Brusketa s češnjevimi paradižniki

0 comments

Brusketa s češnjevimi paradižniki

Ko enkrat poskusiš to jed, kruha in paradižnika nikoli več ne vidiš enako – čudovita kombinacija okusov te bo zasvojila. Predlagam, da to jed pripraviš poleti, ko so paradižniki najboljši. Če kaper ne maraš, jih brez skrbi izpusti.

Te bruskete so nekaj najboljšega na svetu, Gordon Ramsay je mojster okusov. Kar težko je verjeti, da tako malo sestavin naredi tako velike okuse – res je neverjetno! Naj ti zaupam, da je prva jed, ki jo pripravim, ko češnjevci spet pridejo v sezono, prav ta jed.

Velikokrat na bruskete natrgam še mocarelo, namesto kaper pa na bruskete natrgam svežo baziliko. Poleg teh brusket s paradižniki sem večkrat postregla tudi s pečenim mesom – jap, super so kot glavne zvezde in kot stranske igralke.

Vidiš to desko, na kateri so te prečudovite bruskete? To elegantno in res super izgledajočo desko? Jaz sem čisto nora nanjo! Naredila jo je Metka iz 02. Les in na njenem spletnem mestu 02.Les si lahko ogledaš še nekaj njenih izdelkov. Resnično je prava mojstrica.

Samo poglej si no to desko! Kaj ni lepa? Pa še tako fotogenična. 😉

Deska

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 4 kosi (ajdovega) kruha
  • 1 strok česna
  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • 1 žlica kaper
  • sol in poper

Brusketa s češnjevimi paradižniki

PRIPRAVA

Rebrasto ponev dobro segrej. Naolji eno stran kruha in jo daj, z naoljenim delom spodaj, v ponev. Ko kruh dobi lepo barvo, ga obrni in popeci še na drugi strani.

Ko  so kosi kruha dobro popečeni, jih vzemi s ponve in podrgni s prepolovljenim strokom česna. Vzemi polovičko češnjevega paradižnika ter tudi z njo podrgni po kruhu, da le-ta vpije paradižnikov sok.

Brusketa s češnjevimi paradižniki

Na kruh potem razporedi preostale polovičke ali četrtinke češnjevega paradižnika, posoli in popopraj ter okrasi s kaprami. Postrezi, še prej pa pokapaj z olivnim oljem.

Brusketa s češnjevimi paradižniki

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.