Skutin štrukelj

0 comments

Skutin štrukelj

Ta nežna in zdrava sladica je popolna večerja. Vlečeno testo lahko pripraviš doma, enako dobro pa je tudi kupljeno. Če ti rozine niso všeč, jih lahko enostavno kar izpustiš.

SESTAVINE (za 4 osebe)

Sestavine za štrukelj:

  • 2 lista (kupljenega) vlečenega testa
  • 250 g skute
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 1 jajce
  • 1 majhen ščepec soli
  • 2 žlici rozin
  • 4 žlice ruma

Ostale sestavine:

  • 50 g masla
  • 4 žlice drobtin
  • 1 ščepec cimeta
  • mleti sladkor

Skutin štrukelj

PRIPRAVA

Jajce loči na rumenjak in beljak. Iz beljaka in soli naredi trd sneg. Rozine namoči v rumu.

Skutin štrukelj

Skuto pretlači, ji dodaj sladkor, rumenjak in vanilijevo esenco ter dobro premešaj. Potem v maso nežno umešaj še sneg.

Skutin štrukelj

Dve čisto kuhinjski krpi zmoči in dobro ožemi, potem pa razgrni na kuhinjskem pultu. Vsako potresi z drobtinami in nanjo položi list vlečenega testa. Na vsak list razporedi polovico skutine zmesi in potresi z odcejenimi rozinami.

Skutin štrukelj

S pomočjo kuhinjske krpe namazano testo zavij v roladico, ob robu jo s prsti zapri. Vsako rolico zavij v svojo kuhinjsko krpo ter robove dobro zaveži z gumicami.

V veliki kozici zavri večjo količino vode. Posoli jo in vanjo previdno prenesi oba štruklja. Kuhaj v vreli vodi približno 20 minut, vmes z kuhalnicama štruklja enkrat previdno obrni.

Skutin štrukelj

Po 20-ih minutah štedilnik ugasni. Štrukelj pusti v vodi še 5 minut, potem pa ga previdno vzemi ven in pusti na miru še nadaljnih 5 minut. Potem štruklja previdno odvij ter nareži na kose.

Skutin štrukelj

V kozici segrej maslo in na njem prepraži drobtine. Dodaj še ščepec cimeta in premešaj.

Skutin štrukelj

Kose skutinega štruklja prelij s popraženimi drobtinami, potresi z mletim sladkorjem in postrezi.

Skutin štrukelj

Skutin štrukelj

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.