Blog 035: Poročilo Sit Fit ankete 2016

0 comments

Blog 032: Nagradna igra, anketa in prvo leto Sit Fita

Ob prvi obletnici Sit Fit bloga letošnjega aprila sem te prosila, da podaš svoje mnenje, želje, kritike in pohvale Sit Fita v Sit Fit anketi. Ker je ta mali kotiček na internetu tudi in predvsem tvoj kotiček in ker je edino logično, da je tak, kot si ga želiš. Poglej rezultate.

Na kratko anketo, dolgo le deset vprašanj, vas je odgovorilo 227. Anketo sem pripravila na Survey Monkey, uporabila pa sem njihovo brezplačno različico in prav zato sem imela na voljo le deset vprašanj. Ker sem želela enega izmed vas nagraditi za čas in trud, sem morala vprašanji kaj ti je na Sit Fitu najbolj in kaj najmanj všeč združiti, da mi je ostal prostor za vpis tvojega maila za sodelovanje v nagradni igri.

Žreb je določil, da je nagrado za trud prejela Nina. Poslala je tole fotko prejete nagrade. Čestitam, Nina in hvala za fotko! Nagrada je bila paketek začimb, ki jih redno uporabljam v svoji kuhinji – kumin (ki NI kumina), kurkuma, cimet in garam masala.

Nagrada Sit Fit ankete

Dolgo časa sem pregledovala izpolnjene vprašalnike in veliko komentarjev je bilo nadvse lepih. Hvala! <3 *solzna od ganjenosti*

Nekaj čudovitih komentarjev:

 • Najbolj so mi všeč izvirni in okusni recepti, lepe in navdihujoče slike.”
 • “Najbolj mi je všeč način/stil pisanja in pristopa/nagovora bralcev.”
 • “Vse pohvale! Recepti in jedi so top! Vse mi je všeč :)”
 • “Najbolj mi je všeč, da gre za lahko hrano.”
 • “Čakamo še več receptov; po navodilu skuhano je odlično.”
 • “Sitfit je super ideja, veliko poguma in kreativnih idej se naprej!”
 • “Zanimivi recepti, privlačne slike, ki kar kličejo po preizkušanju v domači kuhinji.”
 • “Pohvalila bi res lepe slike in širok spekter receptov, ki jih objavljaš.”
 • “Všeč mi je ustvarjalnost in zanimivost, drugačnost. Rada preberem vse stvari :)”
 • “Najbolj so mi všeč preprosti recepti, ki vsebujejo sestavine, ki jih imam že običajno doma. Po drugi strani je pa včasih fajn poskusiti tudi kaj novega, npr. avokado sem vključila v svoj jedilnik prav zaradi bloga Sit Fit. Hvala za super vsebine in kar takoj naprej! :)”

Kakšni ste bralci ankete in česa si želite, si preberi v nadaljevanju.

 • Največ vas je za Sit Fit prvič slišalo na Facebooku prek prijateljev.
 • Največ vas je vsejedcev in nakupujete v supermarketih, kot so Lidl, Mercator, Špar …
 • Želite si več ribjih receptov in sladic, želite pa si tudi več vegetarijanskih receptov.
 • Največ vas je skuhalo vsaj en recept, veliko pa tudi tri ali pet. Hvala! <3 Sporočite mi, kako so vam všeč – pustite komentar ali pa mi pišite, nič ne bom imela proti fotkam jedi.
 • Najbolj si želite nasvetov in recenzij sestavin, v prihodnosti pa si želite še več receptov, izobraževalnih vsebin, sestavljenih blog zapisov z recepti ter video vsebin. Všeč so vam tudi blog zapisi ter mailingi.

Nekaj komentarjev pa kar kliče k podajanju odgovorov, zato sem jih nekaj pripravila. Uživaj v branju!

