Solata s špageti, brokolijem, papriko in arašidovim prelivom

0 comments

Poletne solate so nekaj najboljšega v kulinaričnem svetu. Če so barvite in se hitro pripravijo, potem veš, da ne bo na krožniku le enkrat, ampak dvakrat, trikrat, štirikrat … Ta, pripravljena z ajdovimi špageti (oz. soba noodles), hrustljavo zelenjavo in najboljšim kremnim arašidovim prelivom na svetu, je neverjetno dobra in še hranilna povrhu!

Se spomniš poletne solate iz makarončkov, brokolija in arašidovega preliva, ki me je lani navduševala? Uf, kako je dobra! Prav tako kot tista solata, je tudi ta pripravljena s testeninami. In prav tako z arašidovim prelivom. Nekaj odličnega je v tej kombinaciji, moram priznat. Arašidov preliv je tako kremast, tako osvežujoč, tako lep na pogled!

Nekaj najpomembnejših informacij:

  • V tokratnem receptu sem med testeninami izbrala soba noodles. Soba noodles so pripravljeni (predvsem – odvisno od proizvajalca) z ajdovo moko in so fenomenalni. Pripraviš jih enostavno, saj za kuho potrebujejo le nekaj minut. Soba noodles lahko dobiš že v skoraj vsaki bolje založeni trgovini, v času akcije (in vse do razprodaje zalog) pa tudi v Lidl trgovinah. A če jih ne najdeš, lahko namesto soba noodles uporabiš tudi riževe rezance ali pa tanke špagete.
  • Čeprav bi na prvi uč lahko rekli, da je to topla testeninska jed, temu ni tako. Skuhane rezance takoj splakni pod tekočo mrzlo vodo in dobro odcedi. Potem pa zmešaj z zelenjavo in prelivom. Solata pa je najboljša hladna oziroma sobne temperature.
  • Ta recept je lahko odličen tudi za na pot. Vendar pozor. Preliv hrani posebej in ga s testeninami in zelenjavo zmešaj šele tik pred postrežbo.
  • Pa še beseda o papriki. Lahko uporabiš kombinacijo katere koli barve paprik, po želji tudi le papriko ene barve. Uporabi paprike, ki jih imaš na razpolago in ki so ti najbolj všeč. Z rdečo nikoli ne zgrešiš!

Priprava je res enostavna. Najprej skuhaj brokoli in špagete – lahko ju skuhaš kar istočasno! Kuhane takoj splakni pod hladno vodo in dobro odcedi.

 

Pripravi kremast preliv in vse skupaj dobro zmešaj. Enostavno!

 

In tako dobro!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Solata s špageti, brokolijem, papriko in arašidovim prelivom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 5 minut
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: za 4 osebe 1x

Description

Poletne solate so nekaj najboljšega v kulinaričnem svetu. Če so barvite in se hitro pripravijo, potem veš, da ne bo na krožniku le enkrat, ampak dvakrat, trikrat, štirikrat … Ta, pripravljena z ajdovimi špageti (oz. soba noodles), hrustljavo zelenjavo in najboljšim kremnim arašidovim prelivom na svetu, je neverjetno dobra in še hranilna povrhu!


Ingredients

Scale

Sestavine za preliv:

  • 5 žlic arašidovega masla
  • 5 žlic sojine omake
  • 2 žlici (sezamovega) olja
  • 1 žlička medu
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 strok česna
  • približno 5 žlic vode

Ostale sestavine:

  • 1 zavitek soba noodles (oz. 300 g katerih koli drugih tankih špagetov)
  • 1 majhna rdeča paprika
  • 1/2 rumene paprike
  • 1 majhna glavica brokolija
  • sezam in peteršilj za okras

Instructions

  1. Zelenjava in špageti: Brokoli nareži na majhne cvetke. Brokolijeve cvetke in soba noodles približno 5 minut kuhaj v slanem kropu. Kuhane takoj pretresi v cedilo in splakni pod hladno vodo ter dobro odcedi. Medtem papriko nareži na majhne kocke.
  2. Preliv: Z naribanim česnom, arašidovim maslom, oljem, medom in kisom pripravi kremast preliv. Dodaj toliko vode, da dobiš kremast tekoč preliv.
  3. Solata: Soba noodles, brokoli in papriki prelij s prelivom, nežno premešaj, serviraj, pokapaj še z nekaj preliva, okrasi s sezamom in po želji še s peteršiljem in postrezi.

Notes

Soba noodles so pripravljeni (predvsem – odvisno od proizvajalca) z ajdovo moko in so fenomenalni. Če jih ne najdeš, lahko namesto soba noodles uporabiš tudi riževe rezance ali pa tanke špagete.

Solata pa je najboljša hladna oziroma sobne temperature.

Ta recept je lahko odličen tudi za na pot – preliv hrani posebej in ga s testeninami in zelenjavo zmešaj šele tik pred postrežbo.

Lahko uporabiš kombinacijo katere koli barve paprik, po želji tudi le papriko ene barve. Z rdečo nikoli ne zgrešiš!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.