Tooorej. V vsaki kuhinji, tudi v moji kuhinji, kdaj pa kdaj ne gre tako, kot si zamislim. Tudi tiste res najboljše premišljene ideje za recepte propadejo. Včasih je problem v izgledu, včasih v okusu, včasih v teksturi. V tem blog zapisu predstavljam osem letošnjih neuspelih receptov.
Imaš kuharje, ki obvladajo sladice in imaš tiste, ki obvladajo splošno kuho. Če vsaj malo spremljaš moj blog in moje žlobudranje na družabnih omrežjih veš, da sem bolj za splošno kuho. Sladice mi ne grejo. Sploh. In prav zato sem neverjetno srečna, ko mi uspe tole ali pa recimo tole.
Se pa zgodi, da mi včasih tudi kakšna glavna jed ne uspe. Čeprav mi neuspel recept zna pokvariti dan – ne moreš verjet, kako zelo – vem, da je to del ustvarjanja v kuhinji. Testiranje in preizkušanje je edini način, da izveš, kaj gre skupaj in kaj ne.
Spodnje fotke prikazujejo le nekaj receptov, ki mi niso uspeli. Je pa med Vsi recepti tudi sicer veliko receptov, ki so rezulatat večih poskusov. Šele, ko sem zadovoljna z okusom, gre recept v objavo. Je pa tudi res, da je veliko receptov, ki potrebujejo ponovno fotkanje. Ja, s fotkami pa res nisem nikoli zadovoljna …
Ok, dovolj blebetanja, v nadaljevanju je osem neuspelih receptov.
MANGOV KOLAČ S KOKOSOM
Ok, saj ne izgleda ravno slabo. Ampak poglej si no to glazuro. Čisto narobe!
JEŠPRENJČKOV LONEC Z REPO IN SLADKIM KROMPIRJEM
Ah, pa tako dobro je zvenelo v moji glavi! Ko pa sem vse skupaj dala, pa sem dobila tole. Meh. Čisto preveč sladko. In … barve? Žalostno.
PIŠKOTI Z ARAŠIDOVIM MASLOM IN MARMELADO
Sem že kdaj omenila, da mi sladice res ne grejo? No, piškoti pa še manj. Niti ne izgledajo slabo, ampak … tako hrustljavi pa res ne bi smeli bit? Ali pač?
DOMAČA NUTELLA
Olupila in popražila sem domače lešnike! Domače! Lešnike! Do sem je bilo še vse super, potem pa vse stresla v misker in naredila tale poc. Kakšno razočaranje! Pri sladicah princip na približno ne deluje, ane?
MANGOV KOLAČ
Tudi drugi poskus mangovega kolača ni uspel. :/ Ker tale glazura … ok, ne bom rekla, na kaj me spominja, to prepuščam tvoji domišljiji. Torej, če prav razumem – pri sladicah reees ne moremo mimo principa na približno? Hmmm.
MAKARONČKI S KITAJSKIM ZELJEM IN GOBAMI
Pa sem dodala tudi belo vino in češnjeve paradižnike!
MANGOVA KREMA
Ne. Enostavno ne. Poglej si no to paco. Sicer slutim, da je bil največji krivec za tole paco nezrel mango, pa vseeno … Njah.
DUŠENA KISLA REPA Z AJDOVIMI CMOČKI
Dolgočasno. To je tisto ta skrito ime te jedi. Zeeeeeeeeeeeeeeeeh.
Obljubim, da se bom naslednje leto potrudila in še bolj zagreto fotkala neuspele recepte. Da jih bom lahko čez eno leto spet predstavila na enak način. Ker sem pač pogumna. 😉
Haha to mi je pa všeč. Kaj vse se je že meni zalomilo…