Jabolčna pita

, 1. Feb 2015 | No Comments

Doma nimaš tehtnice? Potem naredi to najbolj enostavno pecivo na svetu in za mero uporabi šalčko, prostornine približno 2 dcl. Pita bo dobra s katerimi koli jabolki, če pa lahko izbiraš, pa le izberi malo bolj kisla jabolka.

SESTAVINE (za 4 osebe)

  • 1 šalčka moke
  • 1/2 šalčke sladkorja
  • 1/2 šalčke repičnega ali sončničnega olja
  • 1/2 šalčke mleka
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 1 ščepec sode bikarbone (neobvezno)
  • 1 majhen ščepec soli
  • 2 jajca
  • približno 1/2 kg jabolk
  • cimet
  • limona

PRIPRAVA

Jabolka olupi, naribaj in pokapaj z limoninim sokom. V posodi ražvrkljaj jajci, dodaj sladkor in dobro premešaj. Dodaj olje in vanilijevo esenco in še enkrat dobro zmešaj. V drugo posodo presej moko, dodaj pecilni prašek, sodo bikarbono in sol ter premešaj. V tekočo zmes umešaj suhe sestavine, da dobiš gosto zmes.

Okrogel (ali kvadraten) pekač namasti, potresi z moko in vanj zlij polovico zmesi. Peci v pečici, ogreti na 180°C, dokler se ne obarva. Pekač previdno vzemi iz pečice, na biskvit razporedi ožeta jabolka, potresi s cimetom …

… in prelij s preostalo zmesjo.

Peci še 30 minut, oziroma dokler se pecivo ne speče – preveri z zobotrebcem – če je suh, ko ga vstaviš v pecivo, je pecivo pečeno, sicer pecivo še za nekaj minut postavi nazaj v pečico.

Ohlajeno pecivo potresi s sladkorjem v prahu, …

Jabolčna pita

… nareži na koščke in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply