Že kar pet let se ukvarjam z zapisovanjem, fotografiranjem in opisovanjem receptov in priznam, da me to še vedno veseli. Čeprav kuham in pišem že od mladih let, sem se v času kulinaričnega bloganja naučila kuhati še boljše, pisati prav tako, izpopolnila pa sem tudi fotografiranje. Prejela sem ogromno odgovorov na anketo, nekaj jih delim v nadaljevanju. Za zahvalo sem trem, ki so anketo rešili, podelila zahvalo v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Neke daljše analize tokrat ne mislim objavljati, zapisala bom le nekaj občutij. Ker življenje je eno samo čustvo, kaj ni?
Kuhanje se mi je zdelo zanimivo že od malih nog, ko sem opazovala mami. Rada sem ji pomagala, zanimalo me je, kar mi je razlagala, samostojno pa sem začela kuhati v srednji šoli, ko sem zaradi turnusa lahko občasno dopoldne pripravila kosilo. Res mi ni bilo težko. Tako zelo mi je bilo všeč, da sem velikokrat delala domačo nalogo zvečer dan prej, ko sem prišla iz šole, da sem lahko dopoldne pred odhodom v šolo kaj pripravila v kuhinji. Zaljubljena sem v hrano, kaj čem.
Resneje in bolj avanturistično sem začela kuhati, ko sem se odselila na svoje. Takrat sem začela spoznavati nove sestavine, nove začimbe, nove dišavnice, nove postopke in nove okuse. In še bolj sem se zaljubila v hrano. Zaradi stresnega dela in moje introvertirane osebnosti sem začela kuhanje doživljati kot sprostitev. Kot pobeg v svoj svet. V svet, kjer sem jaz glavna, kjer jaz odločam in kjer lahko poskusim in delam čisto vse, kar mi zapaše. Še dobro, da Domen vse je!
Kulinarični svet v vseh obzirih mi je blizu. Spoznavanje novih okusov tudi. V vseh teh letih sem se naučila tudi veliko o sestavinah, o kombinacijah, o obnašanju različnih sestavin ob posameznih kombinacijah, o tehniki, o vsem. Veliko sem se naučila ob branju, raziskovanju in tudi gledanju nekaterih tv oddaj. In vem, da se imam še veliko za naučit! In to me nadvse veseli. Pri hrani ni NIKOLI dolgčas! In tudi, če neham blogati, vem, da ne bom nikoli nehala s kuhanjem. Ker me veseli. Ne jem zato, da preživim. Živim, da jem.
Sem pa v zadnjih petih letih spoznala veliko tudi o kulinaričnem svetu v Sloveniji. Ki je, če gledamo širše, dokaj enoličen. Ljudje radi poskušajo nove sladice, kar se tiče pa ostalega kuhanja, pa slišim tole: “Obroka brez mesa ni! Kako ne dodaš vegete? Seveda je piščanec najboljši v smetanovi omaki! Kaj so to za ene čudne začimbe, ki jih uporabljaš?” Ne, da ljudem zamerim, žalostna sem za njih. Kako lahko nekaj počneš trikrat na dan vse življenje, pa ves čas ponavljaš eno in isto? Kako lahko živiš le zato, da preživiš? Kje je veselje v enolični hrani, ki jo poznaš že od otroštva? To je tako, kot da bi vse življenje poslušali glasbo, ki smo jo poslušali pri desetih letih! Pa saj znorim!
Prav zaradi zadnjega zapisanega odstavka sem vesela, navdušena, neizmerno hvaležna in ponosna na vsakega, ki poskusi kak moj recept. Ki je tako drzen, navdušen, zainteresiran in vesel, da poskusi kaj novega. Zato hvala. Sem vesela, da si tu.
Sedaj pa k moji prošnji. Obletnice ob praznovanju prinesejo tudi čas za vrednotenje, zato te prosim za pomoč. Odgovori na spodnja vprašanja in mi pomagaj oblikovat točno take vsebine, ki ti bodo pomagale pri kuhanju in uživanju v hrani.
Prosim te za iskrene odgovore, da se bom lahko iz njih nekaj naučila in izboljšala stvari, ki so ti že všeč. V zahvalo sem trem (če bi lahko, bi vsem!) podarila luštno nagrado. Sponzor nagrade je Kotányi Slovenija.
Odgovore sem zbirala do 15.6.2020.
Kratek povzetek ankete
Hvala za sodelovanje in odgovore!
Zanimivo, da imam veliko rednih spremljevalcev, ki mi sledijo več kot tri leta. Je pa morda tudi res, da novi niso odgovarjali. Vsekakor sem v zadnjih mesecih, ko je bila karantena in je veliko ljudi kuhalo doma, imela več obiska. Sicer se že kaže, da ljudje sedaj spet manj kuhajo, ampak morda pa sem za kuhanje navdušila še koga.
