Blog 049: Neuspeli recepti 2016

0 comments

Pa je spet leto naokoli in s teboj danes spet delim nekaj največjih neuspelih receptov. Tokrat iz leta 2016. Da, uspeli recepti lahko v vsej svoji luči zasijejo le po večih testiranjih in poizkušanjih. Včasih manjka okus, včasih tekstura, včasih izgled. A z vajo pride uspeh, pravijo!

Lansko leto sem prvič objavila blog zapis z nekaj neuspelimi recepti in sprejet je bil odlično. Letos sem se beleženja lotila še bolj skrbno, čeprav sem se, priznam, velikokrat prepozno spomnila, da sem pozabila fotografirati. Pa vseeno se jih je nekaj le nabralo. V nadaljevanju sledi 15 fotk in opisov, kaj je pri posamezni jedi manjkalo.

#1: RIŽEVI REZANCI Z ZELENJAVO

Boš rekel/a, da niti ne izgleda tako slabo? Morda res ne. Pa tudi zanič ni bilo. Bilo je le …. suho. Kam je šla vsa omaka?! Ja ja, vseeno sva tole paštico z Domnom vso pojedla.

#2: RŽEN KRUH WANNABE

Jooooooj. Kakšen čudovit, odlično vzhajan in rahel kruh. Not! Z resnično težkim srcem moram povedat, da ta kruh ni videl notranjih stranic mojega trebuščka.*cmok v grlu*

#3: KAO TRAPANESE PESTO

Sicer kremast, dišeč in svežega okusa. Tale? Oh, ta pa ne! Predstavljam oljnat, grudičast, neužiten pesto, ki kraljuje … kot eden najslabših pestov v mojem življenju! Lej, vsaj ima neko titulo …

# 4: LEČINI POLPETI

Špinače ti ni treba sesekljati, Barbara. Ovsenih kosmičev ti ni treba zmleti, Barbara. Polpet ti ni treba ohladit pred peko, Barbara. Oooh, včasih se res ne smem poslušat. Naslednjič so polpetke prav fino uspele. Ti rečem, da vaja dela mojstra!

#5: MAFINI št. 1

Ježešna! Mafini mi pa RES niso usojeni. Izgledajo prav klavrno. Vsi taki nališpani z lepimi zelenjavnimi barvami, potem pa tako trmasti, da nočejo iz ovojev …

# 6: MAFINI št. 2

Ti mafini so dokaz, da čokolada NI odgovor na vsako vprašanje! Arrrhhh, mafini mi RES RES niso usojeni. Pojedla sva sicer jih, a so bili taki težki, preveč kompaktni in čisto nič slastni.

#7: MINI JESENSKE PICE

Ozimoma bolje poznani kot podplati z zažgano zelenjavo. Okusi so bili sicer čudovito nastavljeni: bučni pire, zmehčani brstični ohrovt, datlji, lešniki. Pa se jim je potem v pečici zgodilo nekaj res zelo hudega, da so ven prišli tako zmahani!

# 8: TROPSKI HOT DOGI

Koncept je sicer vrhunski, a do pike na i jim še nekaj manjka. Nekaj osvežujočega. Nekaj, kar okuse drži skupaj. Bom jaz o telih še malo premislila …

#9: MAROŠKI CURRY

Tale jed se je kasneje izkazala za pravo zmagovalko, v različici na tej fotki pa še ni bila tako daleč. Nekaj začimb, ki so se kregale ena z drugo in riž, ki omake nikoli ni zares sprejel v svoje okrilje, so potrebovale konkreten premislek o smislu življenja.

#10: ŽALOSTNI JESENSKI PERESNIKI

Brez skrbi, sva jih rešila muk! Po okusu niti ni bilo TAKO zelo slabo. Če odmislim zažgan brstični ohrovt. Ko bi takrat vedela, da brstični ohrovt ne potrebuje veliko, da zasije v vsej luči! Manj ga matraš, boljše je!

#11: DOMAČI SKYR

Ko sva bila z Domnom leta 2014 na Islandiji, sem se zaljubila vanj (v jogurt, ne v Domna!). Odličen, kremast islandski jogurt je prava specialiteta. Dobi se že v več evropskih državah, a pri nas še ne. Matjaž mi ga je konec poletja prinesel z Islandije, pa sem ga želela narediti doma. Sem malo poguglala in prebrala, da se ga lahko naredi tudi doma. Potrebuješ le mleko z 0 ali 0,1% maščobe in žlico skyra. Erm … ne. Brez sirila ne bo šlo.

#12: ŠTRUDELJ

Z borovnicami. In skuto. Z napačnim testom in napačno temperaturo pečice pa ne bo šlo. Ne. Ne bo. Poskusi znova. Aja, samo toliko, da veš – po okusu je bil prav fin. Vsega sva pojedla!

#13: PAŠTA Z OMAKO IZ INDIJSKIH OREŠČKOV

Sanje vsakega vegana je uživati v kremnih pašta omakah. Tudi moje sanje so bile. Sicer so se kasneje uresničile. V tem primeru pa je bila omaka preveč gosta. Testenine prevelike. Po okusu je bilo sicer blizu dobrega …

#14: MARMELADA IZ KAKIJEV

Tole dobiš, ko preveč zrele kakije segreješ in iz njih skušaš pripraviti marmelado. No, ti kakiji so rekli, da se tega špasa ne grejo. Prav nam je, kaj pa jih ignoriramo takrat, ko so v najboljših “letih”! Lesson learned.

#15: LEČIN CURRY

Čeprav je bil tale curry, pripravljen iz leče in ohrovta, po okusu super, izgleda popolnoma … no, kako naj rečem čim lepše … skozlano. Ja, sem že omilila besedo. Se lahko strinjamo, da nekatere jedi pač niso najbolj fotogenične.

Da pa ta zapis zaključim s pozitivno noto, pa te vabim pa vse bolj ali manj uspešne recepte poiščeš na podstrani recepti.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.