Na 2. dan cikla* lahko ješ vsem dobro znani fižol, koruzo, krompir in riž ter manj znano lečo, čičeriko, kvinojo in še kaj. Če ti je katera izmed sestavin neznana, nikar ne skrbi. Prebrskaj med recepti in poskusi kaj novega!
Pozor – ko izbiraš kaj bi za kosilo in večerjo v enem dnevu, pazi na skupno velikost obeh obrokov. Če bo tvoje kosilo obilnejše, za večerjo pojej bolj skromno jed in obratno.
ZAJTRK
Zjutraj jej, tako kot vse preostale dni cikla, le sadje. Privošči si smuti ali sadje; na primer jabolko, hruško, banano, pomarančo itd.
KOSILO
Za kosilo si privošči jed, ki vsebuje krompir, riž, fižol, čičeriko ali koruzo ter veliko zelenjave. Po obroku popij 2 dcl zelenjavne juhe (če na razpolago nimaš juhe, popij 2 dcl sadnega čaja brez sladkorja – med je dovoljen) in ob obrokih, ki ne vsebujejo riža ali krompirja, še kos kruha.
VEČERJA
Za večerjo pojej polovično porcijo kosila, vedno brez kruha in juhe. Lahko pa izbiraš med mnogimi drugimi škrobnimi recepti, le da ne vsebujejo kruha.
Sestavine, ki jih na ta dan lahko ješ so:
- krompir (kuhan, pečen, ocvrt, itd.)
- riž (v rižotah, solatah, itd.)
- stročnice (fižol, grah, koruza, čičerika, leča, itd.)
- sadje – LE za zajtrk
- kruh – LE za kosilo
- zelenjavna juha – LE za kosilo
- zelenjava – za kosilo IN večerjo
*Škrobni recepti na tem spletnem mestu niso sestavljeni izključno iz škrobnih sestavin, vključujejo tudi ogljikove hidrate itd., a prevladujoča sestavina ostaja škrobna sestavina.