Blog 058: Mini vrt 2017 #2

0 comments

Nad letošnjo sezono sem resnično razočarana! Do sedaj je bila to moja najslabša sezona. Nekaj zelenjave je že zraslo, a močno pod pričakovanji. Največ težav so mi povzročile predvsem živalce, velik vzrok slabe sezone pa je bilo tudi vreme. No, nekaj je pa le zraslo. Poglej si v nadaljevanju.

Začetek letošnje vrtne sezone je bil zelo obetaven. Posadila sem ogromno enega zelenja in prvih nekaj tednov je bilo odličnih. Veliko luštnih fotk si oglej v prvem letošnjem zapisu o vrtu. Kako pa se je začela moja avantura z mini balkonom, pa preberi v prvem zapisu daljnega leta 2015.

Pa poglejva, kaj je na mojem ubogem mini vrtu zraslo to sezono.

Posejala sem berivko, špinačo, blitvo, mešano solato in posadila nekaj glavic.

Ne izgleda slabo? Res ne. A to, kar vidiš na fotkah, je pa skoraj tudi vse, kar je zraslo. Špinače je bilo malo, blitva pa sploh ni zrasla. Rukolo je prvič pojedlo krdelo gosenic (glej spodaj), potem pa pri drugem sejanju sploh ni več zrasla. Berivko sem sicer nabrala trikrat, mešano solato pa dvakrat.

Takole je bilo: en večer gledam 6 centimetrov visoko rukolo, vso lepo in zraslo in si rečem, jutri jo pa naberem. Zjutraj grem pa na balkon in vidim pravo razdejanje.

Vse požrto. Do stebelc! Vidiš zelene “glistice” spodaj levo? Jap, prava nočna mora. Na dveh posodah z rokolo je bilo vsaj dvajset zelenih migetajočih gosenic. Dvajset! Z Domnom sva jih dol s stebelc pobrala z dolgo panceto. No, on jih je pobiral. Jaz pa sem se poleg le spakovala. Brrr.

Takole so napadle tudi peteršilj.

Jo vidiš? Prasica debela! In da veš – špinače ne marajo. Najraje imajo rukolo, zeleno mehko solato in peteršilj. Takole sva jih opazovala en večer. Jap, očitno jim je tu všeč …

Živalce in sicer male uške pa so napadle tudi jagode. In tako letos nisem pridelala niti ene jagode …

Ni pa bilo vse grozno. Nekaj češnjevcem je le zraslo.

Pa čeprav so vsi štirje tudi letos zboleli … No, kakšna večja skodelica jih je pa le bilo vse skupaj. Tu vidiš le en del.

Letos sem pridelala tudi korenje in mlado čebulico.

V prvem letošnjem zapisu o vrtu sem napisala, da bom poskušala gojiti ingver. Najprej je še dobro kazalo, potem pa sem ga očitno preveč zalivala, saj je zgnil.

Mi pa sedaj, ko to pišem, če vedno rastejo Damjanovi Chili13 feferoni. No, rastejo več ne, se pa barvajo.

Prej …

.. in sedaj. Habanero red.

In Habanero chocolate.

Razen feferonov in zelišč sem celoten vrt že pospravila – nekaj zemlje sem zmetala stran, nekaj pa pokrila, posode je Domen pomil, posušil in spravil v klet – barvajo pa se še češnjevci.

Ja, drugi balkon je že zaprt do pomladi.

Pa je za menoj še ena sezona. Pa čeprav slaba in pod pričakovanji.

Do naslednjič toliko, drugo leto pa spet pripravim kak zapis. Do takrat pa, imaš ti tudi vrt? Kakšna je bila pa tvoja sezona?

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.