Blog 008: Mini-vrt 2015 #2

0 comments

Bučkin cvet

Prejšnji teden sem napisala prvi zapis o mojem ljuben mini-vrtu, tukaj pa je obljubljeni drugi del. Ker so spremembe na vrtu vidne na dnevni ravni, se bo zagotovo v prihodnje tu našel še kak zapis. Najverjetneje bom s tabo delila fotografije svojih super duper čudovitih pridelkov. Se že veselim!

Že prejšnji teden sem imela za zapis pripravljenih nekaj fotografij, pa je bil potem zapis tako dolg, da sem se odločila, da bom napisala novega. Ko sem včeraj preletela fotografije, nisem verjela svojim očem! Vse je izgledalo tako majhno, tako neprimerljivo s tem, kar se na vrtu vidi te dni. Pa sem zato fotografirala še enkrat, da ti pokažem, koliko se spremeni v enem tednu. Pripravi se. Ker tole bo šokantno. Si? Ok. Poglejva.

Tako je približno štiri tedne po sejanju izgledal moj mini-vrt na levi strani balkona. Paradižnik in paprika so zrasli. Rukola je že kar velika. Solata – mešana in berivka pa plaho gledajo na plan. Uhh, spodaj levo vidiš mojo posodo za zalivanje. Kaj ni noro dobre barve? Meni je čudovita! Seveda takoj, ko jo porabim, nalijem novo vodo, da naslednjič (ponavadi vsak večer, ko sonce začne zahajati) zalivam s postano vodo.

Pogled na levo 1

In takole lepo so zrasli v enem tednu. Poglej, kako lepo paradižnika cvetita! Joooj, veliko paradižnikov bo! Juhu! 😀 Rukola pridno raste, berivka je pa vsak dan večja!

Pogled na levo 2

Da ne bo fotka samo od daleč. Poglej si to krasoto. Rukola od daleč …

Rukola
… in od bližje.

Rukola - bližnji posnetek

Pa še berivka! Mnjam! Berivka! <3

Berivka

Poglejva razliko na drugi strani balkona. Najprej imava paradižnika, čilije in špinačo po štirih tednih.

Pogled na desno 1

In takole je po približno petih tednih! Se opazi razlika, kajne? Ena hitra uganka – kje se nahajajo redkvice na tej fotki?

Pogled na desno 2

Paradižnik pa ne le cveti. Na njem so že prvi paradižnički! 😀 Čeprav … glede na velikost rastline in paradižničkov lahko rečem s popolno gotovostjo, da tole letos niso češnjevi paradižniki. Hmm … Upam, da vseeno zrastejo! Lej ga no! A ni lep?! 😀

Paradižnik

Pa še enkrat primerjava. Čiliji po štirih (zgoraj) in po petih (spodaj) tednih!

Čiliji

In še špinača – jap, tu je razlika OGROMNA!

Špinača

Kaj se pa dogaja z bučko? Takole cveti.
Bučka cveti

Opaziš bučkin trio?

Bučkin trio

Takole pa mi je bučka letos zbolela. Vidiš te bele lise na listih?

Bolna bučka

Enako bolezen je imela tudi lanska bučka. 🙁 Takrat so mi rekli, da je ta bolezen posledica meglenih jutr in da pridelek ni okužen. Letošnjo bučko sem tudi že pošpricala, pa je bolezen še kar tu. Uporabila sem Aliette Flash, ki so mi ga lani priporočili v Semenarni Ljubljana. Ima kdo od vas boljšo rešitev?

Da ne pozabim – če kdo od vas še ni prebral prvega dela Mini-vrt #1, izvolite.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.