Blog 048: Najboljših 30 receptov leta 2016: Petnajst mojih in petnajst tvojih

2 comments

Zadnji letošnji blog zapis je namenjen statistiki. Oh ne ne, ne še it. Nič se bat! Ne bova seštevala, ugotavljala mediane in računala povprečja. Pogledala bova le najboljših trideset receptov. Petnajst najbolj klikanih in ogledanih receptov s tvoje strani in petnajst meni najljubših receptov. Pa najprej poglejva, kakšen okus imaš ti.

Najboljših 15 bralčevih receptov

Pogledala sem Googlovo statistiko in izvedela, da imate bralke in bralci odličen okus! Veseli me predvsem dejstvo, da ste nori na vse. Da vam je všeč pašta in sladice, ni veliko presenečenje, da pa imate radi neznane jedi, kot so cvetačni riž in brokolijeva juha, pa samo potrjuje, da ste najboljši na svetu! Tako zeeeeelo sem vesela, da vas poznam! ♡

#1: Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Te kroglice pa niso le najbolj priljubljene v tem letu, ampak so na tretjem mestu najbolj priljubljenih receptov na sploh! Whoa! Niti sanjalo se mi ni, da ti bodo tako všeč. Ker brokoli. Ampak to spet potrjuje, da ste fenomenalni!

#2: Špinačni rezanci s cvetačno omako, gobami in sušenimi paradižniki

 

Nisem presenečena, da je ta jed med najbolj priljubljenimi. Kako le ne bi bila, če pa je ta kremna, dišeča in res fenomenalna omaka veganska, narejena ful hitro, pa še tako lepo objame rezance. Mmm …

#3: Kremna zelenjavna juha z lečo

Polna odlične zelenjave, pa še nasitna in fuuuul lepo izgleda. Vsaj ti razlogi so tisti, za katere jaz mislim, da so to tisti, ki so te prepričali, da je to tista the juha.

#4: Losos v masleni omaki

Lososa obožujem, pa vidim, da nisem edina! Letos sem pripravila kar tri nove recepte z lososom in tale je moj drugi najljubši. Še vedno se mi srce najbolj ogreje za lososa s parmezanovim pokrovom … morda tudi zato, ker je z njim še manj dela kot s tem v masleni omaki?

#5: Gamberi v sveži paradižnikovi omaki

Opa! Vidim, da smo tukajle v tem luštnem malem kotičku Interneta sami pravi ljubitelji morskega! ♡ Moji ljudje! Tile gamberi so res f.e.n.o.m.e.n.a.l.n.i. Skoraj tako, kot vi!

#6: Cvetačni riž z zelenjavo

Kdo bi si mislil, da je cvetača tako dobra igralka, da se zakamuflira v riž?! Očitno sva ti in jaz prava občudovalca te vrste umetnosti, saj ju obožujeva. Bravo midva!

#7: Ajdove palačinke z gobami in špinačo

Yes! No no no. Oui! Oui! Oui! Midva sva prava gurmana. Tele francoske ajdove palačinke so za popenit dobre in ne morem ti povedati, kako zelo sem vesela, da jih sedaj ne poznam le jaz, ampak tudi ti.

#8: Zelenjavna paella

Ne le francoska hrana, tudi španska je priljubljena. V tvojem in mojem srcu, dragi moj bralec. V tvojem in mojem srcu. Tale vegi verzija je odlična, nič slabša od originala. Olé!

#9: Jabolčno-orehovo pecivo

Zelo enostavno dostopni glavni sestavini tega peciva sta najbrž razlog, da je to pecivo tako zelo popularno. Ker pa je tudi odlična kombinacija okusov, je pa najbrž drugi razlog. Ker ko ga enkrat poskusiš, hočeš še. In še. In še.

#10: Brokolijeva juha s sirom

Oh, vidim, da smo tudi sami ljubitelji brokolija! Veš, sem zadnjič brala, da so ljudje, ki imajo radi brokoli, najboljši ljudje na svetu! (Sit Fit, 2016) Res!

