Zelenjavni ramen: Juha z azijskim pridihom in špagetki

1 comment

Ker smo z eno nogo še v poletju, z drugo pa že v jeseni,  je zelenjavna juha čudovita izbira. Če jo pripraviš iz sestavin, ki jih je sedaj v izobilju, pa sploh. Ta topla juhca z azijskim pridihom, polna zelenjave in špagetkov je tako dobra, da samo cmokaš. Pa še tako na hitro se pripravi!

Da ljubim juhe najbrž že veš. Da obožujem juhe z azijskim pridihom, pa … tudi najbrž že veš. Juhe so zakon! ♡ Pa ne le kot uvod v obrok. Če si podobnega mnenja – če pa nisi, pa še toliko bolj nujno – odklikaj na zapis o juhah, enolončnicah, curryjih in si napasi oči. Potem pa začni kuhat. Vse juhce pa lahko najdeš pod oznako juhe.

Ta juha ni prva juha z azijskim pridihom, ki se je znašla med Sit Fit recepti. Ti dve sta mičkeno podobni, pa taaako dobri:

Ti dve omenjam samo zato, ker se zna zgoditi, da si boš po dvajsetih ponovitvah te juhe, zaželel/a malo drugačno juhco, pa vseeno podobno in enako dobro. Čeprav je bolj malo verjetno. Vseeno pa – trije recepti so boljši kot eden!

Ko se spraviš delati to juho, imej v mislih, da jo lahko narediš tudi iz zamrznjenih gob in zamrznjenega brokolija, zato si recept shrani tudi za bolj hladne dni.

Namesto ramen špagetov lahko uporabiš tudi navadne špagete ali ajdove soba noodles, a v tem primeru upoštevaj čas kuhanja na embalaži. Če uporabiš ramen špagete, lahko v paketku ramen špagetov najdeš nekaj dodatkov. Predlagam, da uporabiš (v tej juhi ali kateri drugi) posušene začimbnice in čili v prahu, ostale stvari pa zavržeš – sveže sestavine kot so česen in ingver so bolj zdrave.

Namesto (ali poleg) brokolija lahko uporabiš tudi špinačo ali blitvo.

Za pripravo potrebuješ naslednje sestavine.

Pripravi vse sestavine, nato pa najprej popeci gobice, dodaj ostalo zelenjavo in jo skuhaj, proti koncu pa vmešaj še špagetke.

 

Ta juha je fantastična!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zelenjavni ramen: Juha z azijskim pridihom in špagetki


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 15 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ker smo z eno nogo še v poletju, z drugo pa že v jeseni,  je zelenjavna juha čudovita izbira. Če jo pripraviš iz sestavin, ki jih je sedaj v izobilju, pa sploh. Ta topla juhca z azijskim pridihom, polna zelenjave in špagetkov je tako dobra, da samo cmokaš. Pa še tako na hitro se pripravi!


Ingredients

Scale

1 paketek ramen špagetov (85 g)
2 korenja
125 g svežih gob
3 mlade čebulice
1/2 glave brokolija
2 stroka česna
1 kos svežega ingverja
1 l zelenjavne jušne osnove (ali jušne kocke in vode)
1 žlička sojine omake
peteršilj za okras
(sezamovo) olje


Instructions

  1. Pripravi zelenjavo: Brokoli nareži na cvetke in jih za pet minut potopi v toplo slano vodo, da izplava vsa umazanija in živalice. Gobe nareži na četrtine, korenje naribaj, ingver in česen prav tako, mlado čebulo pa nareži na kolobarje.
  2. Skuhaj juho: V kozici segrej žličko olja in na segretem na hitro prepraži česen in ingver. Dodaj gobe in kuhaj, da spustijo vodo in se le-ta ukuha. Dodaj korenje, mlado čebulo (nekaj zelenja prihrani za okras), brokoli in zalij z jušno osnovo. Kuhaj približno 5 minut, potem pa dodaj ramen špagete, sojino omako in kuhaj še pet minut. Juho poskusi in dodelaj (dosoli), če je potrebno.
  3. Juho postrezi: Juho serviraj, okrasi s prihranjeno mlado čebulo in peteršiljem ter postrezi.

Notes

Juho lahko narediš tudi z zamrznjenimi gobami in zamrznjenim brokolijem.

Namesto ramen špagetov lahko uporabiš tudi navadne špagete ali ajdove soba noodles.

Namesto (ali poleg) brokolija lahko uporabiš tudi špinačo ali blitvo.

Juho lahko pripraviš tudi vnaprej in pred postrežbo le pogreješ.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

One Comment

  1. Pomoje najveckrat skuhan recept ever! In kako odlicen! Se en trdo kuhan jajcek si je danes zazelel moj v njem. 😎 top recept, priporocam vsakomur 👍🏻

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.