo pa odcedi, nato pa makarone vrni nazaj v lonec, dodaj pesto in nekaj žlic prihranjene vode in dobro zmešaj. Makarone serviraj, okrasi s sesekljanim svežim peteršiljem in takoj postrezi.

Notes

Pesto lahko pripraviš tudi vnaprej in hraniš v hladilniku nekaj dni. Lahko ga tudi zamrzneš. Pripravi ga po tem receptu.

Pesto pripravi s pečenimi paprikami. Kako jih spečeš doma, si poglej v tem receptu.

Za pripravo pesta uporabi katere koli oreščke, najboljši so indijski oreščki, orehi, arašidi, lešniki ali podobnimi oreščki.

Uporabi testenine, ki dobro držijo pesto – najboljše so take z zarezicami, da se vanje ujame pesto. Uporabi torej fusile, rezance ali polžke.

 • Prep Time: 5 minut
 • Cook Time: 10 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen aprila 2016, v oktobru 2020 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.