 • “Najbolj mi je všeč, da vse zgleda tako super lepo. Ker meni tako nikoli ne rata.”
  Niti ni treba, da vse tvoje/vaše jedi izgledajo prav tako, kot na fotografiji. V stiliziranje hrane gre veliko časa, energije, potrpljenja (uf, koliko tega! :D) in fotografiranje vsake jedi poteka dlje, kot si misliš. Zato se z izgledom jedi ne obremenjuj preveč. Najpomembnejše je, da je hrana, ki jo pripraviš dobra in sveža. In pripravljena z ljubeznijo.
 • “Všeč mi je podroben opis receptov, zdrave sestavine, fotografije so krasne in nazorno prikazujejo postopek dela. Recepti pa… mmm, že s fotografij diši, no skoraj 😉 . To pa je edina slabost. Hvala za trud!”
  Hvala za lepe besede! <3 Da, trudim se pofotkati vsak korak v receptu in izbrati tiste, ki najbolj nazorno kažejo kako in kaj storiti v poteku priprave.
 • “Recepti so na spletni strani- lahko bi bili že na Facebooku 🙂 Je v koraku s časom.”
  Res je, da bi bili lahko recepti že na Facebooku in kakšnega bom morda sem in tja tam tudi objavila. Vendar raje vidim, da so vsi recepti na enem mestu, kjer so dostopni ves čas in jih ni treba iskati po Facebooku. Na podstrani Vsi recepti je celoten seznam vseh receptov, ki so na spletnem mestu. V vsaki kategoriji je takoj prikazanih 20 receptov, do vseh pa lahko dostopaš s klikom na gumb “PRIKAŽI VSE IZ KATEGORIJE”.
 • “Najbolj: zdravi recepti! Najmanj: manjkajo mi energijske vrednosti jedi (kalorije, maščobe, OH, beljakovine, vlaknine, vitamini)”
  Bomo poskusili najdi način, da v recepte vključimo te energijske vrednosti jedi. Ne morem obljubiti in povedati kdaj, a se bomo potrudili.
 • “Najmanj mi je všeč, da prevladujejo vegetarijanski recepti, najbolj so mi všeč fotografije.”
  Hvala za pohvale. 🙂 Tako je, največ receptov na Sit Fit je in najbrž tudi v prihodnje bo prav vegetarijanskih in veganskih receptov. Mislim, da Slovenci pojedo preveč mesa in želim, da spoznajo kuhinjo in recepte, kjer mesa ne pogrešaš. Tudi jaz sem vsejeda in jem tudi meso in ribe, a le 2x na teden.
 • “Všeč mi je postavitev spletne strani, vizualno je zelo prepričljiva.” “Super je, ker je stran pregledna.” “Najbolj-spletna stran, urejenost …”
  Veliko vas je pohvalilo spletno mesto. Hvala! Velika zasluga za to gre Sari in Martinu – hvala obema! 🙂
 • “Super mi je, da ni prepogostega ‘bombardiranja’ z maili in se ga takrat, ko pride res razveselim :)…čeprav sem veganka, najdem veliko koristnega tudi zase in to me zelo veseli…kakšne mesne recepte si pač predrugačim z rastlinskimi nadomestki, tako, da si super, hvala ti.”
  Najbolj sem pa vesela, ko vidim, da ste moji bralci iznajdljivi in pametni kuharji. Vse pohvale! 🙂
 • “Moje osebno mnenje je, da ločevalna dieta ni pravi pristop k izgubi maščobe, bolj bi se osredotočila na kalorični deficit.”
  Se strinjam, da so pri izgubi odvečnih kilogramov izrednega pomena kalorije. Dieta deluje le, če porabiš več kalorij, kot pa jih poješ. Moj princip diete bazira na tem, da lahko v času diete – in v vsakdanjem življenju! – ješ vse, a le ne vsega skupaj. Ločevanje živil znotraj obroka pa pomaga predvsem v procesu prebavljanja, ki je hitrejši, če je v telesu le ena skupina sestavin.
 • “Najbolj mi je všeč to, da so fotografije pripravljenih jedi naravnost čudovite in, da so jedi zelo okusne. Všeč mi je energija samega bloga. Morda pogrešam le kakšen nasvet več o ločevalni dieti, mogoče kakšne motivacijske misli itd., drugače pa Vaš blog naravnost obožujem!:D”