#11: Polpeti iz bučk in fete na solati z avokadovim prelivom

Kar oči se mi orosijo, ko vidim, kako zelo fenomenalen okus imaš! ♡ To mi daje energijo za naprej. Ker vidim, da sva na isti valovni dolžini. Kjer se sprehaja brokoli, losos, bučke, sir … Sami fenomenalne zadevice!

#12: Mehke arašidove granola ploščice

Sva sita žaganju podobnim granola ploščicam, ane? Jp. Te razumem. Tele so fine. Pa lepo dišijo. Pa easy so za pripravit. Kako se mi cedijo slineeeee!

#13: Azijski pražen riž z zelenjavo

Ko enkrat ugotoviš, da lahko iz riža, ki ti ostane, narediš tako fenomenalno azijsko jed, je življenje za vedno spremenjeno. Je dosti bolj okusno, dosti bolj pisano. No, očitno!

#14: Kokosovi napihnjenčki z borovničevo marmelado

Tako frišen recept, pa tako visoko na lestvici popularnosti?! To pa je presenečenje. No, niti ne. Ker tile so res fini. Najboljši so mehki in topli, naravnost iz pečice. No, kdaj jih spet spečeva?!

#15: Skutini kozarčki z borovničevo omako in lešniki

Se spomnim, da sem tele kozarčke objavila enkrat okoli pusta. VSI so objavljali recepte za krofe. Razen mene, seveda (krofov v življenju niti enkrat nisem spekla). Najbrž je bil ravno ta uporniški moment poplačan …

Petnajst meni najljubših receptov

V letu 2016, se razume. V letu 2016 sem objavila 122 novih receptov! Kar impresivna številka, se mi zdi. Skupaj jih imam do sedaj že 323 receptov! Noro! Vse si lahko ogledaš na podstrani Recepti. Uživaj! V nadaljevanju pa še petnajst meni najljubših receptov. Tistih, v katere sem vložila največ energije, truda in tistih, ki so najbolj okusni in jih pripravim največkrat.

#1: Losos s parmezanovim pokrovom in pečenim brokolijem

Nekaj božanskega je v kombinaciji lososa in brokolija. V pečici se z brokolijem itak zgodi neka magija, ki naredi brokoli božansko dober, losos s parmezanovo skorjico pa je poglavje zase. Fenomenalno poglavje! Pa easy in hitro pripraviš tole jed!

#2: Poletna solata z rukolo, piščancem, češnjevci in sadjem

Kaj dobiš, ko imaš hladilnik poln “ostankov”: malo piščanca, malo kozjega sira, polovico skledice rukole? Pa še poletje je, ko imaš doma še breskev, češnjevce in borovnice? Ta f.e.n.o.m.e.n.a.l.n.a. solata, ki sem jo imela poleti za večerjo potem še milijonkrat! Taki super okusi, da je za ploskat od užitka!

#3: Kremna jajčka s sirom v tortiliji z rukolo in paradižnikovim namazom

Jajčka! Kremna jajčka! Božanska kremna jajčka! S sirom! Zavita v tortiliji! S paradižnikovim namazom! Najboljši zajtrk, brunch ali lahko kosilo na svetu! Vse zahvale grejo Domnu, ki me je naučil jajčka pripraviti na pravilni način. Hvala, Domen! ♡

#4: Čičerikin čili s papriko na rdeči kvinoji

Pojma nimam, kako sem živela IN kuhala, preden sem poznala vse te fenomenalne začimbe?! Kumin (Ne reci mu kumina!). Kurkuma. Garam masala. Aaah, božanski, topli in močni okusi. Težko opišem, kako zelo dober je ta čili …

#5: Cvetačni riž z mešano zelenjavo, ingverjem in mlado čebulo

Tudi jaz sem popolnom očarana s cvetačnim rižem! Tako simpl je. Pa tako dober! Super vpije vse okuse, ki jih prineseš v ponev. Sploh pa ingver. In nežna zelenjava. In sezamovo olje. Njam!