Vidim, da ljudje radi govorimo, kaj kuhamo in kje dobivamo navdih. En odgovor se je glasil, da so za #sitfitsi izvedeli pri osebni zdravnici in prek radia. Ha!
Največ ljudi je poskusilo več kot tri recepte, veliko ljudi se števila niti ne spomni. Največkrat omenjena recepta sta koruzni polpeti in jabolčna pita.
Radi imate zelenjavo, prav tako pa si želite še več vegi receptov. In te boste tudi dobili, saj najraje kuham prav zelenjavne jedi.
Vesela sem, da spremljate in uporabljate newsletter. Da pojasnim enega izmed odgovorov – pošiljam ga dvakrat mesečno, vsak drugi ponedeljek. Ne želim ljudi preveč bombardirati in pošiljati z vsako objavo. Se mi zdi, da je na dva tedna čisto ok.
Vidim, da poleg mene spremljate še več slovenskih blogov, kar se mi zdi čisto ok. Več idej človek ima, boljše je. Vsaj v teoriji.
Hvala tudi za vse predloge in komentarje. Super ste! V nadaljevanju pa še nekaj prisrčnih komentarjev, ki so mi pogreli srce in mi dali še več energije.
Kuhanje hrane mi nikoli ni slo dobro (razen sladic), ko sem odkrila SitFit pa sem dobila resnicno veselje do kuhanja in ugotovila kako preprosto je lahko.
Meni je stran zeloooooo všeč zaradi pozitivizma in odličnih receptov. Kar tako naprej, jaz obožujem stran 😊
Rada bi pohvalila izvirnost pri receptih, saj imate zanimive in nove kombinacije, ki jih na ostalih kuharskih blogih ponavadi ne zasledim. Zelo všeč mi je tudi vaša pregledna stran in filtri s katerimi lahko res natančno raziščem skupine receptov, ki me zanimajo.
Hvala, da si. SitFit me je v zgodnjih študentskih letih naučil kuhat in mi močno razširil obzorja, tako da se še danes z veseljem vračam po navdih in pomoč❤️
Super, zdrave recepte imate! In enostavni za pripravo. Eden boljših blogov, ki jih poznam.
Fotke so super, lepe. Všeč so mi dodatni nasveti ob receptih. Super je, da se v receptih uporablja “ljudske” sestavine, ki so vsem dostopne, ampak se jih uporablja na drugačen način.
Blog mi je všeč ker so recepti bolj zdravi kot na drugih kuharskih blogih, ampak nič manj okusni!
V bistvu sem izkoristila anketo, ker sem ti že večkrat želela pisati na Instagram, da so tvoji recepti nekaj najboljšega in da si definitivno moja najljubša kreatorka jedi. Recepti so preprosti, domači, predvsem pa pristni – brez nekega sprenevedanja. Misim, da sem do sedaj kupila samo gorčična semena za tisto božansko omako iz jajčevcev, ostalo imam pa vedno vse čudežno na zalogi in to res cenim. Skratka, čisto vsak recept mi je uspel v nulo, pa sem daleč od nadarjene kuharice 😅 Tudi mož se ne pritožuje ☺️
Zelo imam rade recepte s #SitFitSi bloga, kar tako naprej! Zelo zaupam vašim receptom, tudi če se lotim česa novega, sem kar prepričana, da bo rezultat okusna jed, ki jo lahko ponudim tudi obiskom oz. nekomu drugemu. Všeč mi je predvsem to, da so uporabljene enostavne sestavine oz. take, ki jih imam običajno doma. V primeru bolj posebnih sestavin pa so velikokrat dane možne alternative, ki omogočajo, da recept vseeno preizkusim.
Samo tako naprej, ker se vidi, da je delano s srcem 😊. Vedno se razveselim maila, da je nekaj novega na sitfit.
veliko idej sem dobila na tej strani, radi jemo obroke z veliko zelenjave in zato nam predlogi na tej strani zelo ustrezajo. Veliko uporabljenega v nasi kuhinji (npr cicerika, kuskus…itd itd – teh stvari prej nisem znala toliko kombinirati z drugimi jedmi).
Dopade se mi e-novica s sezonskimi recepti (sestavinami). Kuham sezonsko, z lokalnimi in domacimi sestavinami in tako dostikrat dobim idejo ki jo uporabim (me prav zmoti kak kulinaricni blog ki pozimi objavlja recepte s paradizniki, papriko in podobno… ) se naprej predlagam sezonske recepte s sestavinami, ki so dostopne, je potem veliko lažje uporabiti recept.
Vse do sedaj skuhano je bilo odlicno
eden redkih blogov ki mi ne gre na zivce in je od vsega zacetka zvest Sam sebi