Blog 006: Pikniki so zakon!

0 comments

Blog 006: Pikniki so zakon!

Pikniki so eno samo veselje! Super družba, poglobljeni pogovori in pivce ali dve so tisto, kar vabi ljudi skupaj. Pa seveda odlična hrana. Da na tvojem naslednjem pikniku ne bodo le čevapi, predlagam, da prebereš ta zapis in poskusiš katero izmed teh jedi. Več jedi z žara najdeš pod oznako žar.

Nič, popolnoma nič nimam proti čevapčičem. Pa proti kotletom tudi ne. Še manj proti perutničkam. Pa prav nič proti klobasicam. Oh, sem kar lačna postala! Hmmm, kaj še sodi na piknik? Mlada čebulica, pa paradižnik in paprika, pa kruh in pivo. Ter coca-cola? Pa kaj še? Seveda – ajvar! Oh, pikniki so res zakon!

Rada imam sproščeno vzdušje, ko se nikomur nikamor ne mudi in je čas za obujanje spominov, razglabljanje o najbolj nesmiselnih zadevah in igranje frizbija! Še kdo igra frizbi na piknikih? Ali pa badminton. Jap, oboje je fajn.

Tile recepti v nadaljevanju, ki so super enostavni, lahko poživijo tvoj naslednji piknik. Odlični so za vse, ne le za dietarje. Ja, se mi zdi, da premalokrat povem, da moji recepti niso le za dietarje, v njih lahko uživate prav vsi.

Če pa se v teh dneh, ko je piknikov malo morje, držiš ločevalne diete in ti je super grozno, ker imaš vabilo na piknik, pa imaš ravno ta-in-ta dan, pa ne veš kaj storiti, sem pripravila predlog za jed za vsak dan cikla. Zato kar pojdi na piknik. Ker pikniki so fajn!

Tooorej, čeprav so čevapčiči super, lahko za spremembo enkrat na pikniku poskusiš ribo. Pa ne le katero koli ribo. Poskusi svežega tuna! Predpriprave skoraj ni, speče se v nekaj minutah, uživa pa sto na uro!

Tun na žaru z limeto
Recept -> https://www.sitfit.si/recepti/tun-na-zaru-z-limeto

Ker je ravno sezona špargljev, na žar vrzi enega ali dva. Ali tri ali štiri. Ali pa raje še kakšnega več. Ker so odlični in mora kakšen ostati tudi zate!

Grem stavit, da na pikniku tvoje oko še nikoli ni uzrlo polente. Erm, kaj, polente? Jap, poskusi grilano polento! Zahteva 10-minutno predpripravo doma, nekajminutno grilanje na žaru in ta da! Nekaj unikatnega in rumenega z žara je tu!

Pečena polenta in šparglji
Recept -> https://www.sitfit.si/recepti/pecena-polenta-in-sparglji

Saj vem, da zelenjava na piknikih ni neznanka. Če se ne grila bučk in paprike, pa se nareže vsaj paradižnik ter nekaj mlade čebulice. Imam prav? Da pa bo zelenjava na tvojem naslednjem pikniku impresionirala tvoje goste, pripravi gobice na žaru. Mariniraj jih v balzamični marinadi, grilaj kakšnih 5 minut in uf, kakšni neverjetni okusi!


Recept -> https://www.sitfit.si/vsi/marinirane-gobe-na-zaru/

Če pa se ti doma ne da ukvarjati s predpripravami, pa bi vseeno nekaj odličnega in unikatnega, pripravi brusketo s paradižniki. Vse sestavine so res že stalnica vsakega piknika, ti se le spomni in s seboj prinesi strok česna. S prepolovljenim namaži pogrilan kos kruha in nanj razporedi paradižnik. Verjemi, boljšega sendviča na tem svetu ni! Ok ok, vsaj tako enostavnega ne!

Brusketa s češnjevimi paradižniki
Recept -> https://www.sitfit.si/ogljikovi-hidrati/brusketa-s-cesnjevimi-paradizniki/

Na piknikih je po mojih izkušnjah za sladico še en majhen čevapčič. Ali pa tisti mali košček mesa, ki je padel dol z ražnjiča. Včasih pa tudi kakšen sladoled. Največkrat lučka. Ne rečem, da to ni ok. Ampak. Poskusi tale pečen ananas. Že svež je odličen, pečen je pa nebeški! Če daš nanj še malo cimeta, je pa oh … zahvališ se mi lahko kasneje. Pripravi ga z medeno omako, odličen je pa tudi le pečen.

Pečen ananas z medeno omako
Recept -> https://www.sitfit.si/vsi/pecen-ananas-z-medeno-omako

Jap, tole je le nekaj predlogov, seveda bi se našlo še ogromno njih. Vse jedi na fotkah so pripravljene na žar ponvi, tako da jih lahko pripraviš tudi doma, sicer pa kar na žar z njimi.

Poskusi katero izmed teh jedi, morda te prav prijetno presenetijo. Pa seveda, z nestrpnostjo pričakujem kakšno fotko s tvojega naslednjega piknika! Objavi jo na Facebook Sit Fit strani, v komentarjih mi pa zaupaj, kakšni se ti zdijo predlogi in kako so ti uspeli.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.