Zelenjavna ramen juha

1 comment

Ker smo z eno nogo še v poletju, z drugo pa že v jeseni,  je zelenjavna juha čudovita izbira. Če jo pripraviš iz sestavin, ki jih je sedaj v izobilju, pa sploh. Ta topla juhca, polna zelenjave in špagetkov je tako dobra, da samo cmokaš. Pa še tako na hitro se pripravi!

Da ljubim juhe najbrž že veš. Da obožujem juhe z azijskim pridihom, pa … tudi najbrž že veš. Juhe so zakon! ♡ Pa ne le kot uvod v obrok. Če si podobnega mnenja – če pa nisi, pa še toliko bolj nujno – odklikaj na zapis o juhah, enolončnicah, curryjih in si napasi oči. Potem pa začni kuhat. Vse juhce pa lahko najdeš pod oznako juhe.

Ta juha ni prva juha z azijskim pridihom, ki se je znašla med Sit Fit recepti. Ti dve sta mičkeno podobni, pa taaako dobri:

Ti dve omenjam samo zato, ker se zna zgoditi, da si boš po dvajsetih ponovitvah te juhe, zaželel/a malo drugačno juhco, pa vseeno podobno in enako dobro. Čeprav je bolj malo verjetno. Vseeno pa – trije recepti so boljši kot eden!

Ko se spraviš delati to juho, imej v mislih, da jo lahko narediš tudi iz zamrznjenih gob in zamrznjenega brokolija, zato si recept shrani tudi za bolj hladne dni.

Namesto ramen špagetov lahko uporabiš tudi navadne špagete ali soba noodles, a v tem primeru upoštevaj čas kuhanja na embalaži. Če uporabiš ramen špagete, lahko v paketku ramen špagetov najdeš nekaj dodatkov. Predlagam, da uporabiš (v tej juhi ali kateri drugi) posušene začimbnice in čili v prahu, ostale stvari pa zavržeš – sveže sestavine kot so česen in ingver so bolj zdrave.

Namesto (ali poleg) brokolija lahko uporabiš tudi špinačo ali blitvo.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za 2 osebi)

 • 1 paketek ramen špagetov (85 g)
 • 2 korenja
 • 125 g svežih gob
 • 3 mlade čebulice
 • 1/2 glave brokolija
 • 2 stroka česna
 • 1 kos svežega ingverja
 • 1 l zelenjavne jušne osnove (ali jušne kocke in vode)
 • 1 žlička sojine omake
 • peteršilj za okras
 • (sezamovo) olje

PRIPRAVA

Najprej pripravi vso zelenjavo. Brokoli nareži na cvetke – za pet minut jih potopi v toplo slano vodo, da izplava vsa umazanija in živalice, gobe nareži na četrtine, korenje naribaj, ingver in česen prav tako, mlado čebulo pa nareži na kolobarje.

V kozici segrej žličko olja in na segretem na hitro prepraži česen in ingver. Dodaj gobe in kuhaj, da spustijo vodo in se le-ta ukuha.

Dodaj korenje, mlado čebulo (nekaj zelenja prihrani za okras), brokoli in zalij z jušno osnovo. Kuhaj približno 5 minut, potem pa dodaj ramen špagete, sojino omako in kuhaj še pet minut. Juho poskusi in dodelaj (dosoli), če je potrebno.

Juho serviraj, okrasi s prihranjeno mlado čebulo in peteršiljem ter postrezi.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

One Comment

 1. Pomoje najveckrat skuhan recept ever! In kako odlicen! Se en trdo kuhan jajcek si je danes zazelel moj v njem. 😎 top recept, priporocam vsakomur 👍🏻

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.