Smetana iz indijskih oreščkov je čudežna smetana! Narejena je le iz indijskih oreščkov in je čudovita rešitev za vse, ki ne jejo mlečnih izdelkov. Ker je zelo nevtralnega okusa, jo lahko uporabiš povsod, kamor bi sicer sodila mlečna smetana.
Kaj vse vesta strica Google in Pinterest! Za to fantastično smetano sem izvedela med enim ležernim brskanjem po novostih in bila sem presenečena. Najprej sem sicer dvomila, a ker sem res firbčna in se nikoli ne ustrašim izziva, sem jo poskusila.
Sem že kdaj povedala, da je zelo pametno, da se ne ustrašiš neznanega? Če nisem, bom pa sedaj. Nikoli se ne ustraši neznanega! Če ta neznana stvar ni nekaj, kar bi tebi ali komurkoli drugemu škodovala, naredi tisti prvi korak in enostavno probaj. Ta smetana je že en tak skok v neznano. In kako sem vesela, da sem naredila ta korak!
Tale smetana je res fina. Poizkusi jo in se prepričaj. Lahko jo uporabiš v mojem receptu Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov, lahko pa jo vtakneš še v katero drugo jed. Če najdeš kakšno fino kombinacijo, mi zaupaj v komentarjih. 🙂
Še nekaj dodatnih informacij. Ta smetana zaradi svoje teksture spominja na smetano za kuhanje ali kislo smetano. Glede na to, kje jo misliš uporabiti, ji lahko dodaš še česen (nariban ali tisti v prahu), čili v prahu, vanilijevo esenco, sladkor, cimet … Če smetano nameravaš uporabiti v sladkih receptih, soli ne dodajaj.
SESTAVINE
- 150 g nesoljenih indijskih oreščkov
- 1/2 žličke soli
- približno 1,5 dcl vode
PRIPRAVA
Oreščke dve uri ali pa kar čez noč namakaj v vodi.
Vodo potem odlij in oreščke dobro splakni pod tekočo vodo. Oreščke stresi v mešalnik, jim dodaj sol in vodo in jih dobro zmiksaj.
Miksaj približno 5-10 minut (čas bo odvisen od moči tvojega mešalnika!), da dobiš kremasto strukturo, podobno “normalni” smetani za kuhanje. Dodaj toliko vode, da dobiš tako tekočo smetano, kot želiš.
Če ne veš kje začeti, lahko to smetano uporabiš v receptu Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov.