Brusketa s sušenimi paradižniki in kumaro

, 4. Oct 2015 | No Comments

Brusketa s sušenimi paradižniki in kumaro

Ta čudovito osvežujoča brusketa ti bo tako zelo všeč, da je bo zmanjkalo en-dva-tri! Sveže kumarice lahko pozimi, ko svežih ni na razpolago, nadomestiš z vloženimi kumaricami ali pa jih v celoti izpustiš.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za namaz iz sušenih paradižnikov:

  • 6 sušenih paradižnikov
  • 6 sušenih in v olje vloženih paradižnikov
  • 4 olive
  • 1/2 žličke suhe bazilike
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/2 stroka česna
  • 1 žlica olivnega olja

Ostale sestavine:

  • 4 kosi (ajdovega) kruha
  • 1 manjša sveža kumara
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • poper

Brusketa s sušenimi paradižniki in kumaro

PRIPRAVA

Šest polovičk sušenih paradižnikov (suhih, NE vloženih v olje) namoči v vreli vodi. Pusti stati 15 minut, oziroma toliko časa, da se zmehčajo.

Namočene paradižnike odcedi – prihrani nekaj vode, v kateri so se paradižniki namakali. Namočene paradižnike, v olje vložene paradižnike, olive, baziliko, limonin sok in česen daj v mešalnik in zmiksaj – po žlicah dodajaj vodo, v kateri so se paradižniki namakali, dokler ne dobiš gladke mase.

Brusketa s sušenimi paradižniki in kumaro

Žar ponev dobro segrej. Kose kruha pokapaj z oljem in z naoljeno stranjo dol prenesi na ponev. Ko dobi lepe sledi žara, kruh obrni in popeci še na drugi strani. Popečen kruh potem namaži s polovičkama česna.

Namazu dodaj nekaj olivnega olja, da dobiš mazljivo teksturo in ga namaži na popečen kruh ter okrasi z rezinami sveže kumarice.

Brusketa s sušenimi paradižniki in kumaro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply