Blog 038: Poletne sladice

0 comments

Blog 037: Poletne sladice

Tudi poleti, ko so temperature visoke in ko je samo misel na pečico boleča, so sladice nujne na našem jedilniku. Pa ne samo sladoled in ledeni jogurt. Poleti zato obstajata le dve možnosti – domače predpripravljene sladice in sladice, ki jih pripraviš v petih minutah. Zate sem zbrala nekaj čudovitih receptov. Poskusi jih!

Predstavljaj si – ura je 4 popoldne, sončno je in vroče, temperature pa so močno čez 30 stopinj. Tebi se zalušta nekaj sladkega. Kaj lahko narediš? Ena izmed možnosti je kozarec soka ali kos sadja. Lahko pa tudi ignoriraš potrebo po sladkem in popiješ dva kozarca vode z limeto. Večinoma to seveda tudi narediš, a vedno pa res ne gre. Včasih moraš pojesti nekaj sladkega! Sladoled ali ledeni jogurt pa res ne pašeta vedno. In slišim, da je možno, da ti včasih niti čokolada ne paše! Kaj ti pa potem sploh preostane?!

Za trenutek pozabiva, da lahko vedno poješ kakšno kepico sladoleda. In pozabiva, da obstaja ogromno predpripravljenih sladic – piškoti, mafini, napolitanke – kajti te stvari so občasno že fine, niso pa nič kaj dobre. Zdrave pa še manj.

Poleti imamo zato le dve možnosti:

  1. možnost: sladice, ki jih pripraviš brez peke, po možnosti zvečer ali sredi noči in so potem na razpolago skoraj takoj, brez dolgotrajnega odtajevanja
  2. možnost: sladice, ki jih skoraj brez kuhanja pripraviš v petih minutah

Obe možnosti se zdita odlični. Zato si pripravi katerega izmed spodnjih receptov in uživaj v poletju! Vse poletne sladice, ki jih lahko pripraviš vnaprej ali pa res zelo na hitro, sem zbrala pod oznako poletne sladice. Seveda lahko tudi poleti pripraviš katero koli drugo sladico. 😉

Borovničevo-bananin smuti v skodelici s kokosom in pistacijami
Recept: Borovničevo-bananin smuti v skodelici s kokosom in pistacijami >>

Mehke arašidove granola ploščice
Recept: Mehke arašidove granola ploščice >>


Recept: Ovseni kosmiči z zlatim mlekom in sadjem >>


Recept: Arašidova pita >>

Grški jogurt s piškotki, mangom in borovnicami
Recept: Grški jogurt s piškotki, mangom in borovnicami >>

Borovničevo-kokosov sladoled
Recept: Borovničevo-kokosove lučke >>

Avokadov puding z mandlji
Recept: Avokadov puding z mandlji >>


Recept: Čokoladne rezinice >>

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.