Nizkokalorični rezanci s piščančjo tikka masalo

4 comments

Pripravi se na pojedino! Piščančja tikka masala je kremasta, dišeča, božanska in verjemi mi, da boš krožnik polizal/a do čistega. Pripravi jo z doma pripravljeno masalo pasto, postrezi pa z nizkolakoličnimi rezanci (ali kruhom ali kuskusom ali rižem). Njam!

Obožujem razburljive piščančje jedi in ta jed je že ena izmed njih. Pohan piščanec, pečen piščanec, filan piščanec … zeh. V tej omaki pa je fantastičen. Lepo mehak, lepo odišavljen, obdan z eno najboljših omak na svetu! Res božansko.

Tikka masala je pravzaprav britansko-indijska jed in je odlična. Masala pasto lahko brez težav pripraviš doma. Iz sestavin, navedenih v nadaljevanju, pripraviš več paste, kot je potrebuješ za ta recept. Preostalo pasto enostavno razdeli na porcije in zamrzni. V zamrzovalniku te bo čakala več mesecev, pred uporabo jo le odmrzni. Jaz preostalo pasto razdelim med kose folije za zavijanje živil, zavijem v culico in spravim v zamrzovalnik. Super enostavno in priročno.

K piščančji tikka masali lahko postrežeš marsikaj. Jaz sem jo jedla že s kruhom, tortilijami, kuskusom in nizkokaloričnimi rezanci. Ti rezanci so pripravljeni v nekaj minutah, so skoraj prozorni, malo specifičnega okusa in so odličen približek “pravim” rezancem, najbolj spominjajo na riževe rezance. Ti rezanci so pripravljeni iz konjak moke, ki je brez glutena in je izredno nizkokalorična. Takšne rezance lahko čisto enostavno naročiš kar prek spleta. Na spletnem mestu Pajs brez obresti lahko najdeš tudi druge nizkokalorične dobrote, zato brž odklikaj tja in preveri.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z ekipo Pajs brez obresti.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za masala pasto:

  • 2 čebuli
  • 5 strokov česna
  • 1 4 cm velik kos ingverja
  • 3 žlice garam masale
  • 1 žlica čilija v prahu
  • 1 žlica kurkume
  • 1 žlica kumina
  • 1,5 žličke mletih klinčkov
  • 2 žlički soli
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • 1 pest svežega koriandra ali peteršilja
  • 1 pest mandljev ali indijskih oreščkov
  • sok 1 limone
  • približno žlica (olivnega) olja

Ostale sestavine:

  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 velika žlica masala paste
  • 100 g (grškega) jogurta
  • 400 ml paradižnikove kaše
  • 400 ml kokosovega mleka
  • sol
  • peteršilj ali koriander za okras

PRIPRAVA

Najprej pripravi masala pasto. Iz zgoraj naštetih sestavin dobiš pasto za vsaj štirikratno uporabo. Čebulo in česen olupi in sesekljaj na večje kose. Ingver olupi in prav tako nareži na manjše kose. Vse sestavine vključno s čebulo, česnom in ingverjem daj v sesalnik in sesekljaj v pasto. Če je preveč gosto, postopoma dodajaj olje in/ali nekaj vode. Dve žlici paste prihrani za pripravo piščančje tikka masale, preostalo pa razdeli med na kose narezano folijo za zavijanje živil, iz posameznih naredi culice in postavi v zamrzovalnik. Naslednjič posamezno culico le vzemi iz zamrzovalnika in porabi v receptu.

Piščančja prsa nareži na kose in prenesi v skledo. Dodaj žlico masala paste in jogurt …

… in dobro premešaj. Če imaš čas, ga postavi v hladilnik za približno 15 minut.

V kozico daj žlico paste in malo praži, da začimbe zadišijo. Potem dodaj piščanca in praži, da se obarva in skoraj skuha čez in čez. Potem dodaj paradižnikovo kašo in kokosovo mleko …

… in premešaj. Kuhaj približno 20 minut, da se piščanec do konca skuha in da dobiš kremasto omako. Poskusi in dosoli po okusu.

Nizkokalorične rezance pripravi po navodilih na embalaži, …

… potem pa zmešaj z omako. Serviraj, okrasi s peteršiljem ali koriandrom in postrezi.

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

4 Comments

  1. Zdravo, eno vprasanje. Kje se kupi garam masalo? Res super recepti drgac!! 🙂

  2. Juuuj sele zdaj sem vidla da je kao jogurt notr? A mislis da se mu lahko izognem? Ne morem uporabiti mlecnih izdelkov? Kaj pa veganska smetana? Ali pac sam preskocim sestavino?
    Hvala

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.