Blog 044: Le Potica

0 comments

Blog #44: Le potica

Aaah, te potičke, lepotičke. Jesen in zima so idealni letni čas za potičke. Mehke, tople, sladke in dišeče. Ki jih poješ med branjem odlične knjige na kavču, pod dekco in s kakavom v roki. Slovenski trg so nedavno preplavile male nagajive lePotičke in seveda sem jih morala poskusiti tudi jaz. Veeeeliko fotk in ocena sledi v nadaljevanju.

Na komercialni televiziji se vrti oddaja, v kateri predstavljajo nekaj najbolj inovativnih idej zadnjih let v Sloveniji in med njimi se predstavlja tudi Janja z Le Potico. Z malimi krasoticamio, ki so pravi mali ponos tradicionalne slovenske mati potice.

Blog #44: Le potica

Le potičke so na voljo s tremi različnimi nadevi:

  • orehov nadev
  • slivov nadev
  • čokoladni nadev

Jaz sem poskusila potički s slivovim in čokoladnim nadevom. Orehove je zaradi velikega zanimanja žal zmanjkalo. Pa kdaj drugič!

Potice še nikoli v življenju nisem pripravila. Sem jo pa zato velikokrat jedla. Ponavadi sicer večinoma le v času velike noči. Zadnja leta pa tudi v novoletnem času, saj jih Domnova babi pripravi vsako leto. Sicer je svoje znanje že prenesla tudi na sina in vnukinjo. Pripravijo ponavadi tisto pravo tradicionalno, orehovo potico. Seveda tisto ta pravo, nerazpokano, z lepim vzorcem.

Je pa priprava tradicionalne potice težavna, če se lepo izrazim. Zares je sicer neverjetno zamudna, stresna in komplicirana. Pazi, da se ne prehladi. Pazi, da lepo vzhaja. Pazi, da ne popoka … Se vidi, zakaj je nisem še nikoli v življenju spekla, kajne?!

Je pa človek tako pameten – vsaj občasno, seveda – da si življenje skuša ves čas čim bolj poenostaviti. Le zakaj, misliš, da se vozimo z avtomobili, uporabljamo multipraktike in smo lastniki zamrzovalnika? Ker je človek rad komot. Dobiti tisto, kar si želi. Najhitreje. Nejenostavneje. In zato imamo tu tudi Le Potico. Hvala, Janja!

LePotičke kupiš – v mojem primeru tokrat dobiš, hvala Ana in Janja <3 – v majhnih ličnih škatlicah, v njih pa se skrivajo po tri lePotičke. Tako majcene so. Pa tako kjut!

Blog #44: Le potica

Jaz sem poskusila lePotičko s slivovim nadevom …

Blog #44: Le potica

… in s čokoladnim nadevom.

Blog #44: Le potica

LePotičke kupiš zamrznjene, potem pa jih na hitro spečeš doma. Brez predhodnega odtajevanja!

Blog #44: Le potica

Sprdniš si, da bi lePotičko, in voila! 15 minut kasneje …

Blog #44: Le potica

LePotičke pečeš približno 15 minut, vse dokler ne dobijo zdravega, zlatega sijaja.

Blog #44: Le potica

Blog #44: Le potica

Seveda moraš vse potice, tudi lePotičke brez izjeme, posipati še z nekaj magije.

Blog #44: Le potica

Takole lepo posladkane, zadovoljne, tople in dišeče so, ko pridejo iz pečice in jih posipaš s sladko magijo.

Blog #44: Le potica

Opaziš, kako zadovoljna in nasmejana je tale lePotička s slivovim nadevom? 🙂

Blog #44: Le potica

Seveda pa ne smem pozabit ocene okusa. LePotičke so mehke in dišeče. Razmerje med testom in nadevom je ravno pravšnje. Res ne maram peciv, kjer testo prevladuje in nadev ne pride do izraza. Čeprav lePotički, ki sem ju preizkusila jaz, nista tisti pravi tradicionalni potički, narejeni z orehovim nadevom, lahko trdim, da testo vseeno ni tipično potičkino testo. Meni bolj spominja na buhteljne. Kar pa nikakor ni slabo! To kaže le na to, da so lePotičke sočne, nikakor presuhe in prav slastne.

Ker obožujem sladice s slivami, sem se najbolj veselila lePotičke s slivovim nadevom. Bala sem se, da bo presladek, a ni bil. Odlično!

Blog #44: Le potica

Tudi čokoladni nadev je bil ravno pravšnji. Čokolada ni bila pretežka in toplo mleko je čudovito sodilo poleg!

Blog #44: Le potica

LePotičke so na voljo v Intersparih po Sloveniji, in če si tak/a kot jaz, ki bi dobro potičko, pa je ne bi delal/a sam/a, brž ponjo. Pa povej, kakšna se je zdela tebi. Jaz ti jo vsekakor priporočam in privoščim! 😉

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.