  Super energija je prišla tudi s tvoje strani, hvala. <3 Nekaj nasvetov glede diete sem že napisala na podstraneh Ločevalna dieta, če pa imaš kadar koli kakšno vprašanje, pa me kar kontaktiraj na mail barbara@sitfit.si. Z veseljem ti bom odgovorila.
 • “Najbolj mi je všeč to, da ste med slovenskimi foodblogerji najbolj pismeni, da imate kvalitetne fotke in da, vsaj tako kaže, nič ni prepuščeno naključju. Najmanj pa mogoče to, da vsi recepti niso po mojem okusu.”
  Čudovite besede, hvala. Najbrž pomaga to, da že vse življenje pišem, za takšen ali drugačen medij. Resnično ni veliko stvari, ki bi bile prepuščene naključju. V delo na Sit Fit je vloženo veliko energije, znanja in časa in veselim se, da se to opazi. Glede receptov pa še tole – izberi recepte, ki so ti všeč, ter morda le kdaj pa kdaj poskusi kaj novega. Morda te okus preseneti.
 • “Najmanj, da se povezujete z določenimi trgovci (Lidl). Lepo bi tudi bilo, če bi imeli več sezonskih receptov. Najbolj mi je pa všeč raznolikost jedi in dobro opisani recepti s slikami.”
  Sodelovanje z različnimi trgovci in podjetji je del kuharskega življenja. Sodelovanja prinesejo nove energije, nove priložnosti, nekaj denarnih koristi in izpostavljenosti novim bralcem. Upam, da te kljub temu to ne moti preveč. In ja, se trudim uporabljati čim več sezonskih sestavin, a včasih ne gre – spomladi, poleti in jeseni je sicer lažje, pozimi pa malo težje.
 • “Foto navodila (to drugim slovenskim virom receptov manjka) so mi najbolj všeč, nič me posebej ne moti, razen, da so pri nekaterih receptih omenjena navodila skopa.”
  Kadarkoli ti kaj v receptu ni dovolj jasno, mi prosim pusti komentar na Facebooku ali na spletnem mestu pod receptom ali pa mi piši na mail barbara@sitfit.si. Le tako bom lahko napisano izboljšala, dodala ali razložila.
 • “Ideje za kombinacije so mi najbolj všeč, najmanj pa res ne vem (mogoče to, da ne hodim v Lidl in se potem ne znajdem s temi recepti).”
  Vse sestavine, ki jih dobim v Lidlu so na razpolago tudi v katerikoli drugi trgovini, zato naj te ne bo strah – kupi podobne sestavine v trgovini, v katero hodiš in naredi recept po istih navodilih. Vedno pa lahko skočiš tudi v Lidl in izdelke dobiš tam.
 • “Najbolj: čudovite fotke in (bolj ali manj) kar življenjske sestavine (ne neki kao zdravi praški). najmanj: občasno mi v feedlyju kot “nove” naloži neke stare recepte, ki sem jih že videla, ampak ne vem a je problem v sitfit ali v feedlyju.”
  Tako je – moja filozofija je uporabljati sveže, zdrave sestavine, ki jih lahko spremeniš v čudovit obrok. Po praških res ni potrebe. Glede Feedlyja ti ne znam veliko pomagati … ti morda ponovno kaže jedi, ki jih izpostavim na naslovnici? Ali pa objavim na blogu? Če ja, potem je ključ tu, sicer je problem v Feedlyju.
 • “Najmanj – mesanje slik in besedila, Najbolj – preprosti recepti.”
  Fotke so med besedilom zato, ker kažejo postopek v pripravi jedi. Za zgoščen tekst predlagam naslednje: pod receptom klikni na zelen gumb Print Friendly. Potem v odprtem okencu klikni = vstavi kljukico v okence pred Remove images, pa ti bodo fotke izginile. Tako pripravljen tekst si lahko tudi natisneš.

Čeprav je zbiranje odgovorov končano, bo anketa še vedno dostopna na Survey Monkey in če je še nisi, jo lahko še vedno izpolniš. Komentar, pohvalo, grajo, pripombo ali pozdrav pa mi lahko kadarkoli napišeš na Facebook, Twitter, spletno mesto pod objavami ali mail na barbara@sitfit.si. Se slišiva! 🙂

Na koncu pa še ena velika zahvala, ker si in ker me bereš in podpiraš. Daješ mi energijo za delo naprej. Hvala, te cenim! 🙂 <3

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.