#6: Curry iz jajčevca na kvinoji

Tale curry bo prva jed, ki jo bom naredila, ko bodo jajčevci spet v sezoni. Ne znam naštet, kolikokrat sem ga letos že naredila. Vsaj nekajkrat na mesec. Božanski okusi so!

#7: Rižev krožnik s sladkim pirejem, pečeno bučko in mešano solato

Riž in sladek krompir sta si usojena. Tako zelo sodita skupaj kot špinača in gobe. In Romeo in Julija. In Rory in Jess. Rižev krožnik je vrsta jedi, ki se mi je za vse življenje zasidrala v srce: malo riža, zelenjave in preliva, ki poveže vse okuse. Kaj bi boljšega?!

#8: Zelenjavna jota s kislim zeljem

Pa je najprej sploh nisem nameravala skuhati! Potem pa mi je pisala Nina in me povprašala po kakšnem finem jotinem receptu. Kaj mi je preostalo drugega, kot da nekaj scompram?! Pa sem. In kako zelo vesela sem, da sem. Ker je odlična! Hvala, Nina! ♡

#9: Bučna juha z brokolijem in azijskimi špageti

Ampak nekaj je pa res v tem brokoliju?! Če jed vsebuje brokoli, je že obsojena na uspeh! Tale juhca je božanskega okusa, polna okusov in različnih tekstur, od mehkega do hrustljavega, pa še easy je za pripravit in se fino tudi pogreje!

#10: Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Poleg paradižnikove omake in omake z olivnim oljem s feferoni in olivami, sem največkrat naredila prav ta pesto. Z mnogimi različnimi testeninami: od špagetov so peresnikov, fusilom in metuljčkov. Z vsemi paše. Ena resnično najboljših omak.

#11: Solata iz makarončkov, brokolija in arašidovega preliva

Jap, brokoli je tisti. Ti rečem! Skupaj z arašidovim prelivom, ki je poleg avakadovega in mangovega najboljši fancy preliv, je ta solata nepopisljivo nepozabljiva. Pa arašidi, ki hrustajo. Oh, najboljša solata tega leta!

#12: Ovseni kosmiči z zlatim mlekom in sadjem

Takoj, ko bo spet toplo, bom s tople ovsene kaše (ki jo delam vsaj enkrat na teden to zimo!) presedlala na tele ovsene kosmiče. Ko se bom naveličala zlatega mleka (kar ne bo tako kmalu), bom pa scomprala še kak drug okus. Saj je vseeno, samo da so ovseni kosmiči in sadje.

#13: Prekmurska palačinka

Tale recept mi je pa res fino uspel. Prav ponosna sem! Vsebuje vse okuse gibanice, pripravljena pa je v milijonkrat krajšem času. Če je še nisi, jo pripravi čim prej. Ker je prava bomba okusov!

#14: Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Pečeno korenje. Pečen koromač. Rukola. Avokado. Nežen preliv. Nič drugega ne potrebuješ. Navduši z okusom in z izgledom.

#15: Borovničevo-bananin smuti v skodelici s kokosom in pistacijami

Poleg cvetačnega riža, brokolija, ovsenih kosmičev in solat, me je letos navduševal tudi smuti. V skodelici. Ker je možnosti za aranžiranje neskončno. ♡

Juhu, uspelo nama je pogledati, kaj je všeč tebi in kaj je všeč meni! Bravo midva! Sedaj pa povej – si že pripravil/a katerega izmed teh tridesetih receptov? Zapiši v komentar. Če tvojega najljubšega na seznamu ni, pa dopiši svojega. Me zanima!

In seveda, še enkrat najlepša hvala, ker be bereš, kuhaš in ustvarjaš po Sit Fit receptih in si tako zelo fajn! Hvala! ♡

Print Friendly, PDF & Email

Tags

2 Comments

  1. Uživam ob branju teh receptov. Odkrila sem jih na spletni strani Dnevnika in sedaj že nekaj mesecev spremljam nove objave in se veselim sporočila, ki zaide v moj poštni nabiralnik. Prav danes sem poskusila recept z lososom – bil je odličen. Res odlične in navdušujoče ideje. Hvala.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.