Blog 061: Neuspeli recepti 2017

2 comments

Letos že tretjič objavljam blog zapis neuspešnih receptov leta in to spet potrjuje dejstvo, da se o kuhanju človek ves čas uči. Preizkušanje, nadgrajevanje in učenje je ključ do dobrih okusov in dobrih receptov. Tudi letos objavljam 15 fotk jedi, ki mi niso uspele in opis zakaj.

Če ti petnajst neuspelih receptov ne bo dovolj, pa si oglej še petnajst neuspelih receptov leta 2015 in še enkrat toliko neuspelih receptov leta 2016. Potem pa mi v komentarjih povej, katera jed pa tebi ni uspela. Da skupaj obujamo spomine!

V nadaljevanju si oglej nekaj letošnjih neuspelih receptov. Vseh se nisem spomnila fotkati, pa tudi objavila nisem vseh. Bo petnajst cvetk dovolj.

#1: NJOKI IZ SLADKEGA KROMPIRJA S KREMNO GRAHOVO OMAKO

Božanski njoki! In … no, kako naj rečem … ne preveč božanska omaka. Ne le, da omaka izgleda kot nekaj, kar bi prišlo čez usta nazaj ven, tudi dobra ni bila. Preveč smetane, zmiksan grah. Enostavno ne. Pa sem potem kasneje poskusila znova in dobili smo super recept!

#2: JAJCA V PARMEZANOVIH SKODELICAH

V teoriji se sliši dobro. S parmezanom narediš posodice, potem pa vanje ubiješ jajce in jih spečeš. Erm … ne. Ne le, da je bilo vse skupaj popolnoma preslano – pa čeprav jajčk sploh nisem solila – še okusno ni bilo. Saj ne rečem, da bi jih lahko malo manj časa pekla, pa vseeno. Enostavno premočno!

#3: TORTICA V SKODELICI

Maso za tortico zmešaš v posodici, potem pa spečeš v mikrovalovni. Zveni obetajoče. Dodala sem še ovsene kosmiče in dobila … jajca s suho gmoto. Vse, kar sem okušala, so bila jajca! Ker sem se znebila mikrovalovne, najbrž tega recepta ne bom izpopolnila. Pa kaj.

#4: LOSOSOVA KREMNA JUHA S POROM

Kaj dobiš, če skupaj zmešaš por, koromač in losos iz konzerve? V teoriji nekaj odličnega. V moji praksi pa nekaj … prebavljivega, a nikakor ne estetskega. Ja, ta recept moram še malo premislit …

#5: BUČKINO PECIVO Z GLAZURO

Seveda sem to pecivo pojedla! Reees mora biti neužitno, da pripravljene hrane ne pojem. Tole pecivo pravzaprav ni bilo zanič, ni pa bilo dovolj rahlo in okusno, da bi ga še kdaj spekla. In glazura? Čisto presladko. Ugotavljam, da mi glazure sploh niso všeč …

#6: BUČNA POLENTA S PEČENO PESO

Premalo definirani okusi in kombinacija, ki ne deluje. Pečena rdeča pesa je bila sicer super okusna in jo moram res še večkrat pripravit, polenta pa … ne.

#7: CREME BRULEE

Poskusila sem vse trike, kako pripravit okusen creme brulee brez gorilnika in na žalost mi do sedaj še ni uspelo. Če ga potisneš v pečico, segreto na žar funkcijo, se čisto prehitro zažge, trik s segreto žlico pa tudi ni uspel. Bo treba po gorilnik?

#8: KORENČKOVI ŠTRUKLJI

Ko narediš predebelo testo za štruklje, dobiš … štruklje s predebelim testom. Da ne bo pomote – okus je bil fenomenalen, testo je pa predvsem zaradi estetskih vzgibov, vseeno boljše na tanjše razvaljati. Ali pa pač kupiti testo … Ob ponovnem poskusu so mi štruklji super uspeli!

#9: FRANCOSKI ŠTROČJI FIŽOL

Rada imam stročji fižol, predvsem zelenega. Pa sem ga enkrat premalo skuhala in premalo začinila in dobila … ok jed, ampak brez presežkov. Ker je bil poleg pečen krompir s sumak začimbami, nisem ravno trpela. Pa vseeno, recept za stročji fižol potrebuje še nekaj izpopolnjevanja.

#10: BUČNI KRUHKI

Vse z medom in maslom je boljše! Tudi ti bučni kruhki, ki so bili sicer ok, ampak potrebujejo še nekaj izpopolnjevanja. Niso bili tako rahli, kot sem si jih želela.

#11: JAJČNA PITA S ŠPINAČO IN SUŠENIMI PARADIŽNIKI

Ne izgleda slabo, kajne? Sploh ne izgleda slabo. Tudi koncept se mi ne zdi slab – malo špinače, sušenih paradižnikov in jajčk. In sira. Pa se je vseeno nekaj zalomilo. Po zaužitju te pite mi je bilo slabo. Reees slabo. Še vedno ne vem, v čem je bil problem …

#12: KROGLICE IZ SLADKEGA KROMPIRJA

Pretrde, s premalo okusa in priznam, malo preveč pečene. Ne, enostavno ne.

#13: ZLOŽENKA S SLADKIM KROMPIRJEM IN PEKAN OREHI

Njah. Tole je bilo tako neopredeljivo, tako jajčasto, da se nakremžim že ko le vidim fotko.

#14: JOGURTOVE BOROVNICE

Popoln poletni posladek? Naah. Recept pravi, da borovnice pomočiš v grškem jogurtu in zamrzneš. Nekaj ni bilo ok s to verzijo … poskusim spet poleti.

#15: LEŠNIKOVI PIŠKOTI

Ali jaz reees nisem velik ljubitelj piškotov ali pa ti res niso bili ok. Preveč kot žaganje, premalo kot hrustljavi piškoti. Pojedla sem pa vseeno jih, seveda! Obožujem lešnike!

Vse uspele recepte pa le preveri na podstrani Vsi recepti.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

2 Comments

  1. @recept11 – jaz bi rekla, da so problem jajca 🙂 moje izkušnje so, da kadar koli se v omletah ipd. čuti preveč jajc, zadeva izpade ne preveč dobro 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.