Ogljikovo-hidratni dan

Ta dan je najljubši dan sladkosnedov! Za kosilo si privošči testenine, za večerjo pa pojej kos najljubše torte ali pa čokoladko Twix, o kateri sanjaš že tri dni! Pica je na ta dan, seveda brez sira in drugih mesnin, dovoljena, vendar raje posezi po kakšnem slanem pecivu ali pa gril sendviču.

Pozor – ko izbiraš kaj bi za kosilo in večerjo v enem dnevu, pazi na skupno velikost obeh obrokov. Če bo tvoje kosilo obilnejše, za večerjo pojej bolj skromno jed in obratno.

ZAJTRK

Zjutraj jej, tako kot vse preostale dni cikla, le sadje. Privošči si smuti ali sadje; na primer jabolko, hruško, banano, pomarančo itd.

Zelen super smuti

KOSILO

Za kosilo si privošči testenine, kuskus ali pa ajdovo kašo. Čudoviti zelenjavni sendviči ti bodo prav tako všeč, poskusi jih.

Brusketa s češnjevimi paradižniki

VEČERJA

Za večerjo pojej kos najljubše čokoladne torte ali 2 manjša mafina ali 2 palačinki z nutello ali 2 navihančka ali pa kos gibanice. Po tej čudoviti sladki poslastici nujno pojej še rebro temne čokolade.

Sestavine, ki jih na ta dan lahko ješ so:

  • testenine – LE za kosilo
  • kuskus, kaše … – LE za kosilo
  • kruhovi izdelki – za kosilo in večerjo
  • sladki pekarski izdelki – LE za večerjo
  • sadje – LE za zajtrk
  • zelenjava – za kosilo in večerjo